نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

اگر نگاهی به نقشه گیلان بیاندازیم ، در شهرستان رشت با بخشی برخورد خواهیم کرد که لشت نشا نام دارد. در این بخش که بسیار نیز قدیمی می باشد روستایی با نام لیچاه قرار گرفته است. جاده ورودی لیچاه در ۱ کیلو متری جاده لشت نشا به آستانه قرار گرفته است . برای رسیدن به این روستا باید از راهی پر پیچ و خم و البته زیبا (بخصوص در فصل بهار و تابستان ) عبور کنیم.این جاده در حدود ۳ کیلو متر طول دارد. در قسمت شرقی لیچاه سفید رود به سمت دریا امتداد یافته است.
روستای لیچاه بدلیل موقعیت طبیعی که دارد،مکان مناسبی برای گذراندن اوقات فراغت می باشد. قرار گرفتن روستا در مجاورت رود زیبای سفیدرود بر زیبایی این روستا بیشتر افزوده است. به همین دلیل قهوه خانه های زیادی در امتداد رود ساخته شده است.اکثر جوانان و افراد میان سال روستا اوقات فراغت خود را در این مکانها سپری می کنند. بیلیارد و شطرنج از بازیهای پر طرفدار این مکان ها می باشد.در روزهای خوش بهار و پاییز ورزش زیبای والیبال در کنار ساحل زیبای سفید رود برگذار می شود.
شغل اصلی اهالی لیچاه و محصولات آن
از قدیم در این روستا به دلیل قرار گرفتن در امتداد سفیدرود ، حرفه ماهیگیری رونق بسیار داشته است . اما در یک دهه اخیر به دلیل سد سازی های بی رویه بر روی سفیدرود آب این رود زیبا نسبت به قدیم بسیار کاهش یافته است. این کاهش بیش از حد سطح آب مانع از بالا آمدن ماهی ها از آب دریا بسمت بالای رود شده است. به همین دلیل حرفه ماهیگیری و درآمد حاصل از آن از زنجیره شغلی اهالی این روستا خارج شده است. بشخصه هنوز هم طعم لذیذ ماهی های خاویاری و سایر ماهی های آن در کام و ذهنم باقیمانده است
اما با وجود زمین های حاصلخیز نور امید و منبع درآمد دیگری برای اهالی روستای لیچاه شکل گرفته است. محصولاتی همچون : بادام،باقلا،کدو،هندوانه،لوبیاوبرنج از تولیدات اصلی روستا می باشد.برخی از محصولات دیگر نه در حد انبوه بلکه در حد مایحتاج سالیانه خانواده تحت کشت قرار می گیرد که عبارتند از : تخم آفتابگردان،بلال،پیاز،سیر،سبزیجات،خیار،گوجه،خربزه و ..

در چند سال گذشته برخی از اهالی به درختکاری و فروش آن رو آورده اند. بسیاری از اهالی در کنار کشاورزی به دامداری نیز مشغول هستند.

به این ترتیب اهالی روستای لیچاه با نعمتهایی که خداوند در اختیارشان گذاشته برخی از مواد خوراکی سبد غذایی مردم را تامین می کنند.
امکانات فرهنگی،ورزشی و رفاهی روستای لیچاه
روستای لیچاه در مقطع ابتدایی دارای مدرسه نوسازی با نام آیت الله لیچایی می باشد.این مدرسه در دو شیفت صبح و بعدازظهر میزبان دانش آموزان آینده ساز کشور می باشد.در مقطع راهنمایی نیز مدرسه ای با نام شهید محمد باقر صدر وجود دارد که تنها دانش آموزان پسر( شیفت صبح) در آن مشغول به تحصیل هستند.

از لحاظ ورزشی روستا دارای زمین چمن طبیعی برای انجام ورزش فوتبال می باشد.در سال های اخیر بااستقبال زنان روستایی از ورزش صبحگاهی این زمین چمن در ۶ ماه دوم سال (با اتمام کار کشاورزی )،شاهد بانوان صحر خیز و ورزشکاری می باشد که برای داشتن تنی سالم در آن به ورزش می پردازند.

از سویی دیگر لیچاه از سیستم مخابراتی دیجیتال بهره می برد به نحوی که امکان دسترسی به اینترنت را براحتی برای افراد روستا فراهم ساخته است.در مثالی ملموس باید عنوان کنم که خودم بشخصه اکثر کارهای سایت حاضر را از داخل روستا انجام می دهم.راه ارتباطی روستا آسفالته بوده و اکثر کوچه های روستا نیز آسفالت شده اند.

قابل توجه مسئولان محترم ،راه ارتباطی اصلی روستا نیاز شدیدی به ترمیم و باز سازی دارد.

وجود نعمت گاز در روستا سبب شده تا اهالی در شب های سرد زمستان به راحتی کانون پر محبت خانواده را گرمی بخشند و زندگی راحتتری را تجربه کنند.وجود چند گیم نت درروستا چهره مدرنتری به روستا بخشیده که باعث درهم آمیختن زندگی روستایی و زندگی شهری شده است.از لحاظ معنوی نیز دو مسجد در لیچاه ساخته شده که پذیرای مسلمانان با ایمان لیچایی می باشد

از لحاظ بهداشتی درمانگاهی در روستا وجود دارد که برخی خدمات اولیه را برای روستائیان عزیز ارائه می دهد .

در نهایت از توجه تمامی مسئولان به روستای لیچاه تشکر و قدردانی می کنم و امیدوارم با توجهات بیشتر به این روستا راحتی بیشتر را برای اهالی فراهم آورند تا از رو آوردن جوانان به شهر جلوگیری شود و اهالی نیز زندگی راحتتری را تجربه کنند.

بازدید:7,100بار , ارسال شده در : 20ام شهریور, 1390; ساعت : 9:16 ق.ظ
تعداد نظرات : ۲
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • مریم گفته: ۲۰:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۰

    ممنون بخاطر اطلاع رسانی شما

  • فریبا کریمی گفته: ۱۳:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۹

    روستای لیچاه بسیارزیباست.من طبیعت بکرآنجارازمانی دیدم که درختان قطور وسرسبزشرق وغرب رودخانه سپیدرودرااحاطه کرده بود.همه جاشالیزاروباغهای زیبای صیفی جات وسایرمحصولات محصولات میدیدی .نهری کوچک ازوسط ده میگذشت که باپلی چوبی به سمت دیگربرای عبورومروروصل میشد.دیوارهای منازل ازپرچین ولولابود.خانه هاباگالی پوشیده بودو خانه هادرطبقه دوم معمولا به سبک تراس های امروز وبنام طلار (تلار)داشت.ماهی به فراوانی دررودخانه یافت میشدوکلاهمه چیززیبابود!
    دلم برای بکری لیچاه تنگ شده!
    امروزبه همت دکترتامینی درکنارسپیدرودآلاچیق های زیبایی بناشده که جبران ازدست رفتن بکری لیچاه روکرده ومیتوان ساعاتی رابه آرامش و خوشی درکناررودگذراند.

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت