نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

پس از فراغت از کار لایروبی و نظافت نهرها کار کاشت مزارع آغاز می گردد. باز هم در قدیم و ایام گذشته کار شخم اولیه شالیزار از اواخر دیماه شروع و تا پایان اسفند ماه خاتمه می یافت . ولیکن هم اکنون اکثر کشاورزان کار شخم زنی را از اواخر فروردین و با فروکش کردن سرمای بهاره آغاز می کنند.

دیمه زدن :
======
با توجه باینکه حدود شش ماه از سال مزرعه شالیکاری بدون هیچگونه کشتی به حال خود رها میگردد، که این امر باعث رشد علفهای هرز در شالیزار خصوصاً در روی مرزها می شود .

در دوران جدید و پس از ورود موتورهای شالیکاری که کار شخم زدن مزارع را نیز به انجام می رساند، و بدلیل اینکه گاو آهنِ موتور در وسط دستگاه قرار گرفته است و طبیعتاً اولین قسمت مزرعه را که حاشیۀ مرز شالیزار است را نمی تواند شخم بزند این قسمت توسط زارع اولاً بدلیل حذف علفهای زائد ثانیاً بدلیل تسهیل حرکت موتور کشاورزی، بوسیله دست و با استفاده از بیل مخصوص و به پهنای یک چرخ موتور کشاورزی زمین مزرعه را به عمق تقریبی ۱۵ سانت شخم می زنند، که به این کار اصطلاحاً دیمه زدن می گویند.

دیمه زدنِ هر هکتار مزرعه بین سه تا چهار روز کار می برد. در زمانهای نه چندان دور و به دلیل کثرتِ دام که به صورت آزاد و پس از برداشتِ محصول در زمینهای کشاورزی به چرا مشغول می شدند، علفهای هرز به طور طبیعی و کامل، تا اواخر زمستان به مصرف خوراکِ دام می رسید و به بهترین شکل، از سطح مزارع پاک می گردید، بطوریکه با شروعِ فصلِ بهار و آغازِ فصلِ کشت و زرع، مشکلی بنام علفهای هرز در مزرعه وجود نداشت. اما امروزه به دلیلِ فقرِ کشاورزان که توانائیِ نگهداری دام را ندارند و مقررات نا مناسبِ سازمان محیط زیست که نگاهداری دام را در سطح روستاها با مشکل روبرو کرده است، تعداد دام در روستاها به شدت تنزل پیدا نموده است که اولین خسارت این موضوع رشد بیش از حد علفهای هرز مزارع می باشد که مبارزه و اِمحای آن بیشترین وقت و سرمایۀ کشاورز را به هدر می دهد.   ادامه دارد ….

متن : وب toofankabِ عکس از نت

جمع آوری و تنظیم و عکس: عاکف معززلسکو

سایت کرکان بندرانزلی

بازدید:2,393بار , ارسال شده در : 8ام اردیبهشت, 1396; ساعت : 6:00 ق.ظ
تعداد نظرات : ۰
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
بازدید از سایت