نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

مرکز دهستان چوبر از بخش احمدسرگوراب شفت در مختصات جغرافیایی به طول ۴۹دقیقه و ۲۵ثانیه و عرض جغرافیایی ۳۷دقیقهو ۶ثانیه با ارتفاع ۶۰متر از سطح دریا در کنار رودخانه امامزاده ابراهیم (ع) واقع است .

کوه اربالنگه در یک کیلومتری مشرق چوبر واقع است . زبان مردم آن تالشی ، گیلکی و کار و پیشه ی آنان کشاورزی ، دامداری ،پرورش زنبور عسل و پرورش کرم ابریشم می باشد .

چوبر در مشرق شهرستان شفت قرار دارد . این روستا از گذشته های دور تا کنون یکی از مهمترین و قدیمی ترین مناطق شفت محسوب می شود که از جنبه های مختلف دارای اهمیت وافر برای شهرستان شفت بوده است .

این روستا در مسیر جاده آسفالته امامزاده ابراهیم (ع) و امامزاده اسحاق (ع) قرار دارد .

از خاندان قدیمی چوبر می توان خاندان یوسفی زاد را نام برد که در محل یوسف آباد چوبر می زیستند .

واقعه چوبر : عبدالفتاح فومنی مورخ قرن دهم و یازدهم هجری در کتاب خود ، تاریخ گیلان می نویسد : (( وقتی سپه سالار مراد بسته ی دیلمی به سپه سالاری فومن منصوب شد بو سعید میر همراه با مردم زرمخ و تنیان بر سر او ریخته و او را کشتند . وی برای کشتن شیرزاد سلطان به تعقیب او می پردازد . سرانجام شکست می خورد . بو سعید همراه با محمد امین خان و سپه سالار امین خواند طالش شفت و دیگران از طریق جاده ییلاقی ماسوله به شفت به طرف ییلاق لوک و گیلوا روانه ییلاق شفت شده در سکن که خانه امیر خواند تالش و برادران و اقوامش در آنجا بود توقف نموده و از آنجا به طرف لاسک و دیورود به چوبر می رسند . در چوبر کنار رودخانه ای در جای تنگی سپاه خود را می آرایند و بنه بر کرده و علم برافراشتند و لشکر خود را در یمین و یسار قرار دادند . که شیرزاد سلطان (۹۹۲هجری ) بر آنان تاخت و جنگ سختی در کنار رودخانه در گرفت که عده زیادی کشته شدند و جوانان تالش بنه بر را خراب کردند سرانجام به شفت آمدند و مردم از آنان استقبال کردند و سه روز در شفت ماندند .))

از محصولات چوبر می توان برنج ، ابریشم ، عسل را نام برد . مولف فرهنگ جغرافیایی ایران می نویسد : شغل مردم این سامان زراعت است ودر چوبر ۲۵ باب مغازه وجود دارد .

مولف ولایت دارالمرز گیلان(۱۲۸۶شمسی ) می نویسد : قریه های مبارک آباد و با ۱۰ خانه ، خرم آباد ، داکلی سرا ، بیجارسر ، وشاه نشین جزء چوبر هستند . مالیات آن ۴۲۱۶/۷۷قران است .

در چوبر شاه نشین خرابه هایی وجود دارد . مولف کتاب از آستارا تا استربان می نویسد : در کنار دهکده های چوبر و شاه نشین بر سر تپه ای که ارتفاع آن از شالیزارهای اطراف بیش از هفتاد متر است و سطح بالای آن حدود یک هکتار است . روزگاری بر سر قسمتی از این اراضی ساختمان های قدیمی بوده است . در حدود همان سال حسین قلی نامی از آجرهای این ساختمان ها بنایی دو طبقه برای خود در بالای تپه ساخته بود . این بنا تا سال ۱۳۴۰شمسی نیز بود .البعاد آجرهای آن ۲۱سانتی متر و به قطر ۴۵سانتی متر بود . آثار سه چاه در بالای تپه بود که یکی از آن ها پر شده بود . وی ادامه می دهد که در محوطه ی قلعه کل چوبر شفت قلعه ای است نزدیک کوه اربالنگه (ارباکله جایی که درختان اربا -خرمالوی وحشی زیاد است ) بر تپه ای مرتفع واقع قرار داشته است . بر روی این تپه آجر و سفالهای فراوان دیده می شود . فاصله قلعه کل تا شاه نشین حدود یک کیلومتر است .

بقعه حاجی علی در چوبر واقع است ( بقعه آقا نور سه تن بر سر راه چوبر به چنار رودخان واقع است )

چوبر روزهای یکشنبه دارای بازار هفتگی است . این روستا در سال ۱۳۳۵ دارای ۲۶۳۱نفر جمعیت بود و در سال ۱۳۴۵دارای بازار ، ۱۱۲۸نفر جمعیت و ۱۴۰هکتار برنج زار و ۲۰۰ هکتار جنگل و دو هکتار مرتع و درمانگاه بود .

وجه تسمیه ی چوبر از دو جزء چو + بر که چو به معنی چوب و بر به معنی بردن و در جمع به معنی جایی است که از آنجا چوب حمل می کردند .

در سال ۱۳۷۹ دارای ۳۷۳ هکتار برنج زار ، و ۱۰ هکتار باغ چای و ۲۰ هکتار توتستان بوده است . تونل آب بر فومن از این مسیر می گذرد .

روستای چوبر بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ دارای ۳۳۵ خانوار با جمعیت ۱۲۴۸ نفر جمعیت است که ۸۲۶ نفر از بالای ۶ سال آن باسوادند .

چوبر دارای امکاناتی چون : دبستان ، مدرسه راهنمایی دخترانه ف پسرانه و دبیرستانهای دخترانه و پسرانه و مکان ورزشی است . و نیز دارای مسجد ، شورای اسلامی روستا ، مرکز خدمات جهاد کشاورزی ، شرکت تعاونی و روستایی ، برق ، آب لوله کشی ، مرکز بهداشتی و درمانی ، داروخانه ، خانه بهداشت ، پزشک ، دندانپزشک ، بهداشت یار ، به ورز ، دفتر پست ، دفتر مخابرات ، فروشگاه تعاونی ، بانک ، تعمیرگاه ماشین آلات کشاورزی ، و دیگر امکانات خدماتی می باشد .

چوبر در گذشته یکی از مناطق مهم تولید پیله و کرم ابریشم در منطقه شفت بوده است . از محلات مهم چوبر میتوان به یوسف آباد چوبر را نام برد .

منبع : کتاب تاریخ شفت ( نادر افشاریان )

گردآورنده وبلاگ نصیرمحله

بازدید:5,694بار , ارسال شده در : 28ام شهریور, 1391; ساعت : 6:12 ق.ظ
تعداد نظرات : ۵
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • الهام رفيع زاده گفته: ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۷

    مدیریت محترم ، با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما..مایلم به عرض برسان که بنده یکی از ساکنین دهستان چوبر بوده که بدلیل ادامه تحصیل و نبود امکانات از آن منطقه نقل مکان نموده ام …از دیدن مطالب مفیدتان در این سایت بسیار خشنود شده و همینطور از اهمیتتان به روستا و آثار باستانی و ماندگار استان عزیزم گیلان…در مطالب فوق اشاره فرمودید به خاندان محترم یوسفی زاد که از افراد پیشین این روستا هستند….با احترام به نظر شما ، انتظار داشتم بیشتر درمورد آبادانی..پیشرفت…ایجاد امکانات در این روستای دورافتاده تحقیق بیشتری داشته باشید کما اینکه یک روستا با آبادانی ..امکاناتش شناخته میشود نه افرادش …افراد مسکون در آن روستا نیاز به آب آشامیدنی مناسب ..گاز …وسایل گرمایشی دارند نه افراد سرشناس…کما اینکه با سند و مدرک عرض می کنم حضورتان که این افراد سرشناس از سرمایه این روستای دور افتاده به نفع شخصی خود استفاده نموده تا آبادانی و عمران روستا..از سال ۷۶ پروژه آب و گاز و زیباسازی این روستا در دست احداث می باشد..هزینه تامین بوده ولی صرف مصراف شخصی خاندانزادگان این خاندان محترم می شود.طبیعت روستا توسط غارتگران آبادانی به یغما می رود..اما خانزادگان به فکر آبادانی سرزمین شخصی خود بود و گویا رفاه بومیان اهمیت چندانی ندارد …ضمن سپاس فراوان از التفات شما و همینطور اطلاع رسانی برای موقعیت گردشگری، تقاضا دارم جهت ارتقاء آبادانی مناطق روستایی بیشتر اطلاع رسانی کنید.
    با سپاس فراوان الهام رفیع زاده چوبری

    • مدیر سایت گفته: ۱۷:۴۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۷

      با سلام
      ممنون از اظهار نظرتان 🙂

    • ناصر منجزی گفته: ۲۳:۴۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۱

      سلام دوستان ،بنده با داشتن مدرک فوق لیسانس عمران و دکترای مدیریت استراتژیک و همچنین داشتند شرکت مهندسی در اهواز هستم
      عرب نیستم و بختیاری و اهل مسجد سلیمانم
      چند سالی هست که به اتفاق دوستان خوبم قطعه زمینی حدود شش هزار متر در کنار روستای چوبر و در مسیر جاده امام زاده ابراهیم خریداری کرده و قصد استقرار در آنجا را دارم البته دوستان خوبی که همکلاسی های دوره لیسانس هستن در آن منطقه دارم و از آنجا که به شدت به آنجا علاقه مندم خوشحال میشم دوستان اهل شفت و چوبر که احیانا این پیامو میبینن با شماره تلفن
      ۰۹۱۶۶۰۱۴۳۹۲ و یا از طریق ایمیل
      naser.monjezi1348@yahoo.com با اینجانب ارتباط گرفته و بیشتر با هم آشنا شویم
      مخلص همه عزیزان چوبر و شفت و رشت و گیلان
      ناصر منجزی

  • علی فزونی ثابت چوبری گفته: ۰۰:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۵

    با عرض سلام و عرض ادب خدمت مدیریت محترم.جا داره تشکری داشته باشم از مدیریت محترم سایت خدمت مبارک شما باید عرض کنم همان طورکه در بیوگرافی دهستان چوبر شفت در متن فوق هستش این آمار مال همان سال هستش الان خیلی فرق کرده اما در مورد کانال و راه زیر زمینی که از شاد نشین به قلعه چوبر و اربا لنگه چیزی نوشته نشده که این راه یکی از عجایب معماری اون دوره بوده.با تشکر علی فزونی ثابت چوبری. شورای اسلامی روستای شاه نشین

  • سجادروزرخ گفته: ۰۰:۰۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸

    درود برشما،شعری در وصف وطنم چوبر تقدیم به شما
    وطن میشین شفته را،وطن میشین چوبره
    هویا کی از قشنگی ،هرچی بگم نوبره
    از او روبار بگم کی،چوبره بازاره جا
    غمزه کونان رده به،از کوچی کومساره جا
    یا جی اوداران بگم،کی رج به رج کس به کس
    پاییز پواز کونوسید،زائرانه دس فارس
    خایم جی سر سبزیه رای درودخان بگم
    بیدام مره دیل نایه از چنارودخان نگم
    و…….

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت