نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

 

لسکوکلایه یکی از روستا های بزرگ شهرستان آستانه اشرفیه میباشد که در فاصله ۱۸ کیلومتری  شمال غربی شهر آستانه قردارد

 روستاهای هم جوار آن عبارتند از:

از شمال  لب دریا  لسکوکلایه ، ازمشرق دهستان دهکا روستای ششکل از جنوب شرقی لشکام واز جنوب روستای سوخته کوه ولبشکا واز مغرب وجنوب غربی سالکده و اشمان دهکا.

لسکوکلایه از چه زمانی  وچرا به این نام نامیده شد؟ کسی به درستی خبر ندارد ک،ولی با جستجو از افراد مختلف وقدیمی مطالبل زیر شنیده شدت:

آقای مجید دانش آراسته(دبیر دبیرستانهای رشت )میگفت: ” لس”از زمان قدیم  به  “چانچو”(وسیله حمل بار انفرادی )میگفتند و کلایه هم به نام محل است.

هم میگفت  شنیدم که در زبان روسی به نوعی ابزار ماهیگیری ” لس ” گفته می شد که مردم این منطقه بیشتر از آن وسیله در صید ماهی استفاده میکردند.

اقای حس محمدی میکفت : من از قدیمی ها شنیدم که چون در قدیم رسوبات سفید رود ، این منطقه را پوشانده بود و به صورت زمین لس (شل) در امده بود شاید به همین جهت لسکوکلایه میکفتند . هم او گفت  شاید به علت فراوانی کونوس (ازگیل) قبلاً”کونوس کلایه” بوده و کمکم به لسکوکلایه تغییر کرده

 در هنگام تحقیق ،در مصاحبه ای از استاد محمد مطلق زاده از نام لسکوکلایه پرسیده شد ایشان گفتند که در زمان قدیم رونق پرورش کرم ابریشم در منطقه لس یا لاس یا لاه به معنی کرم ابریشم است .که به معنی در هم آمیخته بعضی از روستا مثل بسکوکلایه ،لسکو،، لاهجان و یا لاهیجان .

از دکتر کریستین برو مبرژه استاد دانشکاه فرانسه که حدود ۲۰ سال تحقیق وسیع در مورد گیلان از اسم لسکوکلایه پرسیدیم که ایشان نیز به اسم کرم ابریشم اشاره کردند

جمعیت لسکوکلایه:

جمعیت لسکوکلایه  در سر شماری مسکن سال ۱۳۷۵ تعداد خانوار :  ۶۹۲     جمعیت ۲۴۱۰ نفر    تعداد مرد :۱۲۰۳  تعداد زن :۱۲۰۷

البته قابل ذکر است که بعد گذشت حدود ۱۲ سال از این آمار تقریباً به دو برابرای آمار  رسیده .

قدمت روستا:

 این روستا از حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ سال پیش (به گفته آقای جواد قاسمی از مسن ترین افراد لسکوکلایه )به این اسم خوانده میشود

به گفته آقای حسن محمدی که در زمان جوانی خود از مرحوم علیجان فلاح دوست شنیده است لسکوکلایه از جنوب تا شمال هفت محل بوده جنوب از طالب آباد شروع میشده و از” تازه چای ” که  شمال   بوده ختم میشده .

آقای جواد قاسمی این گفته را تایید میکند که در قدیم کشتی های روسی برای تخلیه بار در” تازه چای” پهلو میگرفتن .

درود خانه فعلی کنار جاده لسکوکلایه در قدیم قابل کشتیرانی بود و کشتی ها تا پایین محله لسکوکلایه برای تخایه بار پهلو میگرفتن .

برای بیشتر روشن شدن از تازه چای و موسی چای به یکی از قدیمی های کیاشهرکه اصل نسبش به لسکوکلایه بر میگردد رفتیم و سوالهایی کردیم .

حاج رحمان مرامی چنین گفت که: در زمان تشکیل شیلات  کیاشهر بعلت تغییر مسیر سفید رود از روستای فعلی “دهنه سفید رود ” به تدریج دهانه آن به لب دریای لسکوکلایه (تازه چای) و سپس در منطقه دوازه بهمن فعلی کیاشهر قرار داشت که منجر به تاسیس اسکه شد در دهانه فعلی شخصی به اسم موسی باعث اتصال  رود به دریا شد  به همین جهت این محل به موسی چای معرف شد چایبه زبان ترکی  رود یا رودخانه  واز اینجا معلوم ئشد که روس ها و ترکها موسی چای وتازه چای را انها بنا کردن.

لسکوکلایه تا سال ۱۳۵۹ از روستا های لاهیجان به حسا ب می امده ودر سال ۱۳۶۹ جزو شهرستان آستانه اشرفیه شد و طی تقسیمات کشوری از روستاهای بخش کیاشهر شد .

برخی از امکانات این روستا:

مسجد جامعه : که تنا  قبرستان فعلی لسکوکلایه و بقعه متبرکه آقا سید محمد در حیات آن واقع است

مرکز بهداشت درمانی لسکوکلایه (تاسیس ۱۳۵۰)

شرکت تعاونی روستایی ساحل (۱۳۵۲)

مرکز مخابرات لسکوکلایه (۱۳۷۴)

چهاز بابا مرکز آموزشی برای دوره های ابتدای دخترانه وپسرانه به صورت جداکانه .

پنج دستگاه کارخانه بر نجکوبی فعال .

خانه بهداشت (تاسیس ۱۳۶۱)

دفتر پست لسکوکلایه(تاسیس ۱۳۷۳ )

پایگاه مقاومت سید شهدا و کتاب خانه  شهید مطهری .

جاده آسفالت (۱۳۷۰)

برق سراسری (۱۳۵۸)

لازم به ذکر است مرغوبیت برنج آستانه اشرفیه  مدیون به لسکوکلایه هست بوده و خواهد بود .

به قل از جواد قاسمی  کد خدایان این محل از گذشته مرحوم کربلایی طاهر بوده و پس از آن حاج حسن حیدری مباشر ارباب و مرحوم زکریا حیدری کدخدا و حاکم محل بودند. پس از آنها حاج یوسف علی حسین پور، کربلایی حسین اکبری ، مرتضی نقدی پور و حاج قاسم شفیعی سالها در این محل کدخدا و قدرت مطلق محل بوده اند

 

منابع :

laskookelayeh.blogfa.com
leskokalayeh.blogfa.com
laskookela.blogfa.com

آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • مويدي گفته: ۱۹:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۴

    دوست عزیز سلام
    از بابت مطالبی که در مورد تاریخچه روستاها ذکر می کنید، سپاسگزارم.
    ذکر یک مطلب نیز به نظر ضروری می رسد.
    روستای لسکوکلایه بزرگ،‌همانطور که از نامش پیداست،یکی از بزرگترین روستاهای کشور محسوب می شود که متاسفانه بعد از انقلاب مورد بی مهری مسئولین قرار گرفته است. روستایی که بیش از ده شهید در راه انقلاب داد و صدها نخبه و تحصیلکرده به کشور تحویل داده، که متاسفانه براثر کمبود امکانات بالاخص گاز شهری، شاهد مهاجرتهای گسترده ساکنین آن هستیم.
    مایه خوشحالی و مباهات خواهد بود چنانچه این سایت بتواند با به چالش کشید مسئولان شهری و استانی، بتوانی گامی در جهت کمک به جلوگیری از مهاجرت مردم از روستاها به شهرها بردارد.
    با تشکر فراوان – محمد مویدی لسکوکلایه

    • بهنوش بختیاری گفته: ۱۶:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۱

      برادر بزرگوار جناب آقای مویدی، بحمداله با پیگیری های فراوان و تاثیر گذار جنابعالی، در نیمه دوم اسفند ماه ۱۳۹۴، گاز شهری روستای لسکوکلایه بزرگ به بهره برداری رسید.
      از اینکه همانند گذشته همچنان به زادگاه خود عشق می ورزید، مایه خوشحالی است.
      با آرزوی موفقیت های روز افزون

    • محسن چاوشی گفته: ۱۳:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۱

      دوست عزیز جناب آقای مویدی، شاید کمتر کسی بداند با آنکه روستای لسکوکلایه زادگاه شماست ولی در حال حاضر در آن زندگی نمی کنید، چقدر پیگیر رفع مشکلات آن روستا هستید. اینجانب مطمئنم که اگر پیگیری های جنابعالی از سازمانهای مربوطه نبود، این روستا تاکنون گاز شهری نداشت. امیدوارم همیشه موفق باشد. ارادتمند، محسن چاوشی

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت