كال كباب یك غذای اشتها آور شمالی است كه از بادنجان، آب انار ترش، سبزى، سیر و مغز گردو درست میشود. این پست خوشمزه که می بینین یه “مزه” گیلانی هست که واقعا هم خوشمزه ست..یعنی بیست!! از دست دادنی هم نیست !!!
كال كباب که البته اسم دیگه اش هم ناز خاتون(شرق گیلان) هست رو را با كته و ماهى شور تا باقالی قاتق و ترشه تره و پلا کباب و چغرتمه….سرو میکنن .واااااای ما که خالی خالی هم می خوریم و عاااااشقشیم .. بعضیها هم از ان به جای ترشى در كنار سایر عذاها استفاده میكنند. اگر بخواهید این غذا را برای دو نفر درست كنید؛ باید به شرح زیر عمل كنید:
مواد لازم:
– بادنجان درشت 4 عدد
– آب انار ترش با آب غوره یا دانه انار: نیم فنجان
– سبزى، نعناع و خلواش (خنش) و چوچاق ریز شده تازه یا خشك: 1 قاشق غذاخورى
[سبزیهای معطر مثل خلواش، چوچاق كه خاص شمال ایران است؛ همه جا نیست و بنابراین میتوانید به جای آنها از نعناع استفاده كنید]
– سیر، نیم بته
– نمك و فلفل به اندازه كافى
– مغز گردوى سائیده شده 75 گرم
طرز تهیه:
بادنجانها را از وسط چاك بدید و روى آتش زغال یا در فر (350 درجه) كباب كنید. برای اینكه بادنجانها نسوزد و در عین حال خوب بپزد آنها را بچرخانید. بعد باید پوست بادنجانها را بگیرید. برای اینكار اگر آنها را در آب سرد قرار دهید پوستشان را میتوانید به راحتی جدا كنید. اگر بادنجانها تخم دارند آنها را جدا كنید. سپس گوشت بادنجانها را با گوشتكوب له كنید.
اگه انار ترش محلی دارین که چه بهتر .. حتمااا توش بریزین ..
اگه هم ندارین آب انار کافیه….من که هر دو رو ریختم..حالا نوبت سیرهاست. سیرها را هم بكوبید. بروید سراغ سبزىهایی كه شستهاید و آبش رفته است. سبزیها را هم كاملا خرد كنید و بعد بادنجانها، سیر، سبزى، نمك، فلفل و مغزگردو را با هم مخلوط كنید.
.
گردآورنده:افسانه امانی
منبع: سایت کرکان بندرانزلی
چندین بار خوردم واقعا معرکه اس. اما خودم تا حال درست نکردم . با این دستور پخت شما تصمیم گرفتم آخر همین هفته خانمم رو سورپرایز کنم و براش درست کنم. چه کنیم دیگه گیلانی هستیم و زن دوست…بماند که زن دوستی رو یه چیز دیگه هم میگن. 🙂
برای تهیه ی پودر چوچاق ، به لاهیج مارکت بروید .
لاهیج مارکت دات آی آر