نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

شهر رشت در زمانِ کریم خان زند، آغا محمد خان قاجار و شاه عباس دوم به سبب رونق بازرگانی، توسعه ی کشاورزی، فزونیِ صادراتِ ابریشم و برنج و پیشرفت صنایع شُهرت فراوان داشت. با توجه به این که شهر رشت در دوره های مختلف از نظر اقتصادی رونق داشت، چندین کاروانسرا از زمان های قدیم در این شهر باقی ماند. از بینِ این کاروانسراها میتوان به کاروانسرای طاق کوچکی اشاره کرد.کاروانسرای طاقی کوچک در ضلع شمالی بازار رشت قرار گرفته و این کاروانسرا از طریق دالان جنوبی به کاروانسرای طاقی بزرگ و از دالان شرقی به راسته گونی فروشان و کاروانسرای ملک مرتبط است و از دالان شمالی به مسجد جامع مجتهد خیابان شریعتی متصل می باشد.
در گذشته انواع کالاهای تجارتی در آن معامله می شد اما امروزه فعالیت این کاروانسرا محدود به فروش برنج و بعضا به صورت انبار در آمده است. این کاروانسرا در اوایل دوره ی پهلوی ساخته شده است. طاقی کوچک در محدوده میدان بزرگ واقع شده و در بافت بازار درون شهری نقش مهمی داشت. قدمت آن به دوره قاجاریه می رسد که در گذشته یکی از قطب های تجاری مهم محسوب می شد.
برای جلوگیری از آتش سوزی سقف را طاقِ ضربی زدن و به دلیل اینکه این که باران و برف به کاروانسرا آسیب نرساند، از شیروانی و حلب به صورت دو پشته استفاده کردند. مصالحِ بنا آجرِ قرمز با ملات ماسه و آهک است.

مهم ترین تزیینِ این بنا، گِره چینیِ سقفِ دالان هایِ شرقی و غربی و قندیل های انهاست.این تزیین ها ، به طرز زیبایی آجرکاری و رنگ آمیزی شده است. آجرکاریِ سردرها، قوس ها و حُجره ها و گوشواره ها بسیار زیباست. کنار ایوان های چوبی هم «سیمان بری های» زیبایی وجود دارد و در این بنا، درهای آهنیِ بسیار جالب توجهی هم به چشم می خوره. این کاروانسرا، مالکیت شخصی داشت.

منبع:معماری وبناهای رشت

گردآورنده: خانم افسانه امانی

بازدید:4,157بار , ارسال شده در : 27ام دی, 1391; ساعت : 6:04 ق.ظ
تعداد نظرات : ۱
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • محمدی گفته: ۱۶:۴۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۷

    سلام
    خداقوت
    ممنون بخاطر مطالب متنوع سایت
    موفق و شاد باشید

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت