نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

کرسی چینی معمولا کندن پی ساختمان و چیدن سنگ یا آجر تا ارتفاع مشخص است و ادامه آن بنای اصلی را تشکیل می دهد که گاه در زمین های آبرفتی و بسیار مرطوب به ۲ متر و در زمین های معمولی به ۱ متر می رسد .

اما نوع دیگر آن نیز ساختن بنا در ارتفاع است . این نوع سازه نیز در مدل های مختلف در معماری سنتی گیلان دیده می شود :

نوع اول

در این مدل تیرهای چوبی قوی بصورت عمود در زمین کار گذاشته می شوند که حکم ستون های ساختمان را دارند و بعد بر روی این تیرک ها کف سازی انجام می شود و بعد طبقات و اتاق ها بر روی کف سازی انجام شده شکل می گیرند . در این مدل ، پله نقش بسیار مهم ارتباطی و ایوان نیز چشم انداز خوبی را دارد.

البته ایوان در معماری سنتی گیلان همیشه وجود داشته و عنصری مهم در این نوع از معماری بشمار می رود و این خود نشانه ای از برونگرایی در خانه های سنتی گیلانیان است.

نوع دوم

مشخصه این دسته استفاده از تیرک های چوبی عظیم با قطر بالاست که بر خلاف دسته اول بصورت افقی بر روی زمین خوابانده می شوند و این کار به صورت لایه لایه بر روی هم و تا ارتفاع مشخص قرار می گیرد . چفت و بست این چوب های روی هم قرار گرفته به صورت فاق و زبانه ای بسیار در معماری اصیل و سنتی گیلان به چشم می آید . گاه می بینیم که در سازه های قدیمی حتی یک میخ خم در سازه به کار نرفته و کلیه اتصالات یا بصورت گوه و یا بصورت فاق و زبانه انجام شده است.

جالب توجه این است که این نوع پی برخلاف هم صنفان امروزی خود که از بتون یا میله گرد و در اعماق زمین کاشته می شوند فقط بر روی زمین ستوار می شوند و جالتر اینکه تحقیقات نشان داده است که این نوع سازه ها تاب تحمل زلزله هایی با قدرت ۸ ریشتر را دارند و این خود از عجایب سازه ای سنتی گیلان بشمار می رود

هم اکنون می توانید نمونه های این عجایب سازه ای را در موزه میراث روستایی گیلان نزدیکی رشت ببینید.

گردآورنده: خانم افسانه امانی
منبع: سایت کرکان بندرانزلی

بازدید:6,337بار , ارسال شده در : 24ام دی, 1391; ساعت : 6:58 ق.ظ
تعداد نظرات : ۰
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
بازدید از سایت