نمایش ” عروس گوله ” به کارگردانی ” علیرضا شکورپور” از بندرانزلی به چهاردهمین جشنواره بین المللی تئاتر عروسکی تهران ” مبارک” راه یافت .
به گزارش ایرنا ، عروس گوله داستان جوان خسته و سرمازده ای است که رویای بهار را در سر می پروراند و تقدیر به گونه ای رقم زده می شود که این رویا عینیت بیابد .
در این نمایش علیرضا شکورپور بعنوان نویسنده ، کارگردان، طراح و سازنده عروسک و تن پوش غول ، هادی مقصودی کهن بعنوان جوان ، جواد لاله دوست تن پوش بز، جلال علی پور عروسک گردان عروس گوله ، محمد فرحبخش و مهدی نادری نوازنده بازیگر ، مرتضی حسنی نژاد و محمد عباس زاده سیاهپوش و عروسک گردان نمایش حضور دارند .
علی باغبان طراحی صحنه، پوستر ، بروشور و اجرای دکور، آرش عشقی آهنگسازی ، محمد بت دوار بخش موسیقی و افکت و اجرای نور، علی حق ره مشاور کارگردان و بهزاد دوگهرانی طراحی نور این کار را به عهده دارند .
” عروس گوله ” با حدود ۵۰ دقیقه نمایش آغازین جشنواره مبارک خواهد بود و ۱۰ تیر در دو سانس شش و هشت عصر در سالن سنگلج به روی صحنه می رود .
کارگردان نمایش در مصاحبه با ایرنا در تشریح نمایش گفت : این نمایش ، روایت سنتی عروس گوله نیست بلکه شاکله اصلی حفظ ولی نوع روایت عوض شده است .
” علیرضا شکورپور ” با اشاره به بی کلام بودن نمایش خاطرنشان کرد : یکی از حسنهای کار ، بی کلام بودن آن است چرا که به ما این امکان را می دهد که سنتهای خودمان را به جهانیان معرفی کنیم .
وی خاطرنشان کرد : باید همگام با تئاتر جهان پیش برویم و بکوشیم از زبانی همه فهم برای بیان نمایشمان استفاده کنیم
به گفته وی در این کار از آیین های مختلف از تکم بازی ، کشتی گیله مردی ، دستمال اندازی ، چهارشنبه سوری ، گاوبازی و غیره استفاده شده است
شکورپور در خصوص تکنیکهای به کار گرفته شده در این نمایش اظهار کرد : در نمایش از عروسک میله ای ، تن پوش ، ماورا ( black light ) ، تکنیک سیاه و عروسک استفاده شده .
وی یاداور شد : حدود سه ماه برای این اجرا تمرین شده است.
” عروس گوله ” کاری از گروه سایه شیدا است که در سبزدهین دور جشنواره عروسکی نیز با ” شال ترس ممد ” مورد تحسین قرار گرفت .
شکورپور در مورد جشنواره مبارک گفت : این جشنواره یک جشنواره غیررقابتی و ماحصل دوسال کار عروسکی دنیا است و امسال هشت کشور در بخش بین الملل این جشنواره شرکت کرده اند .
وی افزود : از بین ۴۳ اثر در بخش صحنه ای ۲۳ اثر با بازبینی اساتیدی همچون حمید جبلی ، مرضیه برومند ، آزاده پورمختار، صدیق و اردلانی پذیرفته شده است .
شکورپور ، حضور علی باغبان به عنوان طراح صحنه را در بهتر شدن این کار بسیار تاثیر گذار خواند .
به گفته وی دکور و آکساسوار ( اسباب صحنه ) کاملا در اختیار میزانسن ، حرکت و همه ۱۰۰ درصد در اختیار کار و پیشبرد داستان و هدف نهایی نمایش است .
وی متذکر شد: موسیقی کار نیز که تلفیقی از فولکلور و مدرن است کار آرش عشقی از آهنگسازان به نام گیلان است .
وی خاطرنشان کرد : در این نمایش مثل تجربه های قبلی آزاد فکر کردیم و کوشیدیم بهترین را انجام دهیم و چیزی که پایبندیم پیش رفتن کل کار با اتود است .
وی با اشاره به این که از گیلان دو نمایش به این جشنواره راه یافته گفت : نمایش ” عروس گوله ” به نام این استان و شهر است و نام و آوازه آن به استان و انزلی باز می گردد.
این هنرمند با اشاره به تهیه تمامی امکانات با هزینه شخصی گفت : تلاش می کنیم از مسئولان حمایت مالی جذب کنیم چرا که هزینه ها بسیار بالا است و هزینه سفر ما به همراه دکور به تهران به میلیون می رسد .
به گفته وی اداره کل ارشاد استان گیلان مبلغی را تصویب کرده که گروه در انتظار دریافت آن است و فرمانداری نیز قول مساعدت داده .
کارگردان نمایش گفت : گروه سایه شیدا ، به شرط امکان تبلیغات عمومی در سطح شهر پس از بازگشت به انزلی از ۲۰ تا ۳۰ تیر ماه عروس گوله را در سالن ارشاد بندرانزلی به روی صحنه می برد .
وی ابراز امیدواری کرد تماشاگرانی که به تماشای کار می آیند بیشتر از شال ترس ممد از این کار لذت ببرند و در ذهن آنها مانا شود .
سازمانها و نهادها می توانند با تهیه بلیت برای کارکنانشان به ارتقای فرهنگ و هنر این شهر کمک کنند.
.
خبرنگار: خانم گیتی بابایی
منبع: anzalinews.blogfa.com
گردآوری: سایت کرکان بندرانزلی