نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME
حمام مردانه

حمام برای مردان از سحرگاه تا شامگاه یکسره باز بود مردان کاسبکار و مذهبی صبح خیلی زود به حمام می رفتند و غسل میکردند در شهرهای کوچک شرق گیلان همگان  همدیگر را می شناختند وبه همین دلیل بعضی ها که برای چند بار غسل کردن در هفته به حمام احتیاج داشتند رد گم می کردند و به حمام محله های دیگر می رفتند تا از گزند چشم زخم کسان مصون مانند!!!

حمام زنانه

حمام هر محله هفته ای دو روز از ساعت ۸-۹ صبح به بعد به زنان اختصاص داشت به اقتضای سن وسال و وضع مالی هفته دو هفته یا هر ماه یکبار به حمام می رفتند واگر نوبت حمام رفتن زنی نبود و از او می پرسیدند که: به حمام نمی ایی؟ جواب می داد که حله می جان شور نامو.
چون استحمام زنان ساعت ها به به درازا می کشید! اغلب غذای نیمروز را به حمام می بردند و در میان جمعیت می خوردند.
زنان و دختران ثروتمند نیز به حمام عمومی می رفتند ون در هیچ خانه ای حمام خصوصی نبود.جامه داران و کیسه کشان به آنان می رسیدند تا پولی به دست آورند. زنان ثرتمند به این کارگران برنج و پول و برنج می دادند و آنها را نگه میداشتند چون همین زنان بودند که تعریف پسران ودخران انان را در میان مردم محله بازگو می کردند و برای جش دادن عروسی پسر و دختر ثروتمندان پادرمیانی می کردند.

دید زدن دختران

در همین حمام های عمومی بود که مادران و پیرزنان برای پسران خود دختران شهر را از نظر ظرافت  زیبایی و چاقی و لاغری دید می زدند. چون حمام عمومی شر تنها جایی بود که همه زنان( فقیروغنی )همدیگر را عریان می دیدند.

.

afsaneh.amaniگردآورنده: خانم افسانه امانی

منبع: آیینها و باورداشتهای گیل و دیلم (محمود پاینده)

بازدید:4,676بار , ارسال شده در : 28ام آبان, 1391; ساعت : 6:24 ق.ظ
تعداد نظرات : ۲
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • hadi گفته: ۰۹:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۸

    سلام در باره دهستان مرکیه توضیحات میدین لطفا

    • مدیر سایت گفته: ۱۹:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۸

      دهستان مرکیه در ناحیه جلگه ای شهرستان صومعه سرا به مرکزیت روستای مرکیه که در ۶ کیلومتری شهر صومعه سرا قرار دارد واقع گردیده است. آخرین آمارها این دهستان را دارای حدود ۱۹۰۰ خانوار و ۹۰۰۰ نفر جمعیت برآورد می نمایند. کلمه «مرکیه» را در برخی فرهنگ ها به معنی « پیمان شکن » و یا « متجاوز » آورده اند اما توجیه نامگذاری این منطقه هنوز به صراحت مشخص نیست. دهستان مرکیه در همسایگی دهستان های گوراب زرمیخ ، طاهرگوراب و کسما قرار داشته و از سمت جنوب با شهرستان فومن همسایه است.

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت