نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

چگونگی تاسیس اولین مدرسه در لسکوکلایه :برای اولین بار مانند تمام کشور ، آموزش رسمی کودکان محل از مکتب خانه آغاز شد در سالهای ۱۳۲۰ و قبل از آن ، مکتب خانه ای در مسجد یا خانه شخصی افراد در لسکوکلایه توسط  ” ملا حسن ششکلی ” دایر  می شد که مردم مبلغی به عنوان شهریه پرداخت میکردن پس از ملا حسن یا همزمان با او”  ملا میرزا محمد علی قاسمی ” (پدر ملا معصومه )مکتب خانه داشت .

قبل از سال ۱۳۱۷ برای تحصیل در  مدرسه به دهکا میرفتند   از جمله انها :مرحوم حاج علیرضا موۀدی ، حاج رستم رستمی زرعی(از سال ۱۳۱۲ تا ۱۳۲۹ )مرحوم  کربلای ابراهیم شفیعی ، حاج صفر کنفچیان ،حاج حسن اقا شفیعی ، حاج سلطان  علی شفیعی ، مرحوم ذکریا شفیعی ، مرحوم علی آقا علیزاده ،  سلیمان طاهری ، قاسم نجاتی ،ولی شفیعی (میرزا زاده ) و. . . .  .

 اولین مدرسه دولتی با نام ” دبستان دولتی فرخی لسکوکلایه ” تاسیس شد . ماجرای تاسیس مدرسه  نقل قول از حاج محمد رضا شفیعی ،و حاج منصور محمدی و دیگر عزیزان به این شرح می باشد :

در سال ۱۳۱۷ از سوی اداره فرهنگ لاهیجان  مجوز تاسیس مدرسه پسرانه در دهستان دهشال صادر شده بود از آنجایی که قنبر خان چهار دهی مالک دهشال و لسکوکلایه بود و حاج حسن حیدری مباشر قنبر خان در لسکوکلایه بود به توسوط قنبر خان تاسیس مدرسه را به لسکوکلایه انتقال داد و با کمک اهالی  وقدرت شخصی قطعه  زمین از  مرحوم نظری گرفتند و شروع به ساخت ساختمان مدرسه کردن و قبل از آن کلاسی در مسجد بالا محله  لسکوکلایه   برگزار میشد .ساختمان مدرسه که آن زمان کاه گلی بود توسط مرحوم کربلای حسین علیدوست ساخته شد  و در اسفند ۱۳۱۷ تاسیس شد روی نامه های اداری و مکاتبات ،نام مدرسه را مدرسه “” نوبنیاد لسک.کلایه دهشال “” می نوشتند . اولین مدیر مدرسه حسن علایی بود .

که درآن روزهای ۴۸ شاگرد داشت که ۴۴ پسر و ۴ دختر لازم به ذکر است که نفرات فوق به مدت سه سال هم کلاس بودن و مدرسه تا کلاس سوم دایر بود ، که الان تقریباً نیمی از آنها مرحوم شدن .

پی از مدیریت آقاب اعلیی ، آقایان ساعی و سهرابی در سالهای عد تا ۱۳۱۹ مدیریت مدرسه را بر عهده داشتن و پس آقای کریمی و بعد از آن آقایان:  انصاری  (داماد آقای حاج حسن آقا شفیعی ) ، مصلح ،(از سال ۱۳۳۰ تا ۱۳۳۵ )تقوی ، داداشی ، اجتماعی ، زحمت خواه ،  فخر طاهری ، شفیعی ،فرخ حیدری ،کاظمی ،یگانه آزاد ،غزتاله حیدری ،اکبر شاهرخی ،محمد عزتی ،اسماعیل باژن ، و اسماعیل زرعی  تا قبل از انقلاب بودن .وپس از انقلاب از سال تحسیلی ۵۸ ،۵۹ به ترتیب آقا یان : جعفر میرزایی ، جلیلی و احمد شیرزادی ، حسین رسولی بعنوان مدیر تا ۱۳۷۵ مدیریت دبستان را بر عهده داشتن که البته به دبستان شهید شهیدایی تغییر نام داده بود .

با تغییر نظام آموزشی در سال ۴۹ __۵۰  و بوجود امدن مدرسه راهنمایی و تبدیل شدن دوره ابتدایی از ۶ سال به ۵ سال ،لازم شد مدرسه راهنمایی تاسیس شود .ولی این امر برای ۵۱ فارغ التحصیل دوره ابتدای گذشته تا سال ۵۱ موثر نشد ومثل گذشته به آستانه اشرفیه ولاهیجان برای ادامه تحصیل رفتن .

مدرسه راهنمایی در سال ۱۳۵۲ نه نام مدرسه راهنمایی مرجان ضمیمه مدرسه ابتادیی فرخی دایر شد .

در سال ۵۶__۵۷ برای تفکیک مدرسه ه ،ساختمان فعلی مدرسه شهید نادری فر  در زمینی که بصورت قبرستان باقی مانده بومد ومقداری هم از خانوادهی بیرباک وحاجئ قاسم شفیعی  خریداری شده بود و با نام مدرسه راهنمایی مرجان افتتاح شد .

تا اینکه در سال ۶۱__۶۲ پس از جا افتادن دبیرستان در لسکوکلایه وبه منظور یک شیفته کردن آن راهنمایی دخترانه به نام “غدیر “بصورت ضمیمه دبیرستان دخترانه شهید نادری فر ،و راهنمایی پسرانه به نام “قدس” به صورت ضمیمه دبیرستانه پسرانه آیت الله کاشانی فعالیت خود را ادامه دادند و تا سال ۶۹_۷۰ دبیرستان ها تعطیل شد و مدارس فوق با نام راهنمایی دخترانه شهید نادری فر ،پسرانه آیت الله کاشانی تا کنون به فعالیت مشغولند.

   

منابع:

 laskookelayeh.blogfa.com
leskokalayeh.blogfa.com

آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
بازدید از سایت