نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

استاد بهمن شکیبی

استاد بهمن شکیبی در پنجم بهمن ماه ۱۳۱۹ در بخش کوچصفهان از توابع شهرستان رشت در استان گیلان در خانواده ی سرشناس آقا میرزا گل شکیبی دیده به جهان گشود . بهمن شکیبی یکی از اساتید به نام در زمینه نوازندگی ویلن و کمانچه است . او در خانواده ای اهل هنر بدنیا آمد و از همان آغازین روزهای دریافت اندیشمندانه اش از زندگی با حضور در محافل دلنشین خانواده در محضر عموی بزرگوار و هنرمند خویش مرحوم استاد میرزا علی خان شکیبی که از شیفتگان و شاگردان واقعی تار نزد استاد درویش خان و ویلن نزد استاد علینقی خان وزیری محسوب می شد شوق وافر خود به موسیقی را در خویشتن به درستی دریافت . از دیگر نمونه های راهبرد او در میان مونسان و نزدیکان هنردوست بجاست که از عموی ایشان مرحوم دکتر عزیزالله خان شکیبی نام برد که از بنیانگذاران انجمن هنری اُخوّت در گیلان و از طنز پردازان برخی از نشریات آن زمان بودند . بهمن شکیبی تحصیلات ابتدایی و متوسطه خویش را در رشته طبیعی در کوچصفهان و رشت به پایان رسانیده و بعدها نیز چند سالی تا پیش از تعطیلی دانشگاهها به منظور تکمیل دوره های اکادمیک در هنرکده موسیقی ملی در تهران به تحصیلات خویش ادامه داد . وی در نخستین گامهای فراگیری نواختن ویلن از جلسات تدریس عموی خویش و پس از آن به توصیه نامبرده و به مراد آشنایی به اصول صحیح نوازندگی و دستیابی به تکنیک ویلن نوازی غربی و فراگیری نت نزد اولین استاد رسمی خود زنده یاد یروان ماتیو واسیان که از اقلیت های مذهبی ارامنه و از مهاجرین روسیه به گیلان بود به مدت سه سال از سال ۱۳۳۳ ادامه به فراگیری موسیقی پرداختند.
از آن پس تلاش او در تکمیل نواختن موسیقی ایرانی و ردیفهای سنتی به گونه ای خود جوش از طریق ممارست و گوش دادن به موسیقی رایج زمان از رادیو و مطالعه و تمرین سه کتاب ردیفهای مرحوم استاد ابوالحسن خان صبا ضمن بهره بری از حضور ناپیوسته شادروان استاد حبیب الله خان بدیعی که در آن زمان به واسطه زندگی مشترک با خواننده سرشناس گیلان خانم شمس به دفعات به شمال و به کوچصفهان سفر می نمود ستودنی و حایز اهمیت است جای پای این ارتباط و شیفتگی را امروزه می توان در سبک نوازندگی ویلن استاد بهمن شکیبی مشاهده نمود که به غایت متاثر از شیوه ی نوازندگی استاد حبیب الله خان بدیعی است.
در این میانه اشاره و یادی از زنده یاد دکتر سید حسن بهی ثابت قدم نیز حایز اهمیت است چرا که بهمن شکیبی چندی نیز در محضر ایشان بر اندوخته های هنری خود افزود . بعدها حوالی سالهای ۱۳۳۹ به کمک و دعوت آقای استاد غلامرضا امانی آهنگساز و نوازنده نامی به رادیو گیلان راه پیدا نمود و اولین ابلاغ و حکم رسمی کار در رادیو را در سال ۱۳۴۱ در زمان تصدی آقای نواب صفا دریافت نمود . بهمن شکیبی سال ۱۳۴۸ از بخش موسیقی رادیو گیلان به گروه موسیقی اداره ی فرهنگ و هنر گیلان منتقل شد و تا سالهای پایانی فعالیت و حضور خویش در ایران در همان سازمان اشتغال به کار داشت . گفتنی است که در همان دوران وی با شوق بسیار و با استفاده از شیوه ی نوازندگی پا به قلمرو نوازندگان کمانچه نهاد و در این رشته نیز خود ساخته پیش تاخت تا که امروز از نوازندگان خوش ذوق و شیرین پنجه کمانچه نیز محسوب می گردد . همکاری در اجرای چندین آهنگ و کنسرت با خواننده های سرشناس منجمله آقای ناصر مسعودی ، مرحوم فریدون پوررضا ، مرحوم منصور فانی ، مرحوم سید علی زیباکناری و آقای فرامرز دعایی می باشد . آقای بهمن شکیبی در سال ۱۳۶۹ کشور را به قصد اقامت در سوئد ترک نمود در این دوران نیز همواره ایشان در ضمینه تخصصی خویش تلاشی چشمگیر داشته که از آن جمله همکاری های او با چندین مرکز فرهنگی و هنری و گروههای موسیقی سنتی به عنوان نوازنده ویلن و کمانچه و ساختن موسیقی فیلم نوازندگی در اجرای کنسرتهایی همراه با چندین خواننده سرشناس ایرانی و میهمان در سوئد و استاد در کلاسهایی برای تربیت شاگردان جوان در ضمینه نواختن ویلن ، کمانچه و آواز می باشند . وی بارها در تلویزیون سراسری سوئد در فستیوالهای موسیقی جهان شرق در سوئد دیده شد و نوای روح افزا و دلچسب نوازندگی وی که نشانی وافر از پنجه ای شیرین و لطیف و تکنیکی ستودنی در نواختن ویلن دارد ، بارها از رادیوهای سراسری سوئد و بر صحنه های بسیار شنیده شده است . حضور او با هنری ارزشمند مایع دلگرمی دلهای سرد گروه بیشماری از هموطنان ما در غربت می باشد.
منبع :با تشکر از جناب هوشمند شکیبی(هنرمند گیلانی ) که این اطلاعات را در اختیار من قرار دادند.
گردآوری : ژاله گیتی نژاد

بازدید:2,555بار , ارسال شده در : 26ام مرداد, 1394; ساعت : 6:00 ق.ظ
تعداد نظرات : ۰
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
بازدید از سایت