نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

معرفی روستای سالک معلم

روستایی پایکوهی با طول جغرافیایی ۴۹ دقیقه و ۱۹ ثانیه و عرض جغرافیایی ۳۷ دقیقه و ۷ ثانیه در جنوب غربی شفت واقع است .

مدفن سالوک بن وهب منبه در این روستاست . مردمش زبان تالشی دارند . کوه خیره سنگ در جنوب غربی و دره معلم نیز در این موقعیت قرار دارد . کار و پیشه مردم آن پرورش زنبور عسل ، پرورش کرم ابریشم ، کشاورزی و دامداری است . زیارتگاهای سالک و معلم در این روستاست که بقعه معلم در منطقه ای دامنه ای و بقعه سالک قدری بالاتر ودر نقطه ای مرتفع واقع است و کوه خیره سنگ در روبروی بقعه و ضلع شرقی آن قرار دارد .

از محلات آن می توان : تنگ کش ، تالش محله و سالک را نام برد . قدمت این روستا بیش از هزار سال است .

می گویند سالوک پس از نبرد با ابوالقیس خارجی در خسروآباد به کوهستان خیره سنگ رفت و در آنجا به عبادت پرداخت و در سال ۲۸۰ فوت کرد . نام روستا از سالکِ معلم گرفته است .

مولف ولایات دارالمرز گیلان می نویسد : مقبره ی سالک بر فراز قله ی کوهی در نزدیکی قشلاقی به نام الله وردی محله قرار دارد .روایت است که دو نفر از مریدانش به نام های عین علی و زین علی به ماسوله رفتند تا مردم آن سامان را به اسلام دعوت کنند.

در سال ۱۳۷۹ ، ۹۰هکتار باغ چای و ۱۰ هکتار باغ توت داشت . برای رفتن به سالک معلم باید از شفت به شالما و سپس به روستای سالک رفت . (( زادگاه دکتر سید علی خان سقراط فارغ التحصیل دارالفنون تهران در این دیار است ))

براساس سر شماری سال ۱۳۸۵ این روستا ، ۱۱۶ خانوار با ۴۷۶ نفر که ۳۰۶ نفر بالای ۶ سال آن با سوادند .

سالک معلم ، دبستان ، مسجد ، بقاع ،شورای اسلامی روستا ، برق ، خانه بهداشت و به ورز دارد . در سال ۱۳۳۵ ، ۲۲۶ نفر جمعیت داشت .

قوم ماساگت : در حومه شفت در جوار روستای شالما ، دو تیره گیلانی به نام های سیاهمزگی و سپید مزگی زندگی می کنند . زیستگاه سیاه مزگیان در دره های پوشیده از جنگل و مرتع این سرزمین کوهستانی ، و شغل اصلی آنان دامداری و کشاورزی است . سپید مزگیان جلوتر از آنان در منطقه جلگه ای تر زندگی می کنند . در واقع به پندار من سیاهمزگی ( سی مزگی ) و سفید مزگی (پی مزگی )است و ((سی )) در زبان گیلکی به معنای کوه و ((پی )) به معنای دریا و آب است .سیاهمزگی و سپید مزگی غلط مصطلع بوده و واژه درست این دو سی مزگی و پی مزگی است :یعنی ماساگتان کوه نشین و ماساگتان کرانه دریا نشین است که کوروش بزرگ در جنگ یابی ماساگتان پیروز شد (در حدود ۵۲۹ق .م ) و سپارکاپیس پسر شهر بانو تو میری که همنام همان تهمورث پادشاه پیشدادی است در این جنگ شکست خورد و اسیر شد و سر انجام خودکشی کرد . اگر چنین خبری درست باشد پس کوروش در جنگ دوم با سی ماگتان هلاک شد .

سید حسین موسوی پژوهشگر تاریخ باستان ادامه می دهد که این دو تیره گیلانی از بازماندگان قوم ماساگت کوه نشین و کرانه دریا نشین هستند .

.

منبع : کتاب تاریخ شفت ( نادر افشاریان )

بازدید:3,734بار , ارسال شده در : 20ام شهریور, 1395; ساعت : 6:00 ق.ظ
تعداد نظرات : ۱
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • آرایش و زیبایی گفته: ۰۱:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۷

    چقدر زیباست این عکس

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت