نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

موزه میراث روستایی گیلان نام روستایی روباز در استان گیلان در شمال ایران است. این موزه در زمینی به مساحت حدود ۲۶۰ هکتار در پارک جنگلی سراوان، واقع در کیلومتر ۱۸ جاده رشت – تهران در دست تکمیل است.

فاز مطالعات مقدماتی این موزه از اوایل سال ۱۳۸۱ خورشیدی آغاز گردید. در اردیبهشت ۱۳۸۴ اولین کارگاه این طرح (حوزه فرهنگی و معماری جلگه شرق سپیدرود) راه‌اندازی شد که مجری این طرح آقای دکتر طالقانی و اولین سرپرست کارگاه و سازنده اولین ساختمانها و محوطه موزه خانم مهندس پویا میریوسفی بوده اند

قرار است بناهای ۹ روستای اصیل استان که نمادهای معماری اصیل گیلان در آن‌ها نمایان است واچینی شود و سپس در محل این موزه دوباره‌چینی گردد. از این تعداد روستا، یک روستا در جلگه شرقی گیلان یعنی لاهیجان و رودبنه و روستای دوم مربوط به جلگه مرکزی رشت و حومه است. روستای سوم مربوط به فومنات است. دیرینگی بناهای موجود در سایت موزه از ۶۵ تا ۱۸۰ سال است. در این موزه نوع زندگی، کار، مسکن و صنایع دستی بومی گیلان به نمایش درمی‌آید.

در این پروژه سازمان یونسکو نیز همکاری داشته است، و می تواند الگویی برای ساختن دهکده های توریستی و توسعه توریسم در ایران باشد، این موزه باز، بسیار زیباست، و قرار است توسعه داده شود، و به زودی قسمت های دیگری علاوه بر آنچه اکنون هست نیز بدان اضافه گردد.

سبک معماری بناها با توجه به منطقه روستا، گیاهان منطقه، وضعیت مالی ساکنین، با همدیگر متفاوت است.

 

 

در این موزه، علاوه بر این ساختمان ها، در قسمت های مختلف صنایع دستی گیلان، غذاهای محلی گیلان، بازی های محلی و بومی روستایی گیلان، و … توسط صنعتگران و هنرمندان محلی معرفی می شوند، و معرف ها و کارمندان موزه لباس های محلی روستاییان گیلان را برتن کرده اند که خود جاذبه بیشتری به این محل داده است.

بسیاری از افرادی که به راهنمایی در مورد معماری ساختمان ها می پردازند، دانشجوی معماری یا میراث فرهنگی هستند.

عمر ساختمان ها از ۷۰ تا ۱۲۰ سال است، و عکس برخی از صاحبان قدیمی آنها نیز در داخلشان به چشم می خورد. برخی وسایل این خانه ها نیز از مالکانشان خریداری شده است.

 

زمینی نیز از محوطه موزه به کشتزار برنج یا شالیزار اختصاص داده شده است.

نانوایی، نایشگاه عکس، نمایشگاه غذاهای محلی، نمایشگاه لباس های محلی، زمین بازی، محل فروش صنایع دستی، کارگاه سفال گری، کارگاه حصیربافی، محل فروش ترشی و شیریتی های محلی، طویله ها، محل نگهداری برنج، محل دود دادن برنج و ماهی و …. از دیگر جاذبه های این روستای توریستی می باشد

گروه تحقیقات مردم شناسی موزه، نمایش ها و بازی های خاص یا بومی شده گیلان را طی پژوهش های مفصل جمع آوری و ثبت کرده اند. اجرای لافند بازی، کشتی گیله مردی و موسیقی محلی برای حفظ و احیای آنها از برنامه های این موزه است.

این موزه در حال حاضر در روزهای پنجشنبه و جمعه و اعیاد هر هفته از ساعت ۱۰ الی ۱۸ برای دیدار عموم گشوده است.

تلفن موزه: ۳۲۳۸۴۳۸-۰۱۳۱

نمابر موزه: ۳۲۳۷۹۰۵-۰۱۳۱

آدرس پست الکترونیک موزه : musee_du_guilan@yahoo.com

 

موزه یک مجله تخصصی نیز با عنوان «کندوج» منتشر می کند. این مجله به مدیریت مسئول دکتر محمود طالقانی و سردبیری فرامرز طالبی در رشت منتشر می شود.

آدرس مجله: رشت، میدان مصلی، بولوار شهید مدرس، روبروی پارک نارون، پلاک ۱۷ طبقه اول و تلفکس آن ۶۶۶۷۶۳۶-۰۱۳۱ است.

 

منبع: سایت کرکان بندرانزلی  www.karkan.ir

بازدید:8,978بار , ارسال شده در : 23ام خرداد, 1390; ساعت : 10:36 ق.ظ
تعداد نظرات : ۴
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • مرتضي گفته: ۱۶:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۳

    با سلام
    عید سال ۹۰ بهمراه خانواده از موزه میراث روستایی گیلان دیدن کردم واقعا زیبا بود و با پوشیدن لباس محلی عکس یادگاری هم گرفتیم که بسیار جالب بود

  • هادی افرادی گفته: ۰۰:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۳

    سلام از طرف کانون مهندسی ساری تقاضای ملاقات با جناب آقای دکتر طالقانی را داریم لطفا در صورت امکان ترتیب ملاقات را ممکن فرمایید

    • مدیر سایت گفته: ۱۸:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۳

      با سلام آقای افرادی ؛ این سایت فقط جهت اطلاع رسانی و معرفی روستای کرکان و استان گیلان میباشد و هیج ارتباطی با اشخاص خاص و یا مدیریت های استان ندارد . موفق باشید

  • زهرا عرب گفته: ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۵

    با سلام لطفا فروشگاه از لباس های محلی گیلان در تهران یا فروشگاه اینترنتی در گیلان به من معرفی کنید

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت