نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME
نمایی از روستای کرکان قدیم

نمایی از روستای کرکان قدیم

 

وضعیت جغرافیای:

در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق ۸۵ ساله (تاتاریخ ۱۳۶۳ شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش ۷ حومه انزلی و سنگ شماره ۶ میباشد و مسافتش تا کپورچال ۷ کیلومتر و تا انزلی ۲۷ کیلومتر است:

 محدود است از شمال بمرداب-از جنوب به جنگل-از مشرق به خمیران و از مغرب به سیاه خالسر.

کرکان وسیله رودخانه ای بنام ((کرگان رودبار)) که از منطقه هفت خانان می آید و از وسط آن عبور کرده و بطرف مرداب سرازیر میشود بدوقسمت مالک نشین و خرده مالک تقسیم شده است .که کلیه زمینهای سمت شرق متعلق به دو نفر بنامهای مرحوم تقی کرگانی و مرحوم محمد خدیور بوده و زمینهای سمت غرب متعلق بکشاورزان و خرده مالکین بوده است که در این باره متعاقبا توضیحات بیشتری داده خواهد شد.

((رابینو)) در سال ۱۹۱۱ میلادی ((۱۲۹۰ شمسی-ن))می نویسد:

(کرگان رودخانه ایست که از جنگل می آید. چاپ رود که با سه شعبه شیله سر –کچلک و صافخاله به مرداب می ریزد و از نظر مالیاتی جزو دهکده های آبکنار که مالیات سالانه اش ۴۰/۳۷۲ قران بوده و از نظر تابعیت جزو دهکده های گیل دولاب بوده است).

آدرس روستا از روی نقشه گوگل

 

وجه تسمیه کرگان:

آقای حاج حسن اسدی کرگانی ۶۶ساله کارمند بازنشسته پست و تلگراف که از خانواده های قدیمی کرکان است میگوید:

(از مرحوم آقا تقی کرگانی که پیر مردی ۷۵ ساله که حدود سال ۱۳۴۷ شکسی فوت کرده شنیدم که نام اصلی این محل (( کرکان)) است و یکی از مراکز عمده پرورش مرغ در گذشته بوده است .مرغ را بزبان محلی (( کرک)) میگویند و اگر ((کرک))که همان مرغ باشد جمع بسته شود میشود (( کرکان )) که بر اثر تلفظ در مرور زمان به کرگان تبدیل شد).

اگر به نوشته (( رابینو )) توجه شود ملاحضه میشود که این روستا جزو طالش بوده و کرگان رود سابقا مرکز طوالش و هشتپر امروزه در کنار آن جای آن را گرفته است. آیا این احتمال وجود ندارد که روستای کرگان نام خود خود را از رودخانه کرگان که از طالش سرچشمه گرفته و از وسط روستای یاد شده گذشته از کرگان رود گرفته باشد؟

قدمت کرکان:

قبل از اینکه خانواده های زیادی از اشترکان و روستاهای مجاور به حدود یکصد سال پیش به کرکان کوچ نمایند در قسمت شرقی رودخانه پدران زارعین مرحوم آقا تقی کرگانی و مرحوم خدیور.خانه ها و کومه هائی داشته اند وروی این اصل بایستی قدمت کرکان را خیلی بیش تر از یکصد سال قلمداد کرد با توجه به اینکه این روستا سر راه آبکنار قرارداشته است.

در این باره آقای رمضانعلی کرگانی کارمند بازنشسته آموزش و پرورش اظهار میدارد:

(مرحوم مشهدی میرزا تقی یکی از تجار معروف انزلی که از مهاجرین وارده از روسیه بوده .ضمن تجارت در انزلی زمینهای کرکان را از آبکناریها خریداری و به کشاورزی نیز پرداخت.که بعد ار ایشان مرحوم حاجی آقا و سپس فرزندشان مرحوم تقی کرگانی که در انزلی بکفاشی (فرنگی دوزی) اشتغال داشت.به کرگان نقل و مکان نموده بکشاورزی روی زمین های موروثی می پردازد).

با توجه به اظهارات آقای رمضانعلی کرگانی مشهدی میرزا تقی (جد اعلای ایشان)احتمالا پس از جنگ ایران و روس سال ۱۸۲۸ میلادی ۱۲۰۶ شمسی(حدود ۱۶۲ سال پیش)بانزلی وارد و خواه و ناخواه پس از چند سال سکونت در انزلی مبادرت به خرید زمین در کرکان نموده است.که در اینجا گفته آقای حاج آقای حسن اسدی نیز تائید میشود.

در نتیجه بنا به اظهار حاج حسن اسدی:

(در قسمت شرق رودخانه کرکان که زمینهای زراعتی وجود داشت متعلق به دونفر مالکین مرحوم آقا تقی کرگانی و مرحوم خدیور بوده که از پدرانشان بآنان ارث رسیده بود و اینها پسر عموی یکدیگر بودند که پس از فوت پدران خود زمینها را تقسیم کردند هر چند خود در انزلی ساکن بودند ولی تعدادی زارع و بقول قدیمی ها رعیت داشتند که برایشان کار میکردند آنها برای رعیت های خود خانه هائی بطور منفرق ساخته بودند و یا اینکه از قبل ساخته شده بود . ولی در قسمت غرب رودخانه زمینهای متعلق به مالکین آبکنار بوده و هریک مقداری زمین بایر داشتند که تعدادی از خانواده های اشترکان بعلت فشار و تعدی ماموران ضرغام السلطنه حاکم طالش دولاب ناچار به اطراف کوچ کردند که عده ای نیز به کرکان وارد شدند.

در ص۱۱۹ ولایات دارالمرز ایران آمده که ((ضرغام السلطنه از سال ۱۸۶۵ میلادی برابر ۱۲۸۲ هجری قمری ((۱۲۴۴ شمسی-ن)حکومت طالش دولاب را داشت) قابل ذکر است که تا حدود ۱۳۰۰ شمسی در این سمت باقی بود.

اقوام اولیه:

مرحوم تقی کرکانی خان و مالک کرکان بندرانزلی

مرحوم تقی کرکانی خان و مالک کرکان بندرانزلی 

با توجه بآنچه گذشت(بنا به اظهار آقای رمضانعلی کرگانی) مرحوم مشهدی میرزا تقی به اتفاق پسر عمویش مرحوم نعمت از روسیه وارد گردید که دارای یک پسربنام حاجی آقا و یک دختر که همسر مرحوم صدرالعلما (جد اعلای صدور بنی یعقوب و از بستگان مرحوم حاج شیخ حسن بنی یعقوب) بوده است.

مشهدی حاجی آقا دارای دو پسر بنامهای تقی کرگانی و گل آقا و یک دختر .

تقی نیز دارای ۶ پسر و یک دختر بنامهای بیژن – علی اصغر – رمضانعلی – جعفر – محمود – فرخ بوده است.

و نعمت پسر عموی مشهدی میرزا تقی دارای دو پسر بنامهای محمد خدیور و علی کوه کن بوده است.

آقای حاج حسن اسدی میگوید:

(اشخاص مشروحه زیر کسانی هستند که قدیمی ترین خانواده ها را در روستای کرگان تشکیل داده اند: مرحوم سیف علی سیف پور – حاج آقا شکوری – مرحوم شیرینعلی فرح بخش – مرحوم میرزا حسین اسدی – آقای مرتضی بهاری – مرحوم امان اله احمری – سبزعلی محمدی که پیر ترین آنها بودند که بنظر میرسد.این اشخاص از خمیران آمده اند.مرحوم رحمت قنبرنژاد – از بهمبروارد- محمد رحیمی و مشهدی عاشور عاشوری – قدیر مختاری – فیض اله لطفی – عزت اله لطفی و چند خانوار دیگر از جمله کسانی بودند که بکرکان آمده و خانواده هائی با شهرت فامیلی خودشان گسترش دادند.

جمعیت طبق سرشماری رسمی: 

در سال ۱۳۳۵ شمسی ۴۶۷ نفر ۲۳۰ مرد ۳۳۷ زن

در سال ۱۳۴۵ شمسی ۵۰۶ نفر ۲۴۵ مرد ۲۶۱ زن در ۹۵ خانوار

در سال ۱۳۵۵ شمسی ۵۸۶ نفر ۲۷۹ مرد ۳۰۷ زن در ۱۰۸ خانوار

در سال ۱۳۶۵ شمسی ۶۸۷ نفر در ۱۳۶ خانوار که ۳۵۵ نفر باسواد هستند.

کشاورزی: 

آمار سال ۱۳۶۶ شمسی که وسیله اداره کشاورزی انزلی از طریق آگاهان محلی درباره دو روستای کرکان و اشترکان تهیه شده بشرح زیر است:

وسعت این دو روستا ۷ کیلومتر مربع – برنجکاری ۵/۲۰۹ هکتار ((اشترکان ۴۵ هکتار – کرگان ۵/۱۶۴ هکتار))صیفی کاری ۲۸ هکتار – سبزیکاری نیم هکتار – حبوبات ۷ هکتار- باغ میوه نیم هکتار.

گاو نر و ماده ۱۵۰۰ راس – گوساله ۷۰۰ راس- اسب ۱۶ راس – گاو میش ۲۰ راس- طیور ۲۸۰۰ قطعه-و دارای ۲۲ دستگاه تیلر – ۴ دستگاه پمپ آب – ۹ دستگاه خرمن کوب – یکدستگاه برنجکوبی.

روستای کرگان وسیله یک رودخانه دائمی و یک رودخانه فصلی وجود دارد و طبق آمار اداره نوغان در سال ۱۳۶۷ شمسی ۵۲ نفر کشاورز کرگانی ۹۳ جعبه تخم نوغان ((۲۷۹۰ کلیو – ن)) پیله تولید کردند.

متفرقه: 

مدارس : در سال ۱۳۴۱ شمسی دبستان پسرانه نوبنیاد احداث گردید و طبق آمار خرداد ۱۳۶۸ شمسی دارای یک دبستان مختلط بنام شهید مفتح با ۵ کلاس ۱۱۳ نفر دانش آموز و ۷ نفر معلم می باشد.

درمانگاه ندارد.

حمام –یک حمام چند نمره ای .بعد از انقلاب اسلامی وسیله جهاد سازندگی احداث و تا سال ۱۳۶۷ هنوز مورد استفاده قرار نگرفته بود.

مسجد – بنا به اظهار آقای حاج حسن اسدی: مسجد در محوطه قبرستان روستا قراردارد و حدود ۵۰ سال پیش حدود ((۱۳۱۸ شمسی)) احداث گردید.بنیان گذاران مسجد مرحوم شیرین علی فرح بخش – مرحوم حسین اسدی – آقای مرتضی بهاری بودند که زمین مسجد را آقای تقی کرگانی واگذار نموده و از لحاظ مالی نیز کمک هایی زیاد کرده است و مردم هم یاری کردند.

دیوارهای مسجد آجری و سرپوش آن گالی پوشی بوده است و چون کوچک بوده در حدود سال ۱۳۵۲ شمسی مسجد را بکلی بازسازی که وسعت آن حدود ۱۲ * ۳۰ متر یا کمی بیشتر است. این مسجد از ابتدای احداث در قسمت شرقی رودخانه قراردارد.

گورستان: روستا دارای یک قبرستان که از ابتدای ایجاد آبادی در قسمت شرق رودخانه وجود دارد و مسجد در محوطه آن بنا گردیده است.

امامزاده یا مزار ندارد.[ شهید مفقودالاثر مصیب فلاح کرکان فرزند اکبر فلاح]

تلفن خانه و پست دارد.

آب و برق: یک چاه نیمه عمیق در روستا زده شده و آب از طریق منبع فلزی هوائی و از طریق لوله کشی تامین میشود و برق روستا نیز از شبکه برق انزلی برقرار میگردد.

اماکن اقتصادی:

خواربار فروشی ۳ باب – قهوه خانه ۲ باب- قصابی یک باب – خرازی یک باب – تعمیرگاه دوچرخه یک باب – نانوائی ندارد و اهالی نان خود را از روستای مجاور تهیه مینمایند .[دو باب تعمیرگاه ماشین آلات کشاورزی و جوشکاری –یک باب نانوایی –یک دامپزشکی – دو دامداری –یک کارخانه برنجکوبی – دو آرایشگاه مردانه- یک خیاطی – یک آژانس تلفنی ]

آثار تاریخی:

این روستا دارای استخر بزرگ و بی مانند بنام مرغوب است که آقایان قربان رحیمی اظهار میدارد (این استخر ابتدا در قدیم ها آبگیری بوده که بعدها اهالی دورش را بالا آوردند و بتدریج بصورت استخر درآمده) و موضوع مورد تائید آقای حاج موسی رضائی نیز میباشدکه میگوید (اگر از یک نقطه کناره استخر حرکت کنیم نزدیک بیکروز طول میکشد تا به نقطه اول برسیم).

آقای منوچهر سینما رئیس اداره آبیاری انزلی اظهار میدارد:

این استخر به احتمال زیاد بزرگترین استخر گیلان و شاید ایران باشد زیرا وسعتی برابر ۵۰۰ هکتار دارد و داخل آن از گذشته های دور درخت (( توسکا )) می روئیده و هم اکنون نیز درخت توسکا در آن جا روئیده است. در زمستان ها پرندگان زیادی در آنجا فرود میآیند و منطقه شکار نیز می باشد البته طبق مقررات جاریه).

آقای عین اله قنبر نژاد بازنشسته شهربانی و از اقوام قدیمی کرگان اظهار میدارد که :

(بین استخر مرغوب و ویشا رودخانه چشمه ای وجود دارد معروف به (( قبله آب )) و خیلی تلاش کردند آب آنرا بسمت شمال برگردانند که موفق نشدند آبش گوارا است و محل آن در داخل روستا جلوی خانه ها می باشد که پس از عبور از زیر پل جاده بمرداب میریزد و در سر شالیزارها هم از آن استفاده میکنند) وجود گنج و افسانه های دیگر درباره چشمه وجود دارد که از آن میگذریم.

 

 

 

منبع:کتاب تاریخچه بندرانزلی جلد اول صفحات ۸۴۷ الی ۸۵۳ نوشته عزیز طویلی با اندکی تحریف

 

تذکر: « کلیه حقوق و مطالب این مطلب محفوظ بوده هر گونه کپی برداری نیاز به مجوز کتبی از نویسنده کتاب تاریخچه بندرانزلی جناب آقای عزیز طویلی میباشد . »

آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • علی گفته: ۲۱:۳۴ - ۱۳۸۹/۰۳/۲۹

    با سلام
    در این تاریخچه از نام های کرکان – کرگان و روی سنگ قبر مرحوم تقی گرکانی نوشته شده
    یکی از مشکلات عمده کسانی که پسوند نام خانوادگی آنها کرکان است این است در شناسنامه و همه مدارک و اسناد آنها با پسوند های مختلف !!! کرکان – کرکانی – کرگان – کرگانی- گرکان – گرکانی – گرگان !!! – گرگانی نام برده شده که باعث درد سرهای زیادی می شود جالب در کتاب جغرافیای پیش دانشگاهی علوم انسانی امسال در نقشه ای از کرکان با عنوان گرگان !!! نام برده اند
    در یک خانواده چند پسوند در مدارک شناسایی و شناسنامه ها باعث مشکل می شود و حتی انسان به فکر می افتد جهت جلوگیری از این دردسرها مخصوصا در مدرسه بچه ها پسوند کرکان را از شناسنامه اش حذف کند !
    در کتاب متمم فرهنگ سیاح کرگان گفته اند !
    ما کی هستیم ؟
    با تشکر، ارادتمند شما ، علی کرکان!

  • Anzali girl گفته: ۲۱:۳۲ - ۱۳۸۹/۰۳/۳۰

    سلام خدمت شماعلی آقا،گفته بودید ما کی هستیم؟اسم درسته روستای زیبای شما کرکان هست واگه روی سنگ قبر مرحوم زنده یاد تقی کرکانی اشتباه نوشته شده نمی دونم به خاطر چی بوده اینو باید از بچه هاش پرسید.شما هم به جای اینکه پسوند کرکان رو بردارید میتونید همه جا با افتخار بگید اهل کرکان هستید فقط باید یه کم زحمت بکشید چند بار واسه دیگران تکرار کنید تا صحیح اش رویاد بگیرند سخت نیست عادت میکنید .مرسی

    • مدیر سایت گفته: ۲۱:۵۴ - ۱۳۸۹/۰۳/۳۰

      با سلام خدمت شما دختر انزلی ,
      نمیدونم کی هستین و مرحوم تقی و کرکان را از کجا میشناسید ولی با فرمایشات شما موافقم باید تلفظ صحیح را تکرار کرد ولی فرمایشات دوست و خواننده عزیزمان علی آقا را هم تا حدودی باید قبول کرد این نظر شماست که تلفظ کرکان صحیح میباشد اما چه مستنداتی برای اثبات آن دارید چرا در ثبت احوال انزلی کرکان را هر مدلی که دوست دارن مینویسن در تابلو ورودی روستا مینویسند به روستای کرکان خوش آمدید ۵۰ متر بالاتر میری اداره مخابرات تابلو زده پست بانک روستای کرگان بندرانزلی اگه الان بری روستا اینا را مشاهده خواهی نمود با وجود اینکه این روستا هم دهیار دارد و شورای روستا یی اما چرا تاحالا کسی این مسئله را پیگیری نکرده پسران و نوادگان مرحوم تقی کجان منتظر جوابشان هستم امیدوارم جواب قانع کننده ای داشته باشند.

  • mamad گفته: ۱۲:۴۳ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۵

    کرکانی درسته ولی همه به اسم گرکانی میشناسند.حالا یه سرکش این ور اون ور فرق نمی کنه چیزی که معلوم نیست اونهمه عظمت خانواده کرکانیه حالا بر عکس شده همه شدن مالک و ارباب.

    • مدیر سایت گفته: ۲۰:۰۸ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۷

      با سلام خدمت شما برادر عزیز
      چرا فکر میکنید عظمت خاندان کرکانی از بین رفته مگه عزت و احترام و بزرگی به مال و ثروت هستش تازه کمی فکر کنید میبینید تو این دهه دیگه ارباب و رعیت زیاد معنی و مفهومی نداره این اخلاق و کردار انسان هستش که براش احترام میاره تازه شنیدم خاندان کرکانی دارن اقدام میکنن و سند میارن تا بتونن زمینهای مرحوم تقی کرکانی را پس بگیرن که بنظر این کار بعید میاد چون مردم اون زمینها را در زمان تقسیم اراضی صاحب شدن و قانون اون زمان بود از فامیلی شما هم بر میاد از نوادگان مرحوم کرکانی باشید به هر حال متشکر که نظرات خودتان را بیان نمودید منتظر نظر بقیه نوادگان کرکانی هستیم

      با تشکر مدیریت سایت کرکان بندرانزلی

  • علی2 گفته: ۲۱:۵۷ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۵

    با سلام و تشگر اززحمات شما لطفا” علت نامگذاری این روستا را از فرمانداری سوال کنید

    گرگان بمعنی درمان بیماری گال است

    • مدیر سایت گفته: ۲۲:۴۸ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۶

      با سلام و عرض ادب خدمت شما برادر بزرگوار
      لطفا در صورت امکان خودتان را کامل معرفی کنید در ضمن خوشحال میشوم اگه در مورد نظری که دادید( معنی روستای گرگان) مستندات ارائه دهید یا مطلب را بطور کامل برای ما ارسال نمائید البته با ارائه منبع مطلب در ضمن اگه فرمانداری انزلی مدارک و مستنداتی در این مورد دارد چرا منتشر نمیکند؟؟
      لازم به ذکر است که نام اصلی روستا کرکان میباشد ولی شما گرگان تایپ کرده اید واقعا خودم که زادگاهم این روستا میباشد هنوز در این مانده ام که خدایا نام اصلی این روستا چیست چرا هر کس هر جور میخواهد به هر کجای این روستا سرکش اضافه یا کم میکند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

      از اینکه مطالب سایت ما را دنبال میکنید و نظرات سازنده بیان میکنید از شما متشکریم منتظر همکاری بیشتر شما با این سایت هستیم

      با کمال تشکر مدیریت سایت

  • علی2 گفته: ۲۳:۲۰ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۶

    بسمه تعالی

    جناب آقای کرگانی مدیریت محترم سایت ضمن عرض سلام وادب خدمت جنابعالی و خانواده محترم و بزرگوار کرگانی جا دارد از زحمات شما نهایت تشکر را داشته باشم لازم است مطالبی را بعرض شما برسانم برای اطلاع رسانی به مردم لازم است از مدارک مثبته استفاده گردد در مورد تاریخچه کرگان بعرض شما برسانم آنچه که در فرمانداری انزلی موجود است روس های چاهی در جنگل اشترکان حفر نمودن و داخل آن لوله گذاشتن که الان در استخر اشترکان موجود است و داخل آن چاه گوگرد بوده و آب همراه با گوگرد بصورت فواره بیرون می آمده که مردم از اطراف جهت درمان بیماری گال یا همان جرب که یک بیماری پوستی است از اسفتاده می کردند ودرمان می شدند بعد های توسط یک فرد نا شناس سنگی در داخل لوله انداخته شد و الان آب خیلی کمی از آن می آید بخاطر این موضوع نام این منطقه را کرگان گذاشتن ( گرکان = محل درمان کال )البته بگفته یکی از کارکنان فرمانداری و این سوال مطرح است اگر چاه در اشترکان بوده چرا این محل را کرگان گذاشتن اگر از طریق فرمانداری پیگیری نمائید خیلی ممنون می شوم شما می توانید از استخر بزرگ کرگان (مرغوب)عکس و گزارش تهیه نمائیداز زمین ورزشی و کشت و داشت و برداشت محصولات مختلف از گذشته مردم اشترکان که چطور مردم آنها در زلزله های ویرانگر کشته شدن و این امر باعث فرار آنها شد از اداب ورسوم مردم در گذشته و حال از جنگل زیبای این روستا و اشترکان وضعیت کار مردم مشکلات و پیشرفت های موجود و…………… باز هم جا دارد از زحمات شما کمال تشکر را داشته باشم

    • مدیر سایت گفته: ۰۶:۰۸ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۷

      با سلام و خسته نباشید خدمت جناب آقای علی۲ عزیز
      عرض بخدمت شما که فامیلی بنده کرگانی نبوده بنده ساکن خاک پاک کرکان میباشم بنده مطلبی را که در سایتم قرار دادم منبع آن کتاب جناب استاد بزرگوار عزیز طویلی نویسنده کتاب تاریخچه بندرانزلی میباشد لطفا اگه در این مورد اعترااضی دارید به ایشان مراجعه نمائید در ضمن اگه شما واقعا در مورد اطلاعاتی که میدهید اطمینان کامل دارید اطلاعات را از فرمانداری اخذ و برای ما ارسال کنید در مورد استخر بزرگ مرغوب کرکان هم عکسهایی در سایت قراردارد که میتوانید مشاهده نمائید.
      با تشکر از مطالبی که ذکر کردید
      مدیریت سایت

  • karkan گفته: ۲۳:۲۷ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۶

    سلام اسم صحیح همون کرکان هست ماکه نوه ونتیجه های تقی کرکانی هستیم تو شناسنامه هامون کرکانی نوشته شده البته ثبت احوال بعضی جا ها اشتباه کرده واسه بعضیا یه سرکش اضافه گذاشته وفکرمی کنم در اثر اشتباه گفتاری اسمش به شکلای مختلف تلفظ میشه یکی با سرکش میگه یکی دیگه بی سرکش اماهمون کرکان صحیح هست.موفق باشید.

  • علی2 گفته: ۲۳:۳۵ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۶

    با سلام اسم صحیح این روستا کرگان است می توانید از فرمانداری استعلام کنید یا از شورای محترم اسلام یا دهیار محترم سوال نمائید

    • مدیر سایت گفته: ۰۶:۱۸ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۷

      استعلام از دهیاری یا شورای ؛ واقعا این حرف شما جای تعجب دارد چون اگه تابلوی دهیاری کرکان را مشاهده کنید نوشته دهیاری کرکان و اگه به کرکان رفتید حتما تو بازارچه خوب نگاه کنید یه تابلو سبز رنگ هستش نوشته به روستای کرکان خوش آمدید وقتی به مسجد کرکان می روید روی دیوار مسجد حک شده مسجد امام سجاد روستای کرکان لطفا اگه کرکان رفتید این موارد را دقت نمائید با تشکر

  • مدیر سایت گفته: ۰۶:۱۹ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۷

    در این مورد بارها گفتم و باز هم میگویم بخدا نویسنده تاریخچه کرکان بنده نیستم اگه آخر مطلب را نگاه کنید منبع را بیان کردم با سپاس از شما

  • مدیر سایت گفته: ۲۰:۵۵ - ۱۳۸۹/۱۱/۱۱

    جناب آقای علی ۲ سلام و خسته نباشید

    سوالاتی فرموده بودید پاسخ سوالات را به ایمیلتان ارسال کردم

    موفق باشید

  • علی2 گفته: ۲۳:۰۷ - ۱۳۸۹/۱۱/۲۷

    بسمه تعالی

    با سلام

    میلاد رسول اکرم (ص) بر کلیه مسلمانان جهان مخصوصا” مردم کرگان و اشترکان و تالش محله مبارک باد

  • علی2 گفته: ۲۰:۴۸ - ۱۳۸۹/۱۲/۳

    بسمه تعالی

    با سلام

    هر بار با دیدن این سایت بسیار خوشحال می شوم که می بینم کس یا کسانی هستندند که اسم روستای ما را برزگ کرده و زنده نگه می دارنند بی نهایت سپاسگزارم

    • مدیر سایت گفته: ۲۱:۴۶ - ۱۳۸۹/۱۲/۳

      با سلام خدمت شما برادر بزرگوار
      معرفی روستای کرکان یک وظیفه کوچک بود و از شما بازدیدکننده محترم که با نظرات سازنده خود باعث دلگرمی بنده در این راه میشوید بسیار سپاسگزارم همچنان منتظر مطالب و عکسهای شما از این روستا میباشم

  • علی2 گفته: ۲۰:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۵

    فرا رسیدن سال نوع بر همه مردم ایران از جمله مدیریت محترم سایت و اهالی خون گرم کرگان ،اشترکان و تالش محله مبارک باد

  • علي كركان گفته: ۰۸:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۱

    با سلام
    گویش مردم کرکان آیا گیلکی اصیل است و یا با زبان تالشی آمیخته شده است؟
    زیرا در فرهنگ سیاح زبان روستای کرکان را گیلکی با آمیختگی با تالشی می داند!!!
    من که با این نظر شدیدا مخالفم
    ملیت کرکانی ها گیلک می باشد و یا با نژادهای تاش ، ترک و یا روس ادغام شده اند؟
    روستای کرگان رود در تالش آیا وجهه تسمیه با روستای ما و یا بالعکس ما با آن رود داریم ؟
    مهاجرت نخستین مردم محله های اطراف از کجا بوده اند؟
    آیا کسی می داند؟؟؟

    • مدیر سایت گفته: ۱۸:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۱

      علی آقا سلام خسته نباشید آیدی که اعلام کردید اشتباه میباشد لطفا صحیح آن را برایم ارسال نمائید با تشکر

  • z گفته: ۱۴:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱

    سلام روزبخیر.هنوز جواب سوال اولم را نگرفته ام ولی سوال دوم؟منظور شما مفقودالاثر بودن شهید مصیب فلاح کرکان است؟؟.انشاالله خداوند برمقامشهن بیفزاید.منتظر پاسخ سوالهایم هستم. ومن الله توفیق

    • مدیر سایت گفته: ۱۹:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱

      با سلام و خسته نباشید لطفا به ایمیلتان مراجعه کنید

  • كركاني گفته: ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۶

    با سلام و سپاس فراوان بابت اطلاعات خوبتون . من یکی از نوادگان مرحوم تقی گرکانی هستم که دقیقاٌ همیشه همین مشکل نام خانوادگی رو داشتم شناسنامه به نام کرکانی و از یک طرف هم به خاطر اینکه روی سنگ مزار پدر بزرگ و پدر پدر بزرگم همین گرکانی قید شده بود و تلفظش راحت تر بود من هم با همین نام خودم رو معرفی میکنم که اون هم مشکلات خودش رو داره چون اکثراٌ فکر میکنند که من اهل توابع اراک یا اصفهان هستم!!!!! ….به هر حال برایتان آرزوی موفقیت دارم.پاینده باشید.

  • جابر گفته: ۱۳:۴۸ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۳

    مدیر محترم سایت
    سلام علیکم ،از عرض تسلیت جنابعالی تشکر مینمایم خداوند به شما سلامتی ودر خدمت به اسلام ومسلمین موفق وموید بدارد خانواده زارع

  • فاتحی گفته: ۱۹:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۲

    من مطمئن هستم که اسم این روستا سنگاچین است نه کرکان

    • مدیر سایت گفته: ۱۹:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۲

      سلام خانم فاتحی از کجا مطمئن هستین ؛ من این جا بدنیا اومدم اونجا بزرگ شدم و زندگی کردم البته شایدم حق با شما باشه وقتی منطقه آزادبندرانزلی میشه منطقه آزاد رشت و تالاب انزلی میشه تالاب صومعه سرا ؛ کرکان هم میشه سنگاچین!!!!!

  • kh گفته: ۱۶:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۷

    این تاریخچه در سطر اول جعلی اغاز شده خدیور و کرگانی هیچ نامی از شادروان علی اقای کو کن نکرده اند . همانطور که در زمان ورثه درجه اول ان مرحوم از سکوت ایشان سو استفاده شده امروز هم همان کار و جعلیات را به کار بسته اند..اگر زنده بمانند خواهند فرزندان نسل دوم . کوکن ها رادید

  • kh گفته: ۱۷:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۷

    این یک نظرذیه نیست بلکه مستندات است. وحتی زمینهای که رمضانعلی کرگانی که یکن از برادر زادهگان علی اقا کوکن میباشد.مدت متمادی پس از فوت زود هنگام عمویشبصورت اجاره در ید امانت داشته و به وراث در جه اول علی اقا سالیانه اجاره پرداخت مینموده..لذا وراث علی اقا که همه در صغر سن وچهار دختر و یک پسر بوده اند. پراکنده میشوند وبعد از چند سال بی خبری هر یک ازدواج کرده .و اقایان میدان را خالی دیده و نسق گیری نموده اند غافل از اینکه پس امروز بود فردایی….
    نکته قابل اشاره اینکه سند رسمی ثبتی کل ادعا پاک و دست نخورده به نام شهر بانو کو کن هنوز باقی است…با تشکر از توجه شما .با تقدیم احترامات

  • karkan گفته: ۲۰:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۱

    بسمه تعالی

    ضمن عرض سلام و اداب واحترام خدمت حضرتعالی بهرحال هرکس هستید و در هرکجا یی مایه افتخار مردم خوب و خونگرم کرکان هستید

    ۱- متاسفانه از زمان افتتاح سایت تغییرات خاصی در آن مشاهده نگردیده است

    ۲- از طرح های زیبا استفاده نگردیده است

    ۳- ابتکار و نو آوری مشاهده نمی گردد

    ۴- اخبار روستا بروز نمی باشد

    ۵- مسائل آموزشی بروز مشاهده نمی گردد

    ۶- اگر وقت گردید سری به سایت آبکنار و سایر سایت ها بزنید

    ۷- علت کم رنگ شدن سایت کرگان که این امر باعث ناراحتی مردم مخصوصا” جوانان گردیده است مسائل مطرح شده بالا و غیره می باشد یک خانه تکانی برزگ ولازم و ضروری بنظر میرسد یا علی

    • مدیر سایت گفته: ۲۲:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۱

      سلام دوست عزیز
      علت کم کاری سایت کرکان عدم همکاری مردم روستا با این سایت میباشید اگر سری به سایت های دیگر زدید دقت میکردید متوجه میشدید که مردم با ارسال عکس و مطلب در پربارتر شدن سایتشان مشارکت دارند اما شما چه کردید؟؟
      سری به آلبوم عکسهایتان بندازید کلی عکس از دوران قدیم کلی خاطره دارید چه کردید دریغ از یک همکاری
      حتی عده ای هم تلاش کردید تا همین سایت هم تعطیل شود
      اگر به مطالب سایت نگاه کنید دوستانی از خمیران ؛ آبکنار ؛ تربه بر ؛ کپورچال ؛ علی آباد و حتی خود انزلی با این سایت همکاری نموده مطالب ؛ خاطرات , داستان و عکسهایی ارسال نمودند اما کرکانیها چه کردند؟؟؟؟؟؟؟
      اخبار روستا را خودم هر روز میبینم آخرین اخبار هم مربوط به افتتاح چاه آب و انتقال آن به روستاهای همجوار میباشد حدود یک ماهی میگذرد بنده هم عکس هم مطلب در این مورد داشتم ولی مسائلی باعث شد که از انتشار آن خودداری کنم
      حال نتیجه گیری با شما
      موفق و سربلند باشید

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت