نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

مراسم زیبای ایجن زئن

 

بعد از چیدن برگ های سبز چای توسط کشاورزان زحمتکش، آنها را به مدت یک شبانه روز در سایه می ریزند تا برگ ها پلاس شوند . سپس جمع کرده و در داخل طشت چوبی ای به نام “لاکه” قرار میدهند و با دست و پا میمالند،بیش تر آن را با دست انجام می دادند که باعث تغییر رنگ چای از سبز به سیاه می شود .

سپس آنرا در داخل ظرفی به نام “فر” قرار میدادند که از تورهای سیمی درست شده بود و در زیر آن آتش زغال را روشن میکردند تا همه برگ ها خشک شود که چای بدست آمده ازین روش را ، چای دستی میگویند .

در گذشته تهیه چای بسیاری از خانوار های شفتی که اندکی باغ چای داشتند از این طریق صورت میگرفت علاوه بر مصرف سالانه خانواده، گاه به بازار شفت نیز عرضه می شد .

 

کتاب تاریخ شفت
گردآورنده افسانه امانی

عکسی از فرمخصوص خشک کردن چای درقدیم

منبع مطلب : وبلاگ نصیر محله  nasirmahaleh.persianblog.ir

بازدید:8,977بار , ارسال شده در : 6ام دی, 1392; ساعت : 6:04 ق.ظ
تعداد نظرات : ۳
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • عزیز خان تالش گفته: ۲۲:۰۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۶

    با درود و خدا قوت بر شما دوست گرامی.. میل شما با محتویات عالی ب دستم رسید.. سپاس از زحمتی که داشتید.. دوست گرامی از بابت میل ارسالی شما استنبات کردم که زبان یا حروف الفبای استفاده شده در زمانهای قدیم ارتباط نزدیکی با زبان تالشی و حروف الفبای این سرزمین داشته و الان هم دارد… مثل پیله چله.. که در زبان تالشی هم ب همین واژه گفته میشود… یا سیم رود که بنده ب سورت تخصوصی متوجه این نشدم… سیم به چ چیزی گفته میشود!!!ما در زبان تالشی سیم را ب سم خاردار یا سیمی که با ان ظرف میشویند گفته میشود..و سم جو… جو در زبان تالشی ب رود خانه گفته میشود کهمنی جو رود است … چای دو رنگ را خود بنده در سال ۱۳۷۷ و ۱۳۷۸ در بین فاصله جشن عقدم با عروسیم ب هم راه بانو صرف کردیم.. و این در فرهنگ ما قدمت ۲۰هزار ساله دارد… که در این چند مورده میل شما نتیجه گرفتم مردمان ان سرزمین ارتباط نزدیکی با قوم تالش و تالشان دارد.. خواهشمندم که بیشتر برای من از اداب و رسومات و جش های سالانه و باستانیش بگوید.. سپاس.. ماهنامه تالش در خدمت شماست.. با سپاس عزیز خان تالش

  • وبلاگ نصیرمحله گفته: ۱۸:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۰

    با سلام خدمت شما دوست عزیز
    ضمن تشکر از شما بابت مطالب جالب و زیبایی که منتشر می کنید خواستم مطلبی را خدمت شما عرض کنم ، این مطلب توسط بنده گردآوری شده و عکسش نیز توسط خودم گرقته شده ، لطفا منبع آن را اصلاح کنید
    موفق و پیروز باشید

    • مدیر سایت گفته: ۱۹:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴

      با سلام و خسته نباشید چشم بنده در این خصوص اطلاعی نداشتم چون این مطلب را از صفحه خانم امانی برداشتم به نام ایشان منتشر کردم منبع سایت شما را هم اضافه خواهم نمود 🙂

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت