نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
بازدید از سایت
امروز : ۱۳ آذر ۱۳۹۵
بازدید امروز : 909
بازدید دیروز : 2279
تعداد نظرات : 3276
تعداد مطالب امروز :0 عدد
تعداد مطالب : 1740
کل بازدیدها : 8418998
خروجی فید امروز : 23
ورودی گوگل امروز : 58
افراد آنلاین :10 نفر

 طرز تهیه ماست کم چرب،کره وماست چکیده  (www.karkan.ir)

 

طرز تهیه ماست کم چرب،کره وماست چکیده در زمان قدیم ماست فروشها ماست کوزه ای را که خیلی هم چرب بود را از روستا ییها در بازار روز می خریدند. سپس آن را داخل این خم که به زبان محلی(نِرخه یانِره) نیز می گفتند می ریختند و کمی آب به آن اضافه می کردند بعد چند چوب صاف به اندازه 10 سانتی متر در داخل این خم می گذاشتند.

ویک یا چند نفر نِره زن زیر سایه بان درختی می نشستند، دو دسته اش را می گرفتند و در حالی که غم زمانه را زمزمه می کردند، به طرف جلو و عقب تکان می دادند. در اثر این تکان های مداوم کره ی ِ داخل ماست به چوب ها می چسبید و ماست تقریبا بی چربی میشد. نِره زن سپس چوب ها را بیرون می آورد، کره را جمع می کرد و ماست را در داخل ِ سطلی می ریخت و با یخ قاطی می کرد و در بازار برای ازدحام مردم جار می زد.

ماستیه برار ماست خودی روغان ِ کره ،برار عجب ماستیه گدا تقی ماستیه

طرز تهیه ماست چکیده

برای درست کردن ماست چکیده،همان ماست را از کوزه در آورده داخل یک کیسه پارچه ای سپید می ریختند و سپس آن را به شاخه درخت یا به میخی روی دیوار یا ستون ایوان آویزان می کردند. آب داخل ماست آرام ارام و اندک اندک و یا جرعه جرعه چکیده می شد یابه اصطلاح (زَکَنه آئوش) جدا می شد. و آنچه که در خل کیسه می ماند،ماست غلیظ بودکه اصطلاحن به آن دوغ هم می گفتند. بعد در هوای گرم یک قاشق از این ماست غلیظ را در لیوان می ریختند، با اب قاطی می کردند و بعد به آن نمک و نعناع می زدند و سپس با یخ می نوشیدند که بسیار دلچسب و گوارا بود نوش جان همگی شما

نویسنده : خانم افسانه امانی
منبع: وبلاگ نصیر محله

بازدید:10,654بار , ارسال شده در : ۱۲ام فروردین, ۱۳۹۲; ساعت : ۶:۵۲ ق.ظ
تعداد نظرات : ۵
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • نیما گفته: ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۲

    هیچی مثل ماست محلی نمیشه

    • مدیر سایت گفته: ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۲

      البته اگه گیر بیاد
      تو کرکان که به سختی پیدا میشه
      دیگه تو روستا همه پاستوریزه میخورن 😀

  • انوش هوشیار گفته: ۱۳:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۲

    سلام و خسته نباشی به شما سروران گرامی ازاینکه همیشه زحمت میکشید عکسهایی از گیلان میگذارید ما لذت میبریم ممنونم دوست گرامی یه زحمت داشتم اگر ممکنه یه سری عکس از عزیزان از دست رفته داشم اگه زحمتی نیست در ارشیو تان قرار بدهید تا براتون ارسال کنم با تشکر هوشیار

    • مدیر سایت گفته: ۱۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۲

      آقای هوشیار عزیز ارسال کنید حتما در سایت قرار خواهیم داد

  • خدیجه اعظم گفته: ۱۷:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۳

    سلام دوست عزیز من تهرانیم البته ریشه در گیلان عزیز دارم این نره را من یادم است روستای پدرم بیله کو می گفتند از انجایی که سخت علاقمند به این فرهنگ هستم از آستانه یکی تهیه کرده
    واقدام به کره گیری کردم من اون حال وحس نوستالژی اش را دوست دارم ولی نمدانم چقد آب قاطی ماست باید کرد ومثلا هر یک کیلو ماست چقد کره میدهد؟ ممنون از راهنمای تان

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    شبکه های اجتماعی کرکان
    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    آرشیو ماهانه

    برای اشتراک در خبرنامه کرکان ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید