نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

کارشناس ارشد اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: «حواصیل ارغوانی» از پرندگان حمایت شده ایران است که در تالاب انزلی توسط شکارچیان صید شده و دیگر آوازی از آنها شنیده نمی‌شود.

عباس عاشوری  در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رشت اظهار داشت: این گونه پرنده از تیره حواصیل‌ها به ویژه حواصیل ارغوانی با نام محلی «سیاه چوئین» و «کبوتر قار» است.
وی درباره مشخصات این گونه اظهار داشت: این پرنده ۷۵ تا ۸۵ سانتی‌متر طول دارد و اندکی کوچک‌تر از حواصیل خاکستری بوده و پر و بالش بزر‌گ‌تر و تیره‌تر است.
وی گفت: پشت بدن خاکستری پررنگ با لکه بزرگ به رنگ بلوطی روشن، گردن دراز، باریک، بلوطی با خطوط طوطی سیاه در جلوی گردن، منقار زرد و پاهای سبز رنگ از سایر مشخصات حواصیل ارغوانی است.
وی اظهار داشت: این پرنده در فصل جوجه آوری عموما دو پر سیاه دراز و رشته مانند از پس سرش آویزان است و در پرواز نسبت به حواصیل خاکستری کوچک‌تر و گردنی کوتاه‌تر با انحنای بیشتری دارد.
به گفته عاشوری، حواصیل ارغوانی دارای شاهپرهای سیاه، پیش بال خاکستری و پشت بدن خاکستری بلوطی است و پرنده نابالغ این گونه نیز قهوه‌ای با تارک تیره بوده و طرح‌های سیاه روی سر و گردن را ندارد.
وی با اشاره به وضعیت فعلی این گونه گفت: حواصیل ارغوانی از گونه حمایت شده ایران بوده و شکار آن ممنوع است ولی متاسفانه این گونه در تالاب انزلی شکار می‌شود.
عاشوری افزود: این پرنده در تالاب‌ها و باتلاق‌های مملو از گیاه زیست می‌کند و تقریبا در همه زیستگاه‌های تالابی مهم استان که دارای پوشش گیاهی انبوه هستند، دیده می‌شود و آشیانه سازی می‌کند.
وی، تالاب انزلی، تالاب امیرکلایه و پارک ملی بوجاق را از مهم‌ترین زیستگاه‌های جوجه‌آوری این گونه از پرنده در استان بیان کرد.
کارشناس ارشد اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان اظهار داشت: این گونه در بین و روی نیزارها آشیانه می‌سازد.
به گفته وی، حواصیل ارغوانی از اوایل بهار برای جوجه آوری به تالاب‌های گیلان مهاجرت می‌کند و تا اواخر تابستان و اوایل مهر در استان دیده می‌شود و هم اکنون تعداد بسیار اندکی در برخی از سال‌ها و در فصل‌های پاییز و زمستان در استان مشاهده می‌شود.
کارشناس ارشد اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به وضعیت حواصیل خاکستری گفت: این پرنده از نوع پرندگان حمایت شده ایران و شکار ممنوع است.
وی اضافه کرد: حواصیل خاکستری در تالاب‌ها، باتلاق‌ها، سواحل دریا، استخرها، شالیزارها و رودخانه‌های استان زیست می‌کند.
وی ادامه داد: در تالاب کرفستان رودسر، تالاب جوگندان تالش و تالاب استیل آستارا به تعداد یک تا سه جفت و در تالاب کیاکلایه لنگرود و آلالان سیاکشین به صورت کلونی روی درختان بید و نیزارها جوجه آوری می‌کند.
عاشوری با اشاره به اینکه حواصیل خاکستری در همه فصول در گیلان دیده می‌شود خاطرنشان کرد: اخیراً بزرگ‌ترین کلونی جوجه‌آوری این گونه در منطقه‌ جنوب دریای خزر دیده شده است.

 

منبع: فارس نیوز

آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
بازدید از سایت