نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

موقعیت جغرافیایی:

قروق یکی از روستاهای معروف شهرستان تالش در استان گیلان در شمال کشور ایران است.
روستای قروق در فاصله حدود پنج کیلومتری شرق شهر تالش و در کنار دلتای شمالی رودخانه کرگانرود – که پس از عبور از شهر تالش (هشتپر) به دریای خزر می‌ریزد – قرار دارد. روستا از جنوب با مرز طبیعی کرگانرود و از شرق با مرز طبیعی دریای خزر محصور شده است و در شمال آن شالیزارهای گسترده ای که این روستا را از روستای جماکو تفکیک می کند قرار دارد. در غرب نیز پس از گذر از سید نیکی به شهر تالش (هشتپر) می رسیم. از نقطه نظر مختصات جغرافیایی این روستا در عرض جغرافیایی ۳۷ درجه و ۸۳ دقیقه و طول جغرافیایی ۴۸درجه و ۹۶ دقیقه شرق نصف النهار مبدا واقع شده‌است.


نام‌های قدیمی:

کرگری بازار (بازار کرگانرود)،زبان‌های گفتاری: تالشی و آذری،مذهب: مسلمان شیعه و سنی

روش دسترسی:
جاده انزلی-تالش-آستارا، مسیری بین المللی و شناخته شده برای تمامی کسانی است که به شمال غرب کشور سفر می کنند. در این مسیر از شهر تالش و کمربندی شهر جاده ای در امتداد شمالی رودخانه کرگانرود احداث شده‌است که پس از طی ۵ کیلومتر به روستای قروق ختم می‌شود.به عبارت دیگر برای رسیدن به روستای قروق، باید از سه راه سید نیکی که در قسمت شمالی پل رودخانه کرگانرود قرار دارد، در امتداد جریان رودخانه به سمت دریای خزر حرکت نمود تاپس از عبور از روستاههای سید نیکی، رهنمامحله و اسپیدور به روستای ساحلی قروق رسید.

جاذبه‌های گردشگری:
روستای قروق با داشتن سواحل زیبا شامل کمربند سبز ساحلی از رودخانه کرگانرود تا قسمتی از ساحل روستای کریم محله و شیلات آن تشکیل شده‌است که سه کیلومتر طول دارد و مزین به درختان کاج، توسکا، له له کی و بوته‌های تمشک و انار است. در منتهی الیه شمالی این سواحل می‌توان فانوس دریایی را مشاهده نمود که یکی از سه فانوس دریایی مستقر در گیلان است (دو فانوس دیگر در انزلی و لاهیجان قرار دارند). این فانوس دریایی در محدوده یکی از صیدگاه‌های قدیمی شیلات برای صید ماهیان خاویاری قرار دارد.
ساحل ماسه‌ای و نرم قروق همه ساله پذیرای هزاران مسافر است. این سواحل مکان مناسبی برای آب تنی و رفع خستگی و یکی از تفرجگاه­های مردم تالش و مسافران می‌باشد. ساحل قروق تالش به دلیل قابلیت­ها و پتانسیل­های اشاره شده و همچنین فاصله مناسبی که از شهر تالش و یکی از شریان­ها و مسیرهای اصلی حمل و نقل و عبور و مرور مسافران در کشور دارا می‌باشد، این توانایی را دارد تا به یکی از کانون‌های ویژه گردشگری گیلان و حتی کشور تبدیل گردد و فرصت‌های جدید سرمایه گذاری و توسعه و جذب گردشگر را فراهم آورد.
با توجه به این قابلیت ها مرکز تفریحات دریایی روستای قروق به مساحت ‪ ۲۴هکتار در این سواحل ایجاد شده است که فاز اول آن در مرداد ماه ۱۳۸۷ آغاز به کار نمود. ایجاد مراکز شنا و بازی‌های آبی برای خواهران و برادران، پیست اسب سواری، پیاده‌روی، هتل و استخر روباز و اماکن اقامتی و تفریحی از جمله برنامه‌های در حال اجرا این طرح است. در فاز دوم طرح، استخر روباز این مرکز تفریحی دایر و بهره‌برداری خواهد رسید.

سابقه تاریخی:
بنا به نظر دکتر محمد تقی رهنمایی استاد جغرافیای دانشگاه تهران،این منطقه بر اساس نوشته‌های یک سیاح آلمانی در قرن هفدهم میلادی یکی از بزرگترین مراکز تجاری گیلان و شاهد جنگ‌های بسیار زیادی بوده‌است.
تا زمان جنگ جهانی دوم بندرگاه و مرکز اولیه شهرستان تالش در این ساحل قرار داشته‌است. بازار کرگانرود مرکز تبادل کالا و امور خدماتی واجتماعی منطقه از قبیل رسیدگی به اختلافات محلی وخانوادگی ، خواستگاری وبستن قرار دادهای کشاورزی واستخدام کارگر برای فصل کاشت وخرید دام وبذر ونیازمندیهای دیگر بوده‌است. بازار کرگانرود زیر نظر زمینداران و خانهای محلی قرار داشته وبیش از ۱۰۰دکان در آن وجود داشته‌است .مرحوم حاجی عبدالغنی وحاجی علی اشرف جباری از بازرگانان عمده کرگانرود بودند .تلگراف خانه وگمرک خانه آن فعالیت گسترده‌ای داشت .بقایای حمام شهر کرگانرود هنوززبرجای مانده‌است . ساختمانهای گمرک آن تا سال ۱۳۳۶برپا بود وپیرزنی بنام شیرین خانم که همسر یکی از کارکنان گمرک آن بود دریکی از این ساختمانها زندگی می‌کرد . دبستان کرگانرود نیز تا سال ۲۹-۱۳۲۸که به هشتپر منتقل شد دایر بود .بسیاری از مهاجرین تالش شمالی که از دست بلشویکها به ایران فرار کرده بودند ، فعالیتهای تجاری خود را در کرگانرود آغاز کردند. از این بندر که ارتباط بازرگانی و تجاری فیمابین شهرهای بندری روسیه و سایر بنادر با آن منطقه را برقرار می‌کرد، در حال حاضر تنها یک حمام قدیمی به جا مانده و بقیه تخریب شده‌است.
دلایلی که در خصوص جابجایی مرکز تجاری و سیاسی منطقه از این این بندر به شهر کنونی هشتپر ذکر می‌کنند آن است که حدود شصت سال پیش طی جنگ دوم جهانی، متفقین به منظور رساندن قوای کمکی و تجهیزات نظامی و جنگی به اتحاد جماهیر شوروی سابق با کمک این دولت جاده مسیر انزلی ـ آستارا ایجاد نمودند پلی را که رفت و آمد بین دو سوی رودخانه پرآب کرگانرود را آسان می‌نمود، احداث کردند و شهر کرگانرود مرکز تالش از این پل و جاده بدور ماند و منزوی گردید. به همین دلیل مردم این شهر به کنار جاده جدیدالأحداث کوچ کرده و شهری را بنا نمودند و چون در محل احداث شهر جدید کاخی با هشت درب بزرگ وجود داشته و از آنجائیکه در زبان تالشی درب را «بًر» می‌گویند، شهر جدید را هشتبر نام نهادند که به مرور زمان و بر اثر تکرار به هشتپر معروف شد و تغییر نام پیدا کرد و در سالهای اخیر این نام نیز عوض شد و آن را «تالش» نامیدند.

جمعیت و شرایط اجتماعی:
براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت روستای قروق ۱۱۶۰ نفر بوده‌است.[۵] ساکنان این روستا از اقوام تالشی می‌باشند و به زبان تالشی یا آذری صحبت می‌کنند.شغل اصلی بیشتر مردم این روستا کشاورزی وکشت برنج است.
روستا دارای خانه بهداشت است که با اعتباری بالغ بر ۲۹۰ میلیون ریال و زیربنایی به مساحت ۶۸ متر مربع در زمین اهدایی مردم منطقه در سال ۱۳۸۸ احداث شد.
همانگونه که قبلا اشاره شد در سال تحصیلی ۲۹_۱۳۲۸ دبستان کرگانرود به شهر تالش منتقل گردید. اما دوباره آموزش و پرورش پس از یک تاخیر ۱۳ ساله در سال ۱۳۴۲ در این روستا با استفاده از طرح سپاه دانش تحت عنوان دبستان دولتی خیام قروق آغاز به کار نمود که تاکنون این مدرسه دایر می‌باشد.

زیرساختها و شرایط اقتصادی:
روستا دارای آب لوله کشی، برق و تلفن می باشد ولی از لوله کشی گاز طبیعی برخوردار نمی باشد. مردم روستا بخاطر این جفا و در روزهای سرد که معمولا از پاییز آغاز می شود رنج و عذاب زیادی متحمل می شوند.
محصول کشاورزی غالب این روستا برنج می‌باشد که تعداد بسیاری از مردم به این کار اشتغال دارند و شلتوکهای خود را در کارخانه برنج کوبی روستا به برنج تبدیل می کنند. به مقدار محدودی نیز محصولات جالیزی هندوانه، گوجه فرنگی، خیارو … نیز برای مصرف خود مردم کشت می‌گردد و باغهای مرکبات و میوه نیز وجود دارد. در سالهای اخیر باغهای کیوی نیز در منطقه توسعه پیدا کرده‌است.
گروه معدود دیگری از مردم نیز به فعالیت صید ماهی در رودخانه کرگانرود و دریای خزر می‌پردازند. صید در رودخانه و دریا از طریق تور ماهیگیری یا تورهای دامگستر یا پره انجام می‌گیرد. مهمترین ماهیها شامل ماهی سفید ، ماهی آزاد، کفال، کپور،ماهی خاویاری و … می‌باشد.
در سالهای اخیر با توجه به کاهش منابع آبزی و ماهیان در دریای خزر اقدام به پرورش ماهیان در منطقه نیز رواج پیدا کرده‌است به طوری که در ساحل این روستا می‌توان نخستین طرح پرورش ماهی‌های خاویاری کشور ایران را مشاهده کرد.این مزرعه پرورش ماهیان خاویاری کشور در منطقه تالش با ظرفیت ۲۰ تن که با سرمایه گذاری ۶۰۰ میلیون تومانی پنج ایرانی مقیم خارج از کشور راه‌اندازی شده است.در حال حاضر کل توده زنده ماهیان در مزرعه خاویاری قروق تالش با ۱۳ نفر اشتغالزایی مستقیم حدود ۵۶ تن است. شرکت تعاونی مروارید قرق تالش درخواست افزایش ظرفیت تولید مزرعه خاویاری را از ۲۰ تن به ۶۰ تن گوشت و سه تن خاویار در هر دوره پرورش در زمینی به مساحت سه هکتار کرده است.

منبع: سایت پاشاکی

بازدید:7,379بار , ارسال شده در : 24ام مرداد, 1390; ساعت : 7:36 ق.ظ
تعداد نظرات : ۱
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • مریم گفته: ۱۶:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۷

    کاش از تصویر هم استفاده می کردین

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت