نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

جیرجیرک دشتی (www.karkan.ir)

گونه‌ای حشره است از راسته نیم‌بالان (Hemiptera)، رده زنجره‌ریختان (Cicadomorpha) یا Auchenorrhyncha که دارای چشمانی ریز و با فاصله از هم بر روی سر و بال‌های شفاف ترانما با رگ‌بندی زیاد است.

زنجره‌ها با ملخ‌ها خویشاوندی ندارد بلکه خویشاوند زنجرک‌ها (leafhoppers) و حشره بزاقدار (spittle-bugs) است.

حدود ۱۵۰۰ گونه زنجره در جهان وجود دارد که غالبا در مناطق معتدل گرم تا گرمسیر سکونت دارند.

غالبا جیرجیرک‌های نر آواز می‌خوانند. در اغلب موارد با توجه به بررسی‌های انجام گرفته آهنگ‌ها به اندازهٔ کافی متمایز هستند که بتوان آنها را با توجه به هدف شان طبقه بندی نمود. جیرجیرک‌ها تقریباً همیشه در محل استراحت و عموماً بر روی گیاهان آواز خوانی می‌کنند ولی در مواردی هم در سوراخی داخل زمین انجام می‌گیرد. جیرجیرک‌ها به ندرت در هنگام پرواز آواز خوانی می‌کنند، با این حال در نمونه‌های اندکی ضبط شده‌است. جیرجیرک‌ها معمولاً در محلی رو به آفتاب آواز می‌خوانند و اغلب در روزهای آفتابی.

جیرجیرک‌ها به وسیلهٔ ماهیچهٔ خاص و تسمه مانند دهل و نقاره (پوسته سخت دنده دار مخصوص) که بر بالای نخستین مقطع شکمی قرار دارد، موزیک می‌سازند. این ماهیچه پوست سخت شکم را می‌لرزاند و صدا تولید می‌شود. بر خلاف آنچه به نظر می‌رسد جیرجیرک‌ها بیش از یک نوع صدا می‌سازند، مثلاً نمونهٔ fidicina mannifera از پرو، ۴ آواز مختلف دارد: یک صدا در هنگام مزاحمت و ناراحتی، یک آواز برای صدا زدن، صدایی با دامنهٔ کم و بالاخره آواز اصلی. هدف اصلی آواز خوانی جیرجیرک جلب توجه حشرهٔ ماده برای جفت گیری است.

در شمال ایران و با شروع تابستان، صدای ممتد زنجره ها بر تنه و شاخ و برگ درختان جنگلی از صبحگاهان و حتی تا پاسی از شامگاهان به گوش می رسد.

جمع آوری از: عاکف

منبع: سایت کرکان بندرانزلی

بازدید:8,103بار , ارسال شده در : 19ام تیر, 1392; ساعت : 6:02 ق.ظ
تعداد نظرات : ۴
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • رحیم احمدجو گفته: ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۹

    چه بعداظهرهای داغ را به دنبال گرفتنشان در روی درختها با چوبی که آرام آرام می بردیم زیرشان و منتقل می شدند بر روی آن چوب و می گرفتیم و می انداختیم داخل شیشه ای و چه حالی می کردیم با این شکار در گرمای بعد از نهارهای تابستان و این سرگرمی ما بود وقتی بزرگترها خواب بودند وما که متنفر بودیم از خواب و بدنبال شکار بودیم و خوش بودیم از این بازیها.واقعاً از مدیریت محترم سایت کمال تشکر را دارم به خاطر این همه تنوع مطالب،گاهاً مطالبی درج می شود که واقعاً انتظارش را نداری وسپاسگزارم.

    • مدیر سایت گفته: ۱۷:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۹

      ممنون و تشکر فراوان آقای احمد جوی عزیز

  • رضا شیرزاد گفته: ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۵

    واقعا مطلب جالبی بود . اصلا انتظارشو نداشتم راجع به این موضوع مطلب بذارید. سپاس فراوان از شما دوست عزیز

    • مدیر سایت گفته: ۱۹:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۵

      ممنون و متشکرم نسبت به لطف شما به سایت کرکان همیشه پاینده باشید

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت