نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

گوراب‌پَس یکی از دهستان‌های شهرستان فومن در استان گیلان ایران است.
روستای گوراب‌پس مرکز دهستان گوراب پس است که حدود ۸ کیلومتر از مرکز شهرستان فاصله دارد. پیشهٔ عمده مردمان این دهستان شالیکاری و چایکاری و دامداری است. این دهستان در میان باغهای چای محصور است. گوراب‌پس دارای چندین مدرسه ابتدایی راهنمایی و دو دبیرستان است.
طبق سرشماری سال ۸۵ تعداد ۴۴۴ خانوار و با جمعیت ۱۷۳۴ میباشد.
امکانات این روستا :
آب، برق ،گاز، مخابرات ،تلفن ،بانک ملی و عابر بانک،مهد کودک،ساختمان بهزیستی، ساختمان بهداری و مطب دکتر ، مرکز بهداشت، اداره کمیته امداد، کارخانه چایسازی، کتابخانه، مدرسه راهنمایی و دبیرستان سه طبقه دخترانه، مدرسه راهنمایی پسرانه، دبیرستان پسرانه، باجه تلفن همگانی اگو فاضلاب، کوچه های آسفالته و پاسگاه انتظامی میباشد.
کوچه باغهای زیبا در کنار کوه که مملو از بوته های چای و رودخانه های آب و کانال آب میباشد در مسیر قلعه تاریخی قلعه رودخان دل هر ناظری را مینوازد.
روستاهای خسروآباد ، مسکام ، کلفت ، سسطان ، گشت رودخان ،سیداباد، فوشه، حیدرالات،و… از توابع روستای دهستان گوراب پس هستند.
قلعه رودخان یکی از ۲۲ آبادی دهستان گوراب پس است..
محمد علی دادور
گوراب پس در سالهای دور توسط مرحوم محمدعلی دادور از خاندان قاجار آباد گردید. دادور با ایجاد باغات چای و بازار محلی و خیلی امکانات دیگر باعث رونق شدن این روستا گردید بطوریکه از روستاهای مجاور و حتی شهرها و استانهای مجاور جهت کار به این روستا مهاخرت میکردند.
محمدعلی دادور (امیراصلانی)؛ ملقب به عمده الملک فرزند غلامرضا خان جلاءالسلطنه فرزند امجدالدوله فرزند امیراصلان خان مجدالدوله (دایی ناصرالدین شاه قاجار و حکمران گیلان) در سال ۱۲۸۲ ه.ش به دنیا آمدو پس از اتمام تحصیلات عمومی به کار دولتی و نیز ملک داری اشتغال یافت. او با معصومه دادور برادر زاده میرزا مهدی خان وثوق السلطنه دادور (وزیر و وکیل معروف دوره قاجار و پهلوی) ازدواج کرد و نام فامیل خود را از امیراصلانی به دادور تغییر داد.
او از فعالان سیاسی و اجتماعی شهر رشت بود و اهم فعالیت‌های او عبارت بودند از:
عضویت در هیئت مؤسس اتحادیه کشاورزی توتونکاران گیلان (۱۳۲۴)
از بانیان احداث بیمارستان توتونکاران رشت
نمایندگی فومن در ادوار ۱۵ و ۱۷ مجلس شورای ملی(۱۳۲۴ و ۱۳۳۱)
نمایندگی فومن در مجلس مؤسسان دوم (۱۳۲۸)
شهردار رشت در سه نوبت
ریاست هیأت مدیره شیر و خورشید سرخ ایران
عضویت در هیأت امنای پرورشگاه مژدهی رشت
او پس از چندی از فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی کناره گرفت و در بندر انزلی ساکن شد و عاقبت در سال ۱۳۵۶ ه.ش در سن ۷۴ سالگی درگذشت و در آرامگاه خانوادگی در بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.
ابوالحسن دادور
محسن دادور
ابوالحسن دادور
امیرجهانگیر دادور از فرزندان محمدعلی دادور میباشند
ابوالحسن دادور فرزند محمدعلی دادور عمده الملک در سال ۱۳۰۶ ه.ش به دنیا آمد و پس از اخذ لیسانس در رشته تاریخ و باستان‌شناسی از دانشگاه تهران وارد خدمت دولت شد. او نماینده مجلس و شهردار رشت بود. او در سال ۱۳۵۲ ه.ش به سمت شهردار رشت انتخاب شد و تا سال ۱۳۵۵ این سمت را بر عهده داشت.
نامبرده در سال ۱۳۵۶ ه.ش با سمت فرماندار تهران به پایتخت رفت و تا زمان انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ این سمت را برعهده داشت و پس از برگزاری رفراندم جمهوری اسلامی در ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ از خدمات دولتی منفصل گردید.
ابوالحسن دادور عاقبت در سال ۱۳۷۱ ه.ش درگذشت.
.
منبع:nasirmahaleh.com
گردآورنده: سایت کرکان بندرانزلی

بازدید:4,058بار , ارسال شده در : 18ام دی, 1391; ساعت : 6:50 ق.ظ
تعداد نظرات : ۰
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
بازدید از سایت