نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

مواد لازم:

اسفناج ،برگ چغندر،گشنیز، تره ،جعفری ،شوید: ۱ کیلو (مقدار اسفناج ازهمه بیشتر باشد)

برنج : ۲ قاشق غذاخوری

آب :۱ پیمانه

آب غوره یا آب نارنج: ۱ تا ۱/۵ لیوان

نعنا وخالواش تازه: ۱ پیمانه

سیر: ۱ بوتهء کوچک

نمک ، فلفل ،دارچین و زردچوبه: به دلخواه

روغن: ۱/۲ پیمانه

تخم مرغ: ۲ تا۳ عدد

 

 

طرز تهیه:

سبزی ها را پاک کنید و بشویید .پس از اینکه کمی آب آنها رفت، همه را خرد کنید، ولی لازم نیست خیلی ریز شود.

برنج را بشویید و مدت کمی خیس کنید. برنج و سبزی های خرد شده را در قابلمه ای با ظرفیت مناسب یا در ظرف سنتی گیلان(گمج)بریزید و با یک پیمانه آب بپزید.

بعداز پختن سبزی، چاشنی این غذا یعنی آب غوره یا آب نارنج را اضافه کنید و صبر کنید تا کمی با هم بجوشند. اگر ترشی غذا کم بود ، باز هم به آن چاشنی اضافه کنید تا به اندازه کافی و دلخواه ترش شود.

نعنا، خالواش وسیر پوست کنده را خرد کنید و در تابه ای همراه نمک ، فلفل ،دارچین وزردچوبه در روغن فراوان ، کمی سرخ کنید . این مخلوط را به سبزی و برنج پخته اضافه کنید تا با هم بپزند.

تخم مرغ ها را درظرفی بشکنید و با چنگال کمی بزنید. سپس تخم مرغ ها را روی مخلوط سبزی ها و برنج بریزید.

زمانی که تخم مرغ ها پخت، خورش را هم بزنید وبه آن فلفل و دارچین بیفزایید. وقتی همه مواد خوب پخت وخورش به روغن افتاد ، غذا آماده است.

نکته:

۱- به جای آب غوره و آب نارنج می توان از آب انار ترش هم استفاده کرد، ولی دراین صورت رنگ خورش تیره می شود.

۲-برای پوست کندن سیر کمی آن را در آب سرد بگذارید تا پوست آن به راحتی جدا شود و بعد با چاقو یا هر وسیله دیگری آن را خرد و له کنید.

۳-خالواش نوعی سبزی معطر و محلی است که باید در سفرهایتان از استان گیلان تهیه کنید.

۴-اگر از نعنا و خالواش خشک استفاده می کنید ، کمی آنها را خیس کنید وبعد با سیر سرخ کنید./

آموزش طبخ: مریم جدی
عکس: مبعث فدایی

بازدید:21,300بار , ارسال شده در : 7ام آذر, 1391; ساعت : 6:50 ق.ظ
تعداد نظرات : ۳
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • منیر گفته: ۲۲:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۸

    سلام.
    ممنون از این که طرز تهیه غذاهای محلی را بی هیچ چشم داشتی آموزش می دهید، عالی بود.
    متشکرم

  • میگل گفته: ۲۳:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۸

    ترش تره دستورش اینه
    آشنایی با روش تهیه ترش تره – غذای محلی شمالی

    تغذیه > غذای اصلی – همشهری آنلاین:
    برای آشنایی شما با یکی از غذاهای محلی کشورمان، طرز تهیه غذایی به نام “ترش تره” را که مربوط به بخش شمالی کشور است، به شما آموزش می دهیم.
    مواد لازم:

    سبزی: (جعفری، گشنیز، اسفناج ، تره، چغندر) یک کیلو

    برنج: نصف لیوان

    آرد برنج: ۱۰۰ گرم

    سیرخام: ۱ بوته

    تخم‌مرغ: ۳ تا ۴ عدد

    ترشی: (آب نارنج یا آب انار) به مقدار دلخواه

    نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار کافی

    طرز تهیه:

    نصف لیوان برنج را از قبل خیس کنید.

    ابتدا سبزی‌ها را ریز خرد کنید در قابلمه بریزید.

    سپس برنج خیس خورده و یک لیوان آب را به سبزی خرد شده اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت بگذارید تا سبزی و برنج کاملاً بپزند.

    سیر را خرد کرده و با زردچوبه و روغن سرخ کنید و همراه با کمی نمک و فلفل، به مواد داخل قابلمه اضافه نمایید.

    مقداری آرد برنج را در ترشی مورد علاقه خود (آب نارنج یا آب انار) حل کرده و به تدریج به خورش اضافه کنید. این کار باعث لعاب‌دار شدن خورش می‌شود.

    در پایان تخم‌مرغ‌ها را اضافه نمایید.

    غذا آماده‌ی سرو است.

  • میگل گفته: ۲۳:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۸

    اینم خوب بود

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت