نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

روستای چهارده (سایت کرکان بندرانزلی)

 

دهستان چهارده در۱۵کیلومتری آستانه اشرفیه دراستان گیلان واقع شده است.این دهستان ازپنج قریه تشکیل شده که به مجموع آن چهارده گفته می شود.این پنج قریه عبارتنداز:

۱-شیرکوه:که مرکزچهارده محسوب می شودوبازاراصلی چهارده دراین قریه قراردارد.

۲-گاچرا:این محل عمدتا درکنارسفیدرودواقع شده است ودربالامحله آن مرقدمطهرحضرت آقاسیدعبدالرضاعلیه السلام واقع شده است که این زیارتگاه بسیارمجرب است .درسندی که مشاهده شده نام ایشان ابوالرضا علیه السلام وشجره ایشان به  یکی ازنوادگان امام زین العابدین علیه السلام  می رسد.این قریه بادهستان کیسم هم مرز است.

۳-کاچا:این قریه درجنوب غربی چهارده قرارداردوباشهرستان لولمان هم مرز وبه مرقدمطهرآقاسیدناصرالدین علیه السلام مزین است،که بزرگترین زیارتگاه چهارده است وهمیشه مورد توجه مردم بوده وهست ومحل تجمع عزاداران حسینی درروزعاشورامی باشد.عده زیادی ازبزرگان وبعضی ازعلماءومردم چهارده خصوصا دوشهیدبزرگوارهم درجواراین زیارتگاه مدفون هستند.

۴-کتشصت آبادان:این قریه درضلع شرقی چهارده واقع است وهم مرزباقریه تازه آباد معرف به قوام السلطنه می باشد.

۵-خلشاء:این قریه خود دارای بالامحله وپایین محله است وبالامحله آن مزین به مرقدمطهرامام زاده آقاسیدیوسف می باشد،که این بقعه نیزمورداحترام عموم بویژه علما بوده که ازجمله مرحوم میرعبدالباقی این بقعه راتجدیدبنانموده است.درجوار مرقدمطهراین امام زاده مسجدمحل وقبوربعضی ازشهدای محل قراردارد.

البته ناگفته نماند که به غیر ازچهارده مذکوردرایران بیش ازچهارده محل به اسم چهارده وجود دارد.

حکایت چهل قرآن

درحدودنودسال پیش مرض وبادرچهارده شایع شده بود.جان بسیاری راگرفته ودرمان هم درآن زمان ممکن نبود.من حدود ده سال داشتم.به همراه پدرم به بقعه آقاسیدعبدالرضا علیه السلام مشرف شدم.دیدیم چهل سید راجمع نموده وبرگردن آنهاشال سبزآویخته وبرسرآنهاقرآن گذاشته اند.ونیت کرده بودند که این چهل سیدبه همان شکل ازبقعه خارج شوندوتمام چهارده رادوربگردند وسپس به بقعه بازگردند.آن روزبه برکت توسل به قرآن وعترت چهارده ازمرض وبا نجات یافت وبزرگان محل تصمیم گرفتند برای حفظ حرمت قرآن درچهارده نگذارندکه صدای موسیقی مبتذل بلندشودواین حکایت بین مردم چهارده شهرت دارد.

مطلب حکایت چهل قرآن توسط یکی ازاهالی موردوثوق چهارده به نام مرحوم حاج آقای ملکی که دراواخرعمرش برای آقای مرتضی رئوفی  چهاردهی نقل کرده است.

ازکتاب خاطرات معطر:تالیف مرتضی رئوفی  چهاردهی

.

منبع:سایت پاشاکی

آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • sahra گفته: ۱۲:۱۲ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۲

    از اینکه روستای ما رو هم معرفی کردید سپاسگزارم.(چهارده)

  • هاشم گفته: ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۲/۲۰

    با سلام
    از اینکه تاریخ دهستان چهارده را بیان نموده اید متشکریم. اما باید بعرض تان برسانم خود مرحوم ملکی آقای مرتضی رئوفی را نمیشناختند. چه طور این خاطره را برایشان بیان نموده اند.

  • مرتضی رئوفی چهاردهی گفته: ۲۳:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۹

    با سلام عرض تبریک از اطلاعات خوب و متنوه ای که همه را راضی مینماید بنده خیلی استفاده نمودم بعرض برسانم از برادر هاشم که مرا نمی شناسد چطور میگوید بنده مرحوم ملکی را نمی شناسم وندیدم ؟داستان چهل قرآن در چهارده مشهور هست واین مستند را خدم از مرحوم حاجی ملکی شنیدم ودر کتاب خاطرات معطر (شرح زندگانی استاد علامه آیت ا… مدرس چهاردهی )آورده ام .التماس دعا

  • نیکدل گفته: ۱۳:۴۷ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۶

    ممنون و تشکر فراوان.
    هرکس داستان پسوندم را میپرسید نمیدانستم چه بگویم . حالا با لطف شما تاریخچه پسوند اسم پدریم را میدانم. 

  • عرفان گفته: ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۷

    با شلام؛

    دم برو بچه های چهارده گرم که با همت وتلاش چنین سایتی را راه اندازی کردن،لطف کنید نسبت به ارائه آمار جمعیتی- مشکلات دهستان و مواردی از این قبیل نیز بنویسید.

  • یاسر هادی پور گفته: ۰۸:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۵

    lمسئول محترم سایت با سلام . من مسئول وب سایت اینترنتی دهستان چهارده هستم . دهستان چهارده متشکل از هشت روستای به هم پیوسته در دشتی صاف و هموار با مردمانی با فرهنگ و توانمند می باشد. این مردم به همت و تلاش خود بدون هیچ بودجه دولتی پلی بر روی رودخانه سفیدرود احداث کرده اند . عکسی که شما در این صفحه منتشر کرده اید هنگام طغیان رودخانه سفیدرود بوده که من در گزارشم با گوشی ام گرفته ام و حلا شما به چه منظور که نمی دانم خواسته یا ناخواسته به عنوان نماد چهارده از آن استفاده کرده اید . قبلاً به شما از طریق ایمل اطلاع دادم که چند عکس برایتان می فرستم که از چهارده تهیه کرده ام .لطفاً از عکسهای زیبا مخصوص چهارده در معرفی این دهستان زیبا استفاده نمائید.متشکرم

    • مدیر سایت گفته: ۱۹:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۵

      سلام آقای هادی پور
      متاسفانه در زمان انتشار عکسی از روستا نداشتم پاسختان را به ایمیلتان ارسال نمودم 🙂

  • محمد مشفق قاسم آبادی گفته: ۲۲:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۷

    باسلام امیدوارم در شناساندن هرچه بیشتر زادگاهتون موفق باشید. آقای هادی پور بزرگوار

  • رضا گفته: ۲۳:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۸

    لطفا کسی فردی بنام رسول چهارده بالایی را میشناسه
    ایا چهارده بالا مربوط به همین دهستان است

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت