نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

در این مراسم  در دهمین روز از ماه ذیحجه “;عید سعید قربان” علاوه بر حاجیان، سایرمردم نیز در صورت داشتن استطاعت مالی، یک حیوان بویژه گوسفند قربانی می کنند و گوشت آن را، برای همسایگان، آشنایان و افراد نیازمند و بی بضاعت می فرستند. مراسم عید قربان در ایران از جایگاه خاصی برخوردار بوده و معمولا نحوه انجام آن در بیشتر نقاط این کشور اسلامی، شبیه به هم است. اما درشهرستان صومعه سرا مقدمات مراسم عید قربان در سال های نه چندان دور به شیوه ای جالب انجام می گرفته است ، که امروزه به ندرت دیده می شود. مراسم فوق در این منطقه معروف به “;ملاقه بج”; است که در روستاهایی همچون “;صیقلوندان”، “;خراط محله” و “;چوبه” صومعه سرا بیشتر انجام می شده است. درکتاب “;سرزمین و مردم فومنات” نوشته “;کیوان پندی” درارتباط با چگونگی انجام این مراسم آمده است: زن هر خانه هر روز موقع آماده کردن نهار یا شام، یک ملاقه از برنج را در کیسه ای که از قبل تهیه کرده بود، می ریخت و این کار را هر روز به مدت یک سال انجام می داد. کدبانوی منزل، یک روز مانده به عید قربان، کیسه پر شده از برنج را در اختیار مرد خانه قرار می داد، تا او نیز برنج جمع شده را به فروش برساند. مرد خانه نیز با پول بدست آمده از فروش برنج، گوسفندی می خرید و در روز عید سعید قربان، آن را قربانی می کرد و گوشت آن را در بین همسایگان و افراد بی بضاعت روستای خود و اطرافشان تقسیم می نمود. این کار با هدف به یاد داشتن افراد جامعه بویژه افراد بی بضاعت، شکرگزاری خداوند و نعمات بسیارش و هم چنین داشتن یک سال پربرکت که در راه بود، برگزار می شد. درخصوص خانوارهای مناطق یاد شده که برنج کاری نداشتند و در واقع خود خریدار برنج بودند، این مراسم را به گونه ای دیگر انجام می دادند، تا از ثوابش بهره مند بشوند. آنان که وضع مالی متوسطی داشتند، معمولا یک ظرف نسبتا بزرگی مثل پیت را در دل زمین حیاط منزلشان در جایی مناسب دفن می کردند، به طوری که فقط قسمتی از سر آن ظرف بیرون می آمد. سرپرست خانوار یا مادر خانواده هر روز، یک سکه رایج زمان خود را در داخل پیت (قوطی بزرگ) می انداخت و تا یک روز مانده به عید قربان این کار انجام می داد. این دسته ازافراد، پیت حلبی را در آن روز بیرون می آورند و پس از شمارش پول که ماه ها جمع آوری شده بود، گوسفندی می خریدند و آن را بین افراد بی بضاعت، همسایگان و آشنایان تقسیم می کردند.

 

منبع : وبلاگ صومعه سرا دیار نیلوفر و ابریشم

آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
بازدید از سایت