نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

مزار سید اسماعیل، خلشاه آستانه اشرفیه این مزار شامل درخت انجیری است که در اطراف آن چند درخت آزاد قرار دارد. از درخت های آزاد شیره ی قرمز رنگی می تراود که گفته می شود خونه است. صندوق نذوراتی نیز در این مکان نصب شده است. هم چنین محوطه ی این مزار حدود ۴۰۰۰ متر مربع مساحت دارد که مسجد و قبرستان اهالی در آن واقع شده است.

مزار آغا سید خورشید، شیرکوه کیسم آستانه اشرفیه این مزار شامل درخت انجیری است که داخل کنده ی قدیمی یک درخت آزاد رشد کرده است. معتقدند که در گذشته یکی از اهالی دختری زیبا رو را در این مکان دیده است. برای جمع آوری نذورات صندوقی در نزدیکی مزار نصب کرده و مسجدی نیز ذر آن بنا نهاده اند. محوطه ی این مزار ۵۰۰ متر مربع است و قبرستان اهالی در آن قرار دارد.

مزار سید ابوالحسن، لرود سمام املش این مزار که پیش تر درخت تنومندی بوده، تبدیل به بقعه ی آقا سید ابوالحسین شده و تمام ویژگی های یک بقعه را داراست. مزار هفتادو دو تن، لرود سمام املش در رو به روی بقعه ی سید شعیب لرود، درختی وجود دارد که معتقدند پیرامون آن ۷۲ شهید دفن شده اند و برانند که بقعه ای به نام ۷۲ تن در آنجا بسازند.

مزار سیدمحمد و آقا سید شیرایه در رودسر در بقعه ی شیرایه دو قبر در زیر درختنانی انبوه قرار دارند که سخت مودر احترام اهالی هستندو در این بقعه به ۵۲ درخت پارچه ی سبز می بندند که می توانند نماد لشکر علوی نگهبان امامزادگان باشد. این مزار حدود یک هکتار محوطه دارد و دارای مسجد و قبرستان است.

مزار سید ناصر، ناصر کیای رودسر این مزار شامل درخت آزادی است که از بهم پیوستن چند درخت کوچک به وجود آنده است و محیط تنه ی آن بع  ۵.۵ متر می رسد. این درخت مقدس در محوطه ای به مساحت تقریبی ۸۰۰۰ متر مربع قرار دارد و دارای مسجد و قبرستان است. بر تنه ی درخت نیز صندوقی برای جمع آوری نذورات نصب کرده اند.

مزار سید علی کیا، بیدرون سیاهکل این مزار شامل درخت آزاد تنومندی است که نیمی از آن پوسیده است و اهالی آن را قدمگاه سید علی کیا می دانند. محوطه ی مزار حدود ۴۰۰۰ متر مربع است که قبرستان اهالی در آن واقع شده و مسجدی نیز در نزدیکی آن ساخته اند.

 

مزار پسر خوبان، گوراندان لاهیجان این مزار شامل چند درخت شمشاد است که در میان آن ها جایی برای افروختن شمع ساخته اند. هم چنینی مسجدی به نام پیر خوبان در کنار بنا کرده اند که به همراه زیارتگاه، مورد اعتقاد اهالی است.

مزار آقا سید حسینی، گمل لاهیجان مزار آقا سید حسینی یکی از مهم ترین و زیباترین مزار های گیلان و شامل دو زیارتگاه است. زیارتگاه نخست مجموعه چند درخت است که در نزدیکی آن مکانی به نام چراغ وایسان برای روشن کردن و چراغ ساخته اند. پیش تر در فاصله ی ۲۰ متری درخت اصلی ، مکانی وجود داشت که فرو رفتگی هایی در آن مشاهده می شد و عده ای نیز به آن توجه داشتند. در سال ۱۳۸۲ در این مکان نیز بنایی ساخته اندو با نصب صندوق بر گروگاه فرضی، زیارتگاه دیگری به وجود آوردند. لین بقعه در هکتار زمین و مسجد وقبرستان دارد و سخت مورد اعتقاد مردم لاهیجان و حومه است.

مزار بی بی فاطمه، قصاب محله ی لنگرود در قصاب محله ی لنگرود پشت بقعه ی آقا سید احمد، در میان کنده ی قدیمی یک درخت آزاد درخت انجیری، روییده است که صندوقی برآن نصب کرده و دورش را نرده ی آهنی  زده اند. این مکان را مرقد بی بی فاطمه خواهر سید احمد می دانند.

مزار بقعه ی سید رضا ناصر کیاده لاهیجان در رو به روی بقعه ی سید رضا در ناصر کیاده لاهیجان درخت آزاد تنومندی وجود دارد که در ارتفاع سه متری آن در میان سوراخی که در درخت وجود دازد درخت انجیری  روییده است. این درخت مورد احترام اهالی است و صندوقی برای جمع آوری نذورات در پای آن نصب کرده اند.

مزار سید محمد، پایین محله ی شرفشاه لاهیجان در حیاط مسجد پایین محله ی شرفشاه ده لاهیجان، درخت کوچکی وجود دارد که اهالی آن را نشان قبر سید محمد می دانند ازاین رو در نزدیکی آن قبری ساخته و صندوق نذوراتی نصب کرده اند. محوطه ی مزار حدود ۲۰۰۰ متر مربع است که قبرستان و مسجد نیز در آن قرار دارد.

امام مزار لیالستان لاهیجان پیش تر در لیالستان لاهیجان درخت آزاد تنومندی بود که به امام مزار شهرت داشت. اکنون درخت مذکور قطع شده اما کنده اش مقدس است و بر آن پارچه ی سبز می بندند. این مزار مسجد و قبرستان دارد و محوطه های آن حدود ۶۰۰۰ متر مربع  است. هم چنین در این مکان صندوقی  برای جمع آوری نذورات مسجد نصب کرده اند.

مزار پایین محله ی سیاه گوراب لاهیجان در این مزار درخت آزادی وجود دارد که مورد توجه اهالی است و مسجدی نیز در محوطه ی ۳۰۰۰ متری آن بنا نهاده اند. پس از دفن شهدای جنگ ایران و عراق در این مکان، مزار شهدا بیشتر مورد توجه قرار می گیرد.

پیر مزار، زمیدان لاهیجان در این مکان درخت آزادی وجود داشت که آن را بریده و اتاقکی به عنوان بقعه در محل ساخته اند. این مزار براساس خواب یکی از اهالی ساخته شده اند.

 

برگرفته از کتاب: زیارتگاههای گیلان، قاسم گیلانی

گردآوری: خانم مریم واقف

منبع: سایت کرکان بندرانزلی www.karkan.ir

بازدید:7,890بار , ارسال شده در : 13ام خرداد, 1390; ساعت : 10:07 ق.ظ
تعداد نظرات : ۳
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • مریم گفته: ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۴

    سلام
    اگه ممکنه یه ویرایشی روی متن انجام بدین تا گزینه ها و توضیحات مربوط به آن از هم جدا بشه. تمام جملات پشت سر هم اومده و خوندن متن رو برای خواننده سخت می کنه.
    موفق باشید

  • علی حسن نژاد گفته: ۱۵:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۴

    جالب شد … درخت پرستی؟؟؟

    • نرجس- لاهیجان گفته: ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۲

      آقا علی من فقط درمورد مزار آقاسید حسینی می تونم بهتون جواب بدم: خوده آقاسید حسینی زیر اون درخت دفن شده اند برای همین ما اون درخت رو صرفا بخاطر مدفون بودن آقا در زیرش زیارت می کنیم…نه بخاطر درخت پرستی..باتشکر

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت