نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

حواصیل شب Night Heron  با گیلکی شال باغ یا واکا ، پرنده ای است که از مشخصات ظاهری آن می‌توان به طول ۵۸ تا۶۵ سانتی‌متری آن اشاره کرد.
 حواصیل نابالغ، بدنی سیاه و سفید و پاهای کوتاهی دارد و در پرنده بالغ، سر، پس سر و پشت بدن به رنگ سیاه، پهنای بال خاکستری، گونه‌ها و سطح شکمی سفید است.
منقار حواصیل، کلفت به رنگ سیاه، چشم‌ها به رنگ قرمز و پاها زرد مایل به گوشتی است و عموماً دو پر سیاه از پس سر حواصیل آویزان است.

 حواصیل های نابالغ‌؛ قهوه‌ای پر رنگ با خال‌های مشخص نخودی و منقار ضخیم به رنگ زرد مایل به نارنجی هستند. حواصیل شب از بوتیمار به واسطه اندازه، کوچک ‌تر، گردن کوتاه‌تر، پرواز سریع‌تر و خال‌های روشن بر پشت آن مشخص می‌شود.
 این پرنده در حال استراحت و در پرواز بدنش قوز کرده، سر و گردنش را به داخل بدن جمع می‌کند و در طول روز معمولاً روی درختان به صورت گروهی در حال استراحت دیده می‌شوند و در صبح زود، غروب و در شب تغذیه می‌کنند و صدای پرنده در شب هنگام پرواز به صورت «کوارک» شنیده می‌شود.
 این پرنده مهاجر و در حال انقراض بیشتر در تالاب‌ها، باتلاق‌ها، رودخانه‌ها، شالیزارها، آب‌بندان‌ها و استخرها دیده می‌شود.
 هر ساله روی درختان در مناطق قلم‌گوده انزلی، آب ‌بندان های خلیفه محله و کرفستان رودسر، تالاب کیاکلایه لنگرود، آب‌بندان‌های ملاسرای فومن، آلالان اسالم و تالاب استیل آستارا در کلونی همراه با دیگر گونه‌ها جوجه آوری می‌کند.
 این پرنده ۴۳ تا ۴۸ سانتی‌متر طول دارد و حواصیل کوچکی است که در فصل جوجه‌آوری به رنگ نخودی کمرنگ، بال‌های سفید رنگ، منقار دراز آبی رنگ با نوک سیاه، پاهای صورتی، کاکل‌های دراز و آویخته به رنگ طلایی مایل به سفید دیده می‌شود.

بالغ‌ها و نابالغ‌ها از اواخر تابستان بدن آنها به رنگ قهوه‌ای مایل به خاکستری، بال‌های سفید، منقار به رنگ تقریباً سبز با توک سیاه و پاها نارنجی مایل به سبز می‌شود.
 حواصیل در پرواز از «اگرت کوچک» و «گاو چرانک» به واسطه رنگ پشت بدن در تضاد با بال‌های سفید و پرواز سریع‌تر مشخص می‌شود.
در حالت نشسته از روی اندازه بدن، رنگ پا و منقار از گونه‌های مذکور به راحتی قابل تشخیص است و عموماً تنها دیده می‌شوند اما هر چه زمان مهاجرت نزدیک‌تر می‌شود در دسته‌های بزرگ‌تر دیده می‌شوند.
 حواصیل در طول روز در بیشتر تالاب‌های استان روی گیاهان آبزی به ویژه گیاهان شناور در حال تغذیه دیده می‌شود.

 زمان مهاجرت این گونه از پرنده را اوایل اردیبهشت برای جوجه‌آوری در تالاب‌های استان و در فصل‌های بهار و تابستان بوده و  در زمستان و دیگر فصل‌ها به تعداد اندک دیده شده است.

بازدید:5,920بار , ارسال شده در : 14ام شهریور, 1389; ساعت : 7:03 ق.ظ
تعداد نظرات : ۱
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • سید عبدالله طواف زاده گفته: ۱۴:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۴

    سلام و روز بخیر. تی فرمایش در باره اسم و اقسام شال باغ جالب بو دستت درد نکند برار. طواف زاده قم- لنگرود

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت