اميد عزيزي :صنايع دستي گيلان را منحصر بهفرد ناميد و افزود: اين صنايع با دستان پر توان هنرمندان استان تهيه ميشود.
وي تفاوت بين صنايع دستي و صنايع خارجي را بسيار زياد دانست و تصريح كرد: صنايع خارجي به ويژه جنس چيني، توليد خط و ماشين است و همه آنها داراي قالب يكسان هستند اما صنايع دستي با تلاش و زحمت هنرمندان گيلاني توليد ميشود.
عزيزي با اشاره به توليد قاشقهاي چوبي چيني اظهار داشت: اين قاشق با شاخه بامبو كه بسيار ارزان بوده، توليد شده در حالي كه قاشق چوبي گيلان كه نماد كوچكي از فرهنگ اين استان است، با گرانترين چوب از درخت ون تهيه ميشود.
وي درباره ورود صنايع خارجي به ويژه چيني در مكانهاي مختلف و گردشگري گيلان خاطرنشان كرد: با همكاري استانداري گيلان تمام صنايع خارجي از مكانهاي فرهنگي و گردشگري مانند ماسوله جمعآوري ميشود.
مدير كل ميراث فرهنگي گيلان از وجود هفت بازارچه استان و يك بازارچه براي كشورهاي حاشيه خزر در گيلان خبر داد.
عزيزي آموزش صنايع دستي را ركن اساسي در ماندگاري اين صنعت دانست و گفت: تمام كلاسهاي اداره كل ميراث فرهنگي گيلان به صورت رايگان و با تنوع و كيفيت ويژه ارائه ميشود.
وي ميراث فرهنگي گيلان را متعلق به همه دانست و تصريح كرد: شكوفايي صنايع دستي همت تمام آحاد جامعه را ميطلبد.
مدير كل ميراث فرهنگي گيلان توسعه صنايع دستي استان را امري ضروري خواند و اظهار داشت: در حوزه صادرات صنايع دستي بايد پيشرو باشيم تا بتوانيم وابستگي به نفت را كاهش دهيم.
عزيزي با اشاره به ايجاد بسترهاي مناسب براي استفاده از فرصتها و ارتقاي كيفي صنايع دستي افزود: كار در حوزه فرهنگي علاوه بر انتقال ميراث به آيندگان در بخش اقتصادي، كارآفريني، كاهش بزهكاري و … تاثير بسياري دارد.
وي حمايت از هنرمندان صنايع دستي را امري مهم دانست و گفت: در اين راستا از طريق صندوق مهر امام رضا (ع) در مجموع 280 ميليون تومان تسهيلات براي حمايت از هنرمندان صنايع دستي در نظر گرفته شده است.
مدير كل ميراث فرهنگي گيلان خاطرنشان كرد: هنرمنداني كه عضو رسمي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان هستند، به تنهايي هنرآموزان بسياري را تعليم ميدهند كه ميتوانيم با آموزش، هنرهاي دستي گيلان را به نسلهاي آينده منتقل كنيم.
منبع: خبرگزاری فارس