نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

قروق یکی از روستاهای معروف شهرستان تالش در استان گیلان در شمال کشور ایران است.
روستای قروق در فاصله حدود پنج کیلومتری شرق شهر تالش و در کنار دلتای شمالی رودخانه کرگانرود – که پس از عبور از شهر تالش (هشتپر) به دریای خزر می‌ریزد – قرار دارد. روستا از جنوب با مرز طبیعی کرگانرود و از شرق با مرز طبیعی دریای خزر محصور شده است و در شمال آن شالیزارهای گسترده ای که این روستا را از روستای جماکو تفکیک می‌کند قرار دارد.
روش دسترسی
جاده انزلی-تالش-آستارا، مسیری بین‌المللی و شناخته شده برای تمامی کسانی است که به شمال غرب کشور سفر می کنند. در این مسیر از شهر تالش و کمربندی شهر جاده ای در امتداد شمالی رودخانه کرگانرود احداث شده‌است که پس از طی ۵ کیلومتر به روستای قروق ختم می‌شود.به عبارت دیگر برای رسیدن به روستای قروق، باید از سه راه سید نیکی که در قسمت شمالی پل رودخانه کرگانرود قرار دارد، در امتداد جریان رودخانه به سمت دریای خزر حرکت نمود تاپس از عبور از روستاههای سید نیکی، رهنمامحله و اسپیدور به روستای ساحلی قروق رسید.
جاذبه‌های گردشگری
روستای قروق با داشتن سواحل زیبا شامل کمربند سبز ساحلی از رودخانه کرگانرود تا قسمتی از ساحل روستای کریم محله و شیلات آن تشکیل شده‌است که سه کیلومتر طول دارد و مزین به درختان کاج، توسکا، له له کی و بوته‌های تمشک و انار است. در منتهی الیه شمالی این سواحل می‌توان فانوس دریایی را مشاهده نمود که یکی از سه فانوس دریایی مستقر در گیلان است (دو فانوس دیگر در انزلی و لاهیجان قرار دارند). این فانوس دریایی در محدوده یکی از صیدگاه‌های قدیمی شیلات برای صید ماهیان خاویاری قرار دارد.
ساحل ماسه‌ای و نرم قروق همه ساله پذیرای هزاران مسافر است. این سواحل مکان مناسبی برای آب تنی و رفع خستگی و یکی از تفرجگاه­های مردم تالش و مسافران می‌باشد. ساحل قروق تالش به دلیل قابلیت­ها و پتانسیل­های اشاره شده و همچنین فاصله مناسبی که از شهر تالش و یکی از شریان­ها و مسیرهای اصلی حمل و نقل و عبور و مرور مسافران در کشور دارا می‌باشد، این توانایی را دارد تا به یکی از کانون‌های ویژه گردشگری گیلان و حتی کشور تبدیل گردد و فرصت‌های جدید سرمایه گذاری و توسعه و جذب گردشگر را فراهم آورد.
با توجه به این قابلیت‌ها مرکز تفریحات دریایی روستای قروق به مساحت ۲۴هکتار در این سواحل ایجاد شده است که فاز اول آن در مرداد ماه ۱۳۸۷ آغاز به کار نمود. ایجاد مراکز شنا و بازی‌های آبی برای خواهران و برادران، پیست اسب سواری، پیاده‌روی، هتل و استخر روباز و اماکن اقامتی و تفریحی از جمله برنامه‌های در حال اجرا این طرح است. در فاز دوم طرح، استخر روباز این مرکز تفریحی دایر و بهره‌برداری خواهد رسید
زیرساختها و شرایط اقتصادی
روستا دارای آب لوله کشی، برق و تلفن می‌باشد ولی از لوله کشی گاز طبیعی برخوردار نمی باشد. مردم روستا بخاطر این جفا و در روزهای سرد که معمولاً از پاییز آغاز می‌شود رنج و عذاب زیادی متحمل می شوند.
محصول کشاورزی غالب این روستا برنج می‌باشد که تعداد بسیاری از مردم به این کار اشتغال دارند و شلتوکهای خود را در کارخانه برنج کوبی روستا که توسط قسمت آقاجانیان از اهالی این روستا بنا شده به برنج تبدیل می کنند. به مقدار محدودی نیز محصولات جالیزی هندوانه، گوجه فرنگی، خیارو … نیز برای مصرف خود مردم کشت می‌گردد و باغهای مرکبات و میوه نیز وجود دارد. در سالهای اخیر باغهای کیوی نیز در منطقه توسعه پیدا کرده‌است.
گروه معدود دیگری از مردم نیز به فعالیت صید ماهی در رودخانه کرگانرود و دریای خزر می‌پردازند. صید در رودخانه و دریا از طریق تور ماهیگیری یا تورهای دامگستر یا پره انجام می‌گیرد. مهمترین ماهیها شامل ماهی سفید، ماهی آزاد، کفال، کپور، ماهی خاویاری و … می‌باشد.
در سالهای اخیر با توجه به کاهش منابع آبزی و ماهیان در دریای خزر اقدام به پرورش ماهیان در منطقه نیز رواج پیدا کرده‌است به طوری که در ساحل این روستا می‌توان نخستین طرح پرورش ماهی‌های خاویاری کشور ایران را مشاهده کرد.این مزرعه پرورش ماهیان خاویاری کشور در منطقه تالش با ظرفیت ۲۰ تن که با سرمایه گذاری ۶۰۰ میلیون تومانی پنج ایرانی مقیم خارج از کشور راه‌اندازی شده است در حال حاضر کل توده زنده ماهیان در مزرعه خاویاری قروق تالش با ۱۳ نفر اشتغالزایی مستقیم حدود ۵۶ تن است. شرکت تعاونی مروارید قرق تالش درخواست افزایش ظرفیت تولید مزرعه خاویاری را از ۲۰ تن به ۶۰ تن گوشت و سه تن خاویار در هر دوره پرورش در زمینی به مساحت سه هکتار کرده است.

.
منبع:ویکی پدیا

بازدید:5,551بار , ارسال شده در : 7ام مرداد, 1391; ساعت : 6:10 ق.ظ
تعداد نظرات : ۴
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • ياشار 1370 گفته: ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۵/۳۰

    سلام- باعرض تسلیت وتعزیت به مردم آذربایجان شرقی که دراثر سانحه زلزله زدگی زخمی وجان باخته اند-روستاهای اهر-هریس و… هم اکنون نیروهای امدادونجات درسراسر استان غیورومردمی گیلان آماده دریافت کمک های مردم می باشند .

  • ياشار 1370 گفته: ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۵/۳۰

    بنی آدم اعضای یکدیگرند-که درآفرینش زیک گوهرند. چوعضوی به دردآوردروزگاردگرعضو

  • ياشار 1370 گفته: ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۵/۳۰

    خطه غیور ودلاور تبریز – ستارخان وباقر خان-عباس میرزاقاجار-شهریارو… یاشاسین اذربایجان..زنده باد آذربایجان.

  • ياشار 1370 گفته: ۱۷:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۳۰

    ‍زلزله رودبار-منجیل سال۱۳۶۹استان گیلان رانباید فراموش کنیم ؟حادثه ای که برای مردم تبریز اتفاق افتاده غیر قابل فراموش کردن است -بچه های معصوم وبی گناه روستا !؟برای شادی روح کشته شدگان وتسلی خاطربازماندگان فاتحه وصلوات بفرستیم.

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت