نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

شهرداری رودسر (سایت کرکان بندرانزلی)

 

وجه تسمیه نام رودسر ترکیبی از دو پاره واژه رود و سر است. سر در زبان دیلمی و پهلوی به معنی کنار بوده و بر همین اساس نام این شهر به معنای کنار رود است.

میدان شهرداری با آن در و دیوار تاریخی اش و خانه های تاریخی ،کوچه پس کوچه های شهر که با بام سفالی هنوز هم از زندگی اقلیمی مردم رودسر می گویند، تنها گوشه ای از ردپای ساکنین گذشته این شهر است.

از تاریخ شواهد معماری رودسر، میدان شهرداری بیشتر از همه جای آن خودنمایی می کند. این میدان شامل ساختمان شهرداری با آن معماری شناخته شده گیلان که مشابه اش را می تواند در میدان شهرداری رشت دید، و نزدیک هفت ساختمان تاریخی است. ساخت این میدان در زمان رضا شاه آغاز شد و همان دوران نیز به پایان رسید. محلی های رودسر می گویند رضا شاه می خواست که مردم را در شهر نگه دارد، به همین علت ساختمان های اداری را کنار میدان و شهرداری ساخت و به این ترتیب کم کم شهر گسترش پیدا کرد.ساختمان ثبت احوال، ثبت اسناد، دارایی، شهربانی (نیروی انتظامی)، دادگستری، بنیاد علوی و یک دبیرستان بخشی از ساختمان های تاریخی اطراف میدان است که با اندکی اختلاف شبیه هم ساخته شده اند. البته امروز برخی از این ساختمان ها کاربری خود را تغییر داده اند و دبیرستان تبدیل به پژوهشگاه معلم شده است. به گفته کارشناسان میراث فرهنگی ساختمان های این میدان در فهرست میراث ملی ثبت شده اند اما هنوز مجموعه ای به نام میدان شهرداری و عرصه و حریم آن به ثبت نرسیده است.

تجار ارفع تجار و حاج رئیس جزء مهمترین تجار رودسر بودند که هنوز هم خانه های تاریخی این اشراف زاده ها را می توان در یکی از کوچه های پشت میدان شهرداری دید. این دو برادر به طور فامیلی در یک محله زندگی می کردند که امروز به نام کوچه رئیسیان شناخته می شود. این کوچه شامل بیش از ۶ خانه تاریخی با قدمتی بیش از ۱۰۰ سال است. خانه ارفع تجار که گفته می شود وضعیت مالی بهتری داشته، تقریبا بزرگترین خانه تاریخی رودسر محسوب می شود و می گویند زمانی که رضا شاه به این شهر آمد مهمان این خانه بوده است. این خانه امروز در اختیار نتیجه ارفع تجار، پسر “میرعلی اکبر ارفع زاده” است و با عنوان خانه میرعلی اکبر ارفع زاده در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.

 

برگرفته از فرهنگ باران
گردآورنده افسانه امانی

بازدید:3,805بار , ارسال شده در : 27ام بهمن, 1392; ساعت : 6:35 ق.ظ
تعداد نظرات : ۱
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • سنگاچینی گفته: ۲۱:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۷

    سلام,من خودم در دانشگاه رودسر درس خوندم اونم محله رحیم آباد وخاطرات بسیاری از رودسر ومردمان خوب و مهربانش دارم و بادیدن این پست یاد رودسر و خاطراتم اوفتادم.سربلند و پیروز باشید

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت