نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

سلام به شما سالم اندیشان و مشتاقان همیشه همراه .

بحث امروز ما درمورد یکی از ادویه های رایج در آشپزی است به نام زردچوبه.

و امروز می خواهیم از خواص و ویژگیهای این گیاه بیشتر بدانیم پس با ما باشید و اطلاعات موجود را مطالعه فرمایید.

زردچوبه : Turmeric

نام علمی : Curcuma longa

زردچوبه گیاهی است از خانواده زنجبیل به ارتفاع حدود ۱.۵ متر که دارای ساقه متورمی است. گل های زردچوبه به صورت سنبله و به رنگ سبز مایل به زرد است.

زرچوبه در مناطق حاره دنیا و هندوستان ؛ چین می روید . از کنار برگهای غلاف دار قاعده ای ساقه ، شاخه های کوچک استوانه ای شکل ضخیمی خارج می شود ، که بصورت مورب در زمین فرو می روند وهریک ایجاد ریشه می کنند و مرتبا” پایه های جدیدی بوجود می آورند.

زردچوبه رنگ زرد یا خاکستری مایل به قهوه ای دارد ، بوی آن معطر و طعم آن تلخ است. برای زیاد کردن زردچوبه ، ساقه زیر زمینی آن را که جوانه دارد در زمین به فاصله سی سانتیمتر از یکدیگر می کارند که معمولا” می توان پس از یک سال برداشت نمود.

زردچوبه در زمانهای قدیم به علت رنگ زرد درخشانی که دارد برای رنگرزی پارچه های ابریشمی و پنبه ای به کار می رفت و همچنین در خوراکی ها استفاده می شد.

 

ترکیبات شیمیایی زردچوبه:

زردچوبه دارای اسانسی مرکب از اسیدهای والرینیک، کاپریلیک و فلاندرون می باشد و همچنین دارای سابی نین ، سینئول، سینئول بورنئول و الکل تورمرول و ماده کوکومین می باشد که رنگ زردچوبه به علت همین ماده کورکومین است.

خواص زردچوبه:

زردچوبه از نظر طب سنتی ایران گرم و خشک است و برای استفاده درمانی می توان آن را مانند چای دم کرد و استفاده نمود. البته اخیرا” در کانادا و آمریکا کپسول آن هم به بازار آمده است.

از خواص دیگر این ادویه رایج می توان به موارد زیر اشاره نمود:

۱- گرفتگی و انسداد کبد را باز می کند و برای تمیز کردن کبد به کار می رود.

۲- مخلوط یک قاشق زردچوبه و یک قاشق انیسون و سرکه برای درمان یرقان مفید است.

۳- برای رفع دندان درد ، آن را در دهان بیندازید و بجوید.

۴- زدچوبه بهترین داروی ضد تورم است و در اروپا و آمریکا از آن بدین منظور استفاده می کنند که مقدار مصرف آن ، سه فنجان دم کرده زردچوبه در روز و یا دو کپسول ، سه بار در روز می باشد.

۵- برای خشک کردن زخم ها و رفع درد آن ، می توان گرد خشک زردچوبه را روی آنها ریخت.

۶- زرچوبه بادشکن ، تصفیه کننده خون ، تب بر ، محرک و انرژی زا می باشد.

۷- زردچوبه حتی هنگام در رفتگی استخوان نیز استفاده می شود. برای این منظور پمادی از زردچوبه تهیه کنید و روی عضو در رفته ببندید.

۸- آنهایی که معده ضعیفی دارند حتما” برای تقویت معده خود زردچوبه دم کرده استفاده نمایند.

۹- زردچوبه را برای بند آوردن خونریزی مصرف کنید.

۱۰- خانم هایی که عادت ماهانه آنها نا منظم است ، برای تنظیم آن باید زردچوبه مصرف نمایند.

۱۱- استفاده از زردچوبه گردش خون را افزایش می دهد و لخته های خون را حل می کند.

۱۲- از زردچوبه برای درمان کمر درد ، پشت درد و سینه درد استفاده می نمایند.

۱۳- برای درمان اسهال و اسهال خونی حتما” از دم کرده زردچوبه استفاده کنید.

۱۴- زردچوبه در قدیم برای درمان رماتیسم و سل و سرفه به کار می رفته است.

۱۵- اگر سنگ کلیه و یا سنگ کیسه صفرا دارید ، استفاده از زردچوبه آنها را می شکند و از بدن خارج می سازد.

۱۶- خوردن زردچوبه در هنگاه وضع حمل و همچنین بعد از آن برای پاک کردن رحم توصیه می شود.

۱۷- برای درمان التهاب لثه ، زردچوبه را دم کرده و آن را قرقره نمایید.

۱۸- تحقیقات جدید دانشمندان نشان داده است که زردچوبه از سرطان جلوگیری می نماید بنابراین حتما” سعی کنید که در غذاهای مختلف از زردچوبه استفاده نمایید.

با تمام مزایای ذکر شده باید اشاره کرد که زیاده روی در خوردن زردچوبه برای قلب مضر است. البته اگر آن را با لیموترش مصرف کنید ، اثرات مضر آن خنثی می شود.

 منبع: salamatzendegi.persianblog.ir

گردآورنده: سایت کرکان بندرانزلی

بازدید:9,450بار , ارسال شده در : 29ام دی, 1390; ساعت : 8:05 ق.ظ
تعداد نظرات : ۰
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
بازدید از سایت