نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

منبع این  مطلب  سایت پزشکان ایران میباشد :

سرطان سینه از شایع ترین نوع سرطان در زنان ایرانی است . سالانه بیش از هفت هزار نفر در کشور به این سرطان مبتلا می شوند و در مجموع تعداد مبتلایان به سرطان سینه در کشور ۴۰ هزار نفر است که بیشتر آنها در سنین جوانی و دوران فعال زندگی به سر می برند.

سرطان سینه در کل جهان شایع ترین نوع سرطان در زنان به شمار می رود اما این نوع سرطان در ایران دو تفاوت عمده با سرطان سینه در سایر کشورهای جهان دارد .
تفاوت اول در جوانتر بودن مبتلایان به این سرطان است به طوری که کسانی که دست اندر کار درمان این بیماری هستند حتی با بیمارانی مواجه می شوند که سن انها کمتر از ۳۰ سال است . این امر در کشورهای غربی عجیب به نظر می رسد.
تفاوت دیگر سرطان سینه در ایران با سایر کشورها تشخیص این سرطان در مراحل پیشرفته تومور است به طوری که بنا بر تایید متخصصان ۸۵ درصد تشخیص های سرطان سینه در ایران همراه با توده های قابل لمس و حداقل وجود توده های بالاتر از یک سانتی متر است.
در حالی که این درصد در کشورهای مجهز به سیستم های پیشرفته غربالگری به این صورت است: بیش از ۷۰ درصد بیماران تومور قابل لمس ندارند و تومور در مرحله ابتدایی به وسیله ماموگرافی تشخیص داده می شود.
عمر تحقیقات علمی انجام شده در ایران هنوز نتوانسته است به آن حدی برسد که دلیل این که چرا زنان ایرانی در سنین کمتری گرفتار سرطان سینه می شوند را پاسخ دهد .
اما در مورد این که چرا سرطان سینه در ایران در مراحل پیشرفته تشخیص داده می شود تنها یک علت وجود دارد و آن هم ضعف آگاهی زنان نسبت به این بیماری است .
بی توجهی و یا ندانستن این که هر زنی باید حتی بدون هیچ گونه علامت ، درد و نشانه ای به صورت دوره ای مورد معاینات تشخیصی قرار گیرد از مهمترین دلایل تشخیص انی نوع سرطان در مراحل پیشرفته در ایران است .
دکتر “احمد کاویانی” رییس بیمارستان امام خمینی ره در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا یکی از دلایل جوان بودن بیماران مبتلا به سزطان سینه در ایران را جوانی جمعیت دانست .
وی گفت : توجیه این مسئله که چرا مبتلایان به سرطان سینه در ایران ۱۰ تا ۱۲ سال جوانتر از مبتلایان به این بیماری در کشورهای پیشرفته هستند به اشکال مختلف امکان پذیر است .
وی ادامه داد : یک نظر این است که کلا جمعیت ایران جمعیت جوانی است و طبیعی است که بیماران هم جوانتر باشند.

این پزشک یاداور شد : یک نظر دیگر این است که گفته می شود از نظر منطقه ای یک سری عوامل خطر وجود دارد که شناسایی آنها نیاز به تحقیقات و پژوهش های دقیق علمی دارد ، کاری که تا به حال صورت نگرفته است.
* ارتباط میان ازدواج در سنین بالا و سرطان سینه
یکی از مهمترین مواردی که در مورد علل ابتلا به سرطان سینه از سوی کارشناسان احتمال داده می شود ارتباط میان افزایش سن ازدواج و بروز این بیماری است .
براین اساس با ازدواج در سن بالا، دیر بچه دار شدن و دیر شیر دادن یک سری هورمون ها در بدن به صورت فعال نشده باقی می مانند که این امر در نهایت در ابتلا به سرطان سینه تاثیر می گذارد.
دکتر کاویانی در مورد احتمال وجود ارتباط میان ازدواج در سن بالا و بروز سرطان سینه گفت : بارداری قبل و یا بعد از ۳۰ سالگی نقشی در ابتلا به سرطان سینه ندارد اما از آنجایی که علت دقیق و قطعی آن مشخص نیست یک سری عوامل خطر به صورت کلی مطرح می شود. از ان جمله می توان به ریسک فاکتورهایی همچون تغذیه نامناسب، بی تحرکی، حاملگی در سنین بالا، استرس و مصرف برخی داروهای هورمونی اشاره کرد.
وی افزود :‌ عکس این ریسک فاکتورها یعنی تغذیه صحیح، ورزش، حاملگی در سنین زودتر، آرامش و مصرف نکردن داروهای هورمونی به عنوان عوامل حفاظت کننده در ابتلا به سرطان سینه عنوان می شوند اما در عین حال به طور قطعی نمی توان گفت رعایت یا عدم رعایت این نکات به معنی عدم ابتلا یا ابتلای به سرطان سینه است.
به گفته دبیر علمی سومین کنگره سراسری سرطان سینه تنها در مورد عامل ژنتیک است که می توان با احتمال بیشتری گفت که در صورت داشتن زمینه ژنتیکی ، خطر ابتلای افراد آن خانواده به سرطان سینه وجود دارد.
* ضرورت توجه به پیشگیری و تشخیص به موقع در تک تک زنان
پذیرش این که یک فرد در عین حالی که کاملا سالم و سلامت است هر چند وقت یک بار باید به پزشک مراجعه کند و مورد معاینه ( چکاب ) های دوره ای قرار گیرد در فرهنگی که اعتقادی به طب پیشگیری وجود ندارد،‌ کار سختی به نظر می رسد.
این در حالی است باید تک تک افراد جامعه بپذیرند که درعین سلامت باید به شکل دوره ای معاینه شوند و این امر برای سلامتی مهم و ضروری است .
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این مورد گفت: علاوه بر این که تجهیزات تشخیصی از جمله دستگاه های ماموگرافی باید به صورت مناسب در سراسر کشور توزیع شود ، باید کارهای فرهنگی در زمینه پیشگیری و تشخیص نیز به موقع انجام شود .
رییس بیمارستان امام خمینی ( ره ) اطلاع رسانی مناسب و آگاه کردن زنان را از مهمترین راه های درمان دانست و گفت که با استفاده از این دو روش می توان بیش از ۵۰ درصد موارد مبتلا به سرطان سینه را درمان کرد.
* توصیه‌های بین‌المللی در تشخیص زودهنگام
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد :‌ هر زن برای تشخیص زودهنگام سرطان سینه باید بداند چه کارهایی را انجام دهد .
وی گفت: بنا بر توصیه‌های بین‌المللی از سن ۳۵ تا ۴۰ سالگی باید یک ماموگرافی پایه انجام شود و از سن ۴۰ تا ۵۰ سالگی معاینه سینه توسط پزشک جراح و از سن ‎ ۵۰تا ‎ ۶۵سالگی ماموگرافی سالیانه باید صورت گیرد.
کاویانی یادآور شد: با توجه به پایین بودن سن ابتلا در ایران ، توصیه های ملی دراین مورد شامل این است که همه زنان از سنین بین ۳۵ تا ۴۰ سالگی ، سالی یک بار ،‌ماموگرافی پایه را انجام دهند و از سنین ۴۰ تا ۵۰ سالگی هر دو تا سه سال یک ماموگرافی از ۵۰ تا ۶۵ سال هر یک یا دو سال یک ماموگرافی انجام شود.
وی گفت : حدود ۸۰ درصد موارد سرطان پستان در کشورهای غربی در همان مرحله اول تشخیص داده می‌شوند.
این متخصص ادامه داد: در ایران این بیماری در مرحله پیشرفته تشخیص داده می شود و در بسیاری از موارد توده‌های با قطر ۵ یا ۶ سانتی در بدن بیمار وجود دارد و این نشان از مراحل پیشرفته بیماری است.
به گفته وی به همین علت معاینه و خودآزمایی سینه توسط خود فرد در ایران باید مورد توجه قرار گیرد و تمام زنان باید از سن ۲۰ سالگی تا پایان عمر به طور ماهیانه به خودآزمایی بپردازند.
* سن ابتلا به سرطان سینه در ایران ‎ ۱۰سال کمتر از کشورهای غربی
کاویانی گفت: به طور کلی سن مبتلایان به بیماری سرطان سینه در ایران بین ‎ ۱۰تا ‎ ۱۲سال کمتر از کشورهای غربی است.
وی افزود: سن تشخیص سرطان سینه در ایران و در کشورهای مجاور همچون پاکستان و یمن، کشورهای آسیای جنوب شرق و خاورمیانه پایین تر است این سن در کشورهای غربی ‎ ۵۶ سال است، در یمن ۴۸ سال، در پاکستان ۴۶ سال و در ایران ۴۴ تا ۴۵ سال است.
رییس بیمارستان امام خمینی (ره) توانمندی های متخصصان ایرانی در درمان سرطان سینه را ستود و گفت: ایران در این زمینه همانند و در حد کشورهای پیشرفته دنیا عمل می کند و روش ها و تکنیک های نوین درمانی به کار رفته در ایران در حد استانداردهای بین المللی است.
به گفته وی مشکل ما دیر مراجعه کردن بیمار و پیشرفت بیماری است که این مشکل نیز به طور متوسط در ۱۵ سال اخیر یک مرحله پایین تر آمده است یعنی تومور زودتر تشخیص داده می شود.
این متخصص گفت: طی ۱۵ تا ۲۰ سال گذشته در کشور در زمینه تشخیص سرطان پستان پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای صورت گرفته است به این صورت که تا قبل از این، بیماری در مراحل پیشرفته و تومور با اندازه‌های ‎ ۵یا ‎ ۶سانتی تشخیص داده می‌شد اما امروزه بیماری در مراحل ابتدایی تر تشخیص داده می‌شود.
* ارتباط اعمال جراحی زیبایی سینه با سرطان پستان
دکتر کاویانی یاداور شد : در گذشته نظریه هایی مبنی بر این که اعمال جراحی زیبایی می‌تواند منجر به سرطان شود، مطرح بود اما نظریات علمی جدید نشان می‌دهد که این جراحی ها هیچ تاثیری در ابتلا به سرطان سینه ندارد.
وی در مورد این که آیا این اعمال و گذاشتن پروتز می‌تواند در تشخیص سرطان نقش داشته باشد، گفت: این اعمال در تشخیص و این که بیماری تشخیص داده نشود نیز هیچ تاثیری ندارد و به طور کلی بین ابتلا به این سرطان و این گونه اعمال هیچ گونه ارتباطی وجود ندارد.
این متخصص در ادامه به نقش آگاهی و اطلاع رسانی در تشخیص سرطان پستان در مراحل اولیه تاکید کرد و گفت: مهمترین و موثرترین اقدام در همین زمینه ارتقای آگاهی مردم و افزایش حساسیت زنان نسبت به تشخیص به موقع و کنترل این بیماری است.
کاویانی همچنین در مورد توزیع جغرافیایی مبتلایان به سرطان سینه در کشور یادآور شد: بنا بر کارهای تحقیقاتی که در دانشگاه های علوم پزشکی نقاط مختلف کشور از جمله تبریز، مشهد، شیراز، تهران و اصفهان صورت گرفته است این نوع سرطان بر خلاف سایر سرطان های از یک توزیع همگن در جامعه برخوردار است.
سومین کنگره سرطان سینه با هدف اگاه کردن زنان و ارایه تازه های تحقیقاتی انجام شده در مورد سرطان سینه قرار است از نهم تا یازدهم تیرماه در بیمارستان امام خمینی ( ره )‌برگزار شود.

مطالب مرتبط
شرمنده ايم! مطلب مرتبطي براي شما يافت نشد.
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
بازدید از سایت