نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

 

با آمدن پاییز و سرد شردن هوا در بخشهای شمالی کره زمین خوتکاهای پر سفید پیش قراولان پرندگان مهاجر پس از عبور از فراز و نشیب امواج خزر به تالاب زیبای انزلی رسیدند.

به گفته سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان انزلی اولین پرندگان زمستان گذرانی که وارد تالاب شدند خوتکاهای پر سفید هستند که زیستگاه های جوجه آوری خود در سیبری و شمال دریای خزر را ترک کرده و به تالاب بین المللی انزلی آمده اند.

‘ابراهیم افخمی شیخانی’ اظهار داشت : ‘خوتکای پر سفید’ اولین پرنده مهاجر با حدود یک ماه و نیم فاصله زودتر از سایر پرندگان مهاجر به زیستگاه های کشور وارد شده است.
وی اظهار داشت: امسال به علت کاهش بارش های جوی و سرد نشدن هوا ، مهاجرت این پرنده نسبت به سال های قبل کمتر شده است.

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان انزلی ادامه داد: در حال حاضر، حوزه منطقه اسپند و سیاه کشیم صومعه سرا در سیر مهاجرت نسبت به تالاب بین المللی انزلی از وضعیت بهتری برخوردار است.
وی با اشاره به ویژگی های رفتاری خوتکای پر سفید گفت: ۷۰ درصد این پرندگان حداکثر تا ۲۰ روز آینده با سرد شدن هوا به تالاب های غرب و جنوب کشور جهت زمستان گذرانی ادامه مسیر می دهند.
افخمی یادآور شد: سالانه به دلیل تخریب طبیعت در دنیا، نیازهای غذایی بشر، گرمایش جهانی، شکار بیشتر، وضعیت اکولوژی، محیطی و حفاظتی تعداد این پرندگان از سال قبل کمتر می شود.
وی به عوامل متعدد در سرشماری از جمله شرایط محیطی و منطقه ای اشاره و تصریح کرد: کارشناسان محیط زیست سال گذشته در آمار زمستانی تعداد یکصد و ۲۰ هزار قطعه پرنده مهاجر را در تالاب بین المللی انزلی سرشماری کردند.
وی همچنین با اشاره به وجود شش پاسگاه شبانه روزی حفاظتی در حوزه تالاب انزلی و صومعه سرا جهت حفاظت از زیستگاه های تالاب بین المللی انزلی بیان داشت: این پاسگاه ها حفاظت ، کنترل و نظارت را از نظر مقررات شکار و صید بر عهده دارند.
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان انزلی مرغابی سانان از قبیل اردک سرسبز، سرسیاه و سرحنایی، فیلوش، آنقوت، تنجه، گیلار، انواع غازها (خاکستری و پیشانی سفید) ، انواع قو و چنگر را از جمله پرندگان مهاجر به تالاب انزلی برشمرد.
تالاب بین المللی انزلی با ۱۹ هزار و ۳۰۰ هکتار مساحت از مهمترین زیستگاه های پرندگان مهاجر در جنوب دریای خزر و شمال ایران به شمار می رود.

 

منبع: وبلاگ اخبار انزلی

بازدید:8,432بار , ارسال شده در : 19ام مهر, 1389; ساعت : 11:24 ب.ظ
تعداد نظرات : ۰
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
بازدید از سایت