نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

کمسار روستایی است در دهستان جیرده شهرستان شفت استان گیلان که دارای قدمت دیرینه بوده و حدود ۶۰سال پیش بعنوان مرکزیت شهرستان شفت تلقی میگردید و نجیب زادگان این شهرستان در این روست ساکن بوده و دارای املاک فراوان بودند از بناهای تاریخی دراین روستا می توان به حمام آن نام برد که به دوران قاجاریه نسبت میدهند.
این روستا در ۹کیلومتری شهرستان شفت واقع است که دارای مناظر دیدنی بساری بوده شغل اکثریت مردم این روستا کشاورزی (برنج کاری)و چای میباشد ازناظر دیدنی آن می توان به استخر بزگ (روجگیل) رودخانه بزرگ خانه های خوانین اشاره نموداین روستا دارای چند آبادی میباشد که عبارتند از کمسار کوچک-سروان محله-شیخ محله -گیلده که هریک از این آبادیها دارای مناظر دیدنی منحصر به فرد خودرا دارا میباشدا

ساختمانهای حکومتی کمسار
از آثار و بناهای تاریخی شفت ،خرابه های ساختمانهای حکومتی کمسار است که متعلق به خانهای شفت در دوره قاجاریه و یازندیه بوده است ساختمانهای مزبور پس از اقامت خانهای شفت در رشت به تدریج رو به خرابی نهاده و امروز چیز زیادی از آنها برجای نمانده است.دکتر منوچهر ستوده در بررسی و تحقیق خود از آثار تاریخی شهرستان شفت در سالهای ۱۳۴۵ لغایت ۱۳۴۸ مینویسد بیست باب ساختمان آجری با پنجره های ارسی (پنجره با شیشه های رنگی )که نمودار هنر قاجاری است در این دهکده پابرجاست‌(بیشتر آنها تا تا سال ۸۸ بجز دو خانه پابرجا نمانده است ). رابینو نیز از این بناها یاد کرده و می نویسد که صاحبان آنها به رشت رفته و خانه های آنها متروک افتاده است . معروف است جد خانهای محلی شفت و ازجمله کمسار از چگین منجیل آمده و نظیر حسن صباح به اندازه پوست گاوی زمین از اهالی خواسته است سپس پوست گاو را کشیده و دوال کرده و بر سر اراضی کمسار کشیده و تصاحب کرده است . از خانهای کمسار می توان به ابراهیم خان – محمد خان -عبدالوهاب -میرزا ابوالفتح خان -عبدرالرضا خان -بهرام خان و رحیم خان نام برد
کمسار را میتوان نگین روستاهای غرب گیلان دانست .دارای مردمانی سخت کوش و مهمان نواز به نقل از قدیمیان در دورانی که شفت به شهرت نرسیده بود کمسار یکی از مشهورترین نقاط فومن وشفت بود .روستایی که با مرکز استان حدود ۱۸ کیلومتر فاصله دارد و مناظر زیبای ان علاقه مندان زیادی را برای تفریح و گردش به این روستا میکشاند .

وجه تسمیه کمسار :
نقل است دردوران قدیم ساکنان اصلی این منطقه دارای منازل مسکونی کوچکی به نام کومه بوده که این منطقه را باپسوند شباهت سان ،کومه سان نامیدندبعدها به کومسار و به کمسار تغییر نام یافته است .
به روایت دیگر این منطقه محل زیست پرنده ای سیاه رنگ به نام سار (به زبان گیلکی سیته نامیده میشود )بوده و تحت این عنوان به کومه سار یعنی خانه پرنده سار و بعدها به کمسار تغییر نام یافته است که درواقع این روایت کمتر به واقعیت نزدیک میباشد.

.

منبع : سایت گیل یار -پرتال اداره کا میراث فرهنگی و صنایع دستی استان گیلان

بازدید:3,941بار , ارسال شده در : 3ام مهر, 1395; ساعت : 6:00 ق.ظ
تعداد نظرات : ۰
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
بازدید از سایت