روستای خرشتم واقعه در استان گیلان و جزء شهرستان املش به حساب می آید که بسیار روستای با صفا و زیبایی است. موقعیت جغرافیایی روستای خرشتم نسبت به روستاهای هم جوار از موقعیت خوبی برخودار است. از لحاظ کشاورزی این روستا تک محصول نمی باشد. این روستا را رودخانه شلمان رود به دو قسمت تقسیم کرده است. سمتی که خانه ها درآن قرار دارند بیشتر زمین کشاورزی شالیزار بوده و مربوط به محدودۀ املش و طرف دیگر رودخانه زمین های کشاوزی شامل مرکبات باغ چای – نوغان <کرم ابریشم> قرار دارد که توسط پل خرشتم به هم وصل شده و جز محدودۀ لنگرود میشود و به این دلیل است که پل ارتباطی خرشتم برای ساکنان اهمیت بیشتری دارد.
در زمان قدیم روستای خرشتم بعنوان بزرگترین روستا در منطقه بوده است و روستا های همجوار برای صدور شناسنامۀ خود به روستای خرشتم مراجعه میکردند و درحال حاظر پسوند بعضی از این اشخاص <خرشتمی> ثبت گردیده است. روستاهایی نظیر<گولاک محله – مریدان و….>
روستاهای هم جوار خرشتم
مشکله – اشکیت – چلاروس – سور کوه – چارده – چماقستان – خلف محله – چهارراه – کومله – سیگارود – گاوچرا سر – پرشکوه – ملاط – مریدان – گولاک محله – سلوش – دادغانسرا – بیجار پز و …..
خرشتم یعنی چه؟
———————
نام خـرشتم از زبانهای محلی روسی یعنی جایی سرسبز گرفته شده و معنی آن به زبان فارسی، خُــرم دشـت می باشد؛ که دارای یک منظره زیبا و جلگه ای است.
بر اساس تحقیقات به عمل آمده از نیاکان و کهن سالان، این روستا دارای قدمت حدود ۲۰۰ ساله در مکان فعلی می باشد و بر اساس شواهد بدست آمده محلۀ قدیمی، در آن سوی رودخانه در اطراف تپه کند زر بوده که به دلیل شیوع بیماری وبـا رفته رفته مردم به این سمت کوچ کرده و تشکیل محله جدید داده اند.
مردم، به دلیل استعدادهای کشاورزی، شالیکاری، چای و مرکبات و پرورش کرم ابریشم (نوغان داری) در فصول بهار و تابستان از نقاط کوه پایه ای و ییلاقات به این مکان جهت کار مراجعت می نمودند که طی سالهای متمادی در این محل سکنی گزیدند؛ و همین امر باعث ازدیاد جمعیت بیشتر در این منطقه گردیده است.
روستای خرشتم، عکس از نت
جمع آوری و تنظیم: عاکف معززلسکو
از گروهِ فیسبوکیِ گیلانِ ما
منوی اصلی
نویسندگان
- مدیر سایت (1788)
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME
بازدید:3,696بار , ارسال شده در : 15ام مهر, 1394; ساعت : 6:00 ق.ظ
تعداد نظرات : ۰
مطالب مرتبط