نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

وضعیت جغرافیایی:

این روستا از اردیبهشت ماه ۱۳۶۷ شمسی از طالش مجزا و به بندر انزلی ملحق شده که محدود است از شمال بدریای خزر و جاده اسفالتیه انزلی – آستارا و از غرب به روستای تازه آباد و از جنوب به کچلک و بوداغ محله و از مشرق به روستای چای بیجار.

 وجه تسمیه :

بطوریکه ملاحظه میشود : رودپشت  یعنی  رودی که از پشت آباد عبور میکند و یا برعکس آبادی در پشت رود.

 

سابقه تاریخی:

ملگونوف که در سال ۱۳۶۰ میلادی ۱۲۳۹ شمسی – ن سواحل حنوبی دریای خزر را مورد بررسی قرارداده است در ص ۲۰۶ سفرنامه اش (از رود پشت جزو دهات گیل دولاب ) یاد نموده است که نشانگر آنست این روستا بیش از آن تاریخ وجود داشته است .

و رابینو در ص ۱۲۳ ولایات دارالمرز ( رودپشت را جزء دهکده های گیل  دولاب و مالیاتش را ۱۹۳۶ قرن ) نوشته است که مبلغ قابل ملاحظه ای در آن زمان بوده و میرساند درآمد محلی در سطح  خوبی بوده است.

 

خانواده های اولیه :

آقای محمد تقی شاه بیگی که بنا به اظهارش ۱۲۷ سال دارد و حدود ۷۰ سال است در کپورچال ساکن می باشد اظهار میدارد :

(مرحوم کربلائی بختیار پدربزرگش از دیلمان به رودپشت وارد گردید و به آبادانی محل پرداخت و در سن ۱۲۰ سالگی فوت کرد و پسر آنمرحوم  مرحوم محمد علی که در سن ۱۰۰ سالگی ۵۰ سال پیش حدود ۱۳۱۸ شمسی فوت نموده و  وی نبز ۱۲۷ سال دارد ).

اگر گفته های نامبرده درست باشد و تاریخ تولد پدر نامبرده مرحوم محمد علی را حساب کنیم ۱۲۱۸ شمسی رقم ۱۵۰ سال را نشان میدهد و از مردان مشهور محل جمشید شاه بیگی و سیف الله ملکی می باشد و آقای احمد افلاطونی از خانم کربلائی ملک و مرحوم غضنفر شاه بیگی از اشخاص معروف محلی نام می برد.

 

جمعیت طبق سرشماری رسمی :

در سال ۱۳۳۵ شمسی ۲۳۷ نفر ۱۲۵ مرد ۱۱۲ نفر زن

در سال ۱۳۴۵ شمسی  رودپشت           ۴۰ نفر در ۸ خانوار

در سال ۱۳۴۵ شمسی رودپشت بالا       ۵۶ نفر در ۸ خانوار

در سال ۱۳۴۵ شمسی رودپشت پایین    ۲۰۰ نفر در ۳۳ خانوار

در سال ۱۳۵۵ شمسی  جمعیت کل ۲۸۶ نفر ۵۸ خانوار

در سال ۱۳۶۵ شمسی کل جمعیت ۳۴۸ نفر در ۷۱ خانوار.

کشاورزی:

اهالی به کشاورزی اشتغال دارند که عمده کشاورزی آنان برنجکاری است و طبق آمار اداره نوغان انزلی (در سال ۱۳۶۷ شمسی ۱۶ جعبه تخم نوغان مصرف داشته اند)حدود ۴۸۰ کیلو تولید پیله.

آقای احمد افلاطونی (پدرش) در سالهای قبل از انقلاب اسلامی منطقه وسیعی را درختکاری که یکقسمت آن ۵۵۰ هزار متر مربع  و همچنین مبادرت به احداث دو استخر برای آبیاری نموده که وسعت هرکدام ۵ هکتار با دیواره های ضخامت در پایین ۶ متر و در بالا ۱.۵ متر نموده و چون از نظر درختکاری در سطح گیلان ئ مازندران مقام والائی کسب نموده بود چهار قطعه نشان از مقامات دریافت کرده  بود.

آقای بیژن افلاطونی اظهار میدارد:

(تا سال ۱۳۴۸ شمسی  پشت خانه شاه بیگی ها در زمینی بوسعت تقریبی ۳۰ تا ۲۰ متر درختهای موز وجود داشته است).

مدرسه یک دبستان است.

مسجد: دارای یک مسجد بطول ۱۸ متر و عرض ۱۲ متر و ارتفاع چهار متر است.

بقعه: مزاری بنام خلفه یادگار دارد که حدود سال ۱۳۶۵ شمسی درختهای  اطراف مزار را بریدند و دور آنرا یک اطاق دایره مانند درست کرده اند.

گورستان : آقای بیژن افلاطونی اظهار میدارد : (تا حدود سی سال پیش مرده ها را به آسید شرف شاه حمل کرده دفن میکردند ولی حالیه در محل دفن مینمایند.

موارد دیگر: آقای بیژن افلاطونی اظهار مینماید که :

(در ترب کله وقتی برای کارهای کشاورزی خاکبرداری مینمایند اسکلت های آدم کشف میشود.پیرمردان میگویند که اجساد کشسته شدگان جنگ های زمان حمله بلشویک هاست  ((۱۲۹۸ شمسی- ن)) و همچنین در غرب کپورچال  در رودپشت محلی است بنام رضا مرداب چاله که قدیمی ها میگویند محل سنگر رضاخان بوده است).

 

منبع: کتاب تاریخچه بندرانزلی  چلد اول نوشته عزیز طویلی

تذکر: « کلیه حقوق و مطالب این مطلب محفوظ بوده هر گونه کپی برداری نیاز به مجوز کتبی از نویسنده کتاب تاریخچه بندرانزلی جناب آقای عزیز طویلی میباشد . »

بازدید:8,602بار , ارسال شده در : 21ام فروردین, 1389; ساعت : 1:15 ب.ظ
تعداد نظرات : ۰
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
بازدید از سایت