نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

سوال وجوابهای رایج روانشناسی در بحث ازدواج

 

سوال :متوجه شده ام در دوران عقد ، شوهرم وقتی عصبانی میشود از حالت طبیعی خارج میشود و حالت غیر عادی به خود می گیرد ،داد میزنند و وحشت تمام وجود مرا فرا میگیرد . اگر با ایشان وارد زندگی مشترک بشوم ، مشکلی برایم پبش نمی آید ؟
جواب:اگر صرفا عصبانیتهای موردی باشد که همه در زندگیشان پیش می آید . اماوقتی عصبانی میشود ، چشم هایش قرمز میشود ، رنگ چهره اش تغییر میکند ، به شدت نفس نفس میزند ، تپش قلب شدید دارد ، دست هایش میلرزد ، بدنش می لرزد ، هرچه دم دستش می آید پرت میکند ، خودش را میزند ، با کله توی شیشه می رود ، دیگری را میزند. بعد از مدتی بشدت پشیمان میشود وگریه میکند و می گوید مرا ببخش . دست خودم نیست . این اختلال در سیستم عصبی ایشان است . این مورد قبل از ورود به زندگی مشترک باید درمان شود . زیرا علتش میتواندهیجانات شدید دوران بارداری مادر ، تشنج در دوران کودکی ، صرع گیجگاهی ، دمل یا آبسه مغزی باشد یعنی قسمتی از مغزش چرک دارد و آسیبی به دستگاه مرکزی اعصاب رسیده که بی شک فیزیولوژیک است . یا ممکن است در هنگام تولد سرش به جایی خورده باشد. اگر تشنج در کودکی داشته ، کار روان پزشکُی و متخصص اعصاب است. اگر دمل یا آبسه دارد کار متخصص مغز واعصاب است . گاهی کار متخصص غدد است ممکن است کم کاری تیروئید داشته باشد . در اینجا توصیه میشود در این مورد جدی باشند . ایشان ممکن است هم به خود و هم به ایشان و دیگران آسیب بزند . هستند کسانی که خودزنی دارند و سر و کله شان را کبود میکنندو بعد خودشان تعجب می کنند.اینها توی جامعه و سر کار درگیری و دعوا و کتک کاری راه می اندازند، پس نه تنها برای خودشان مشکل ایجاد میکنند بلکه برای دیگران تحمل این ها سخت است.سعی کنید ایشان درمان شوند و متخصصان می توانند ایشان را درمان کنند و اگر می خواهید با همین وضعیت ادامه بدهید . آینده را پیش بینی کنید چون راه سختی در پیش خواهید داشت و کارتان سخت خواهد شد .
سوال:شوهرم به شدت بد دل است و سوءظن دارد ومیگوید تا من به تو اعتماد نکنم با تو ازدواج نخواهم کرد.  می گوید با هیچ کس حرف نزن ،به هیچ کس نباید نگاه کنی و به خیابان هم نباید بروی . آیا با چنین شخصی میتوان زندگی کرد؟
جواب :اگر واقعا این طور باشد، ایشان دارای اختلال هستند و زندگی با ایشان کار بسیار سخت است . ما باید مرزهایی را برای داشتن اختلال مشخص کنیم ،هر کس که یک وقت هایی در او بدبینی ایجاد میشود را نمیتوانیم بگوییم بیمار است و دارای اختلال یا مسئله دار است . فرض بفرمایید بعضی آقایان با کارکردن خانم ها مخالف هستند . نمیخواهندخانمشان در فضاهایی باشند که آقا در آنجا کار میکند نمی توان گفت که او بد دل است و سوءظن دارد . بلکه این فرد با توجه به فرهنگش غیرتی است  و تعصب دارد وهمینطور به آقایی که به خانمش اجازه میدهد سرکار برود نیزنمی توان گفت که غیرتش کمرنگ است و آدم بی قیدی است . این افراد اختلال ندارند. اما اینکه گفته اند با هیچ کس نباید حرف بزنی ،ممکن است این خانم یک رفتاری داشته اندکه اعتماد همسرشان از خانم سلب شده است . امکان دارد قبلا این مسائل نبوده ولی حالا میگوید نباید با کسی حرف بزنی و از خانه بیرون بروی . بنابر این نمیتوانیم از برچسب اختلال استفاده کنیم .بلکه ممکن است اعتمادش نسبت به خانم سلب شده باشد . او باید سعی کنید اعتمادشان را جلب کند که راه کارهای زیادی دارد .
یا مثلا ممکن است آقا از خانم سوال کندکه شما کجا رفته بودی ؟ چه کار داشتی ؟ خانم استدلال بیآورد و آقا بپذیرد ومشکل حل شود در اینجا آقا بدل نیست و سوءظن ندارد. اختلال هم ندارد ولی یک وقت خانم استدلال میآورند و آقا نمی پذیرند . استدلال پذیر نیستند. یا در مرحله نامزدی وقتی با آقا گفتگو می کنید . اوخیلی رو ی نگاه شما روی نامحرم حساس است. هنگام رفتن به خرید روی پوششتان زیادی حساس است وچپ چپ نگاه میکند . یا سوالات عجیب و غریب میکند که آیا شما موبایل داشتی ؟ مزاحم تلفنی داشتی ؟ یا پسر عمو داری ؟.یا دبیرستان می رفتی ؟ با چی می رفتی ؟ با تاکسی یا آژانس ؟ بعد می آید چنین شروطی رابرای زندگی می گذارد که حق نداری عمویت را ببوسی . با برادرزاده ات  دیده بوسی کنی وپوششت باید مثل جلوی نامحرم باشد این ها نگران کننده است. اگر این نشانه ها را داشت او اختلال دارد و بیماراست . اختلالی بنام اختلال هذیان زناشویی و حتما باید درمان شود . ولی متاسفانه این اختلال یکی از پیچیده ترین اختلالات به حساب میآید که بعضی روان پزشکها می گویند درمان ندارد . ولی با دارو میتوانبه او آرامش داد. بعضی ها میگویندسی درصد امکان درمان دارد . بایدبدانید با این جور آدمها زندگی خیلی سخت است . دائم تعقیب میشوید ومورد انتقادقرار میگیرید و خلاصه آسایش ندارید . تلفن را چک میکند . اگر اشغال باشد یک جور بدبختی دارید و اگر جواب ندهید یک جوردیگر، ممکن است از سر کارش به منزل بیاید و شما را چک کند . ممکن است در خانه را به روی شما تا چهار بعد از ظهر قفل کند . حتی کسانی هستند که خوابی می بینند و صبح بلند میشوندو قشقرق بپا میکنند که حتمامشکلی هست که من خواب دیده ام و کاربسیار سخت تر میشود.
سوال:من خانمی هستم که خیلی عصبانی می شوم و نمی دانم چطور باید عصبانیتم را کنترل کنم ؟

جواب: اگر عصبانیت شما دلیل فیزیولوژیکی ذکر شده در بالا را نداشته باشد، شما با توجه به نکات ذیل میتوانید عصبانیت خود را کنترل کنید:
برای اینکه ما بتوانیم با خشم و عصبانیت خودمان مقابله کنیم باید بدانیم که کنترل خشم ما در دستان ماست.وبرای این کار انگیزه پیدا کنیم وتصمیم بگیریم.
عده ای می گویند که اگر خشم را نشان بدهیم بهتر است ولی ما در مقالات قبلی به اثبات رساندیم که چنین چیزی اشتباه است.بلکه فروخوردن خشم بهتر از بروز دادن ان است.
بعضی ها می گویند با شکستن وسایل می توان خشم را محدود کردیا با قرار دادن کیسه بوکس در خانه وخالی کردن خشم بر روی آنها مفید است ولی ما این را تائید نمی کنیم، این میدان دادن به خشم است.
باید بدانید که فضای خانواده یکی از فضاهای رشد است.انسان نباید سر بچه ی دوساله اش عصبانی بشود یا بخاطر اینکه غذا سوخته است عصبانی بشود. بلکه باید با بردباری برای همه اعضای خانواده این امکان رشد را فراهم کرد.با عصبانیت اعتماد به نفس فرزندانمان را خواهیم گرفت ودر اینده انها افرادی سرخورده خواهند شد وشهامت انجام هیچ کاری رانخواهند داشت .
راه دیگر انتظار و آماده کردن خویشتن است. علت اینکه ما نمی توانیم جلوی خشم خودمان را بگیریم این است که از قبل خودمان را آماده نمی کنیم و می خواهیم همان لحطه این کار را انجام بدهیم .مثلا شما می دانید چه چیزهایی شما را عصبانی می کند، شما می توانید فکر کنید که اگر دوباره این اتفاقات افتاد،راه دیگری را انتخاب کنید و خشم تان را مدیریت کنید.
ما نباید خودمان را برای عصبانی شدن آزاد بگذاریم، کسی که از عصبانیت خسته و فرسوده می شود، اول خود فرد عصبانی است .
ارام کردن سریع خودنیز از راههای مفیداست .نفس های عمیق بکشید ودر وضعیت رلکس قرار بگیرید . اگربتوانید به دیگران هم حق اشتباه کردن را بدهید ان موقع ارام خواهید شد و از دست انها عصبانی نخواهید شد زیرا انسان جائز الخطا است .همه مرتکب اشتباه میشوند حتی شما !
و راه کار بعدی فراموش نکردن معاد است.اگر ما بیاد بیاوریم که بالاخره از این دنیا خواهیم رفت ،خیلی از اتفاقات بچشم ما کوچک شمرده می شوند. اینکه ما سر هر مسئله کوچکی عصبانی می شویم بخاطر این است که یادمان رفته است که باید همه چیز را بگذاریم و برویم. اگر ما به این اتفاق بزرگ فکر کنیم بهتر می توانیم اتفاقات را کوچک بشماریم و خشم مان را کنترل کنیم !

.
ارسالی از : خانم فاطمه پورقلی کارشناس ارشد روانشناسی

بازدید:2,365بار , ارسال شده در : 6ام بهمن, 1393; ساعت : 6:00 ق.ظ
تعداد نظرات : ۲
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • رحیم گفته: ۱۹:۳۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۸

    سلام.
    مقاله مفیدی آست، بخصوص برای خانواده های جوان که از آن می توانند بعنوان مشاوره خانوادگی بهره ببرند.
    موفق باشید.

  • فاطمه پورقلی گفته: ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۱

    با سلام ، متشکرم ،هدف از ارسال مقالات نیز همین است ،امیدوارم با افزایش آگاهی ،نسل جدید مشکلات نسل های گذشته تر را نداشته باشند . زیراخیلی از مسائلی که اکثرا با آن درگیرندرا می توان با یادگیری مهارتها وافزایش آگاهی و پیگیری برای درمان حل کردو زندگی آرام تری داشت .امروزه دیگر آن دیدگاه قدیمی نسبت به مشاوره وروانشناسی از بین رفته که میگفتند هر کس مشکل روانی داره باید بره پیش روانشناس،زیرا میدانندمشاوره راه درست مقابله با مشکلات رابه فرد سالم نشان میدهد.

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت