نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

قرار است در پانزدهم یا شانزدهم تیرماه امسال جشنواره هندوانه آبکنار برگزار شود. اتفاق بزرگی که بسیاری از خوبان آبکنار، مدتی ست در تقلای آن هستند و بر اهمیت آن پافشاری کرده اند. می توان گفت این رویداد، برگ تاریخی تازه ایست که در چشم انداز خود، تحولات بسیاری را با خود به همراه خواهد آورد. این جشنواره یک نام یا یک مناسبت پیش پا افتاده و گذرایی نیست که بتوان با چشمان خام اندیشی و ساده انگاری به آن نگاه کرد. آغاز یک تحول بزرگ است. اگر با یک دور اندیشی میهنی به آن نگاه کنیم و با چنین دور اندیشی در راهگشایی این تحول، گامهای درست برداریم، به اهداف اصلی این جشنواره دست خواهیم یافت.

تمام کوشش ما تا پیش از این جنب و جوشها این بود که بتوانیم یک کمیته موقت اجرایی کارآمد بوجود بیاوریم که در کنار شورای اسلامی آبکنار، روند این جشنواره را کنترل کند. اهداف آن را بخاطر بسپارد و نیروهای داوطلب آنرا با یک تقسیم کار اصولی و منطقی، سامان دهد. متاسفانه چنین اتفاقی روی نداد. به جر مهندس شاکری گرامی و جناب سید موسی خاتمی، کسی بطور جدی پا پیش نگذاشت تا این کمیته موقت اجرایی تشکیل بشود. با اینهمه در نخستین برگزاری این جشنواره، می توان بدون این کمیته موقت هم کار را پیش برد چراکه در نخستین تاریخ برگزاری این جشنواره، ثبت تاریخ آن اهمیت اساسی دارد. اما از فردای برگزاری این جشنواره تازه کار ما آغاز خواهد شد. از فردای این جشنواره، با یک برآورد منطقی باید بسوی اجرای واقعی آن در سال آینده گام برداریم. طبیعی ست که هر کار اجتماعی و آبادانی در آبکنار باید بر اساس ماده ۶۸ و ۶۹ زیر نظر شورای اسلامی بگذرد. اما برای پیشبرد درست و واقعی آن نیاز به تدوین یک برنامه اساسی که ما را به اهداف این جشنواره برساند، خواهد بود. برنامه ای که دورنمای یکساله ما را ترسیم کند، انجام کارها و وظایف ما را در آن مشخص کند و راه دستیابی به آن را با در نظر گرفتن شیوه های موجود بیان کند.

نخستین هدف این جشنواره:

درآمد زایی گسترده از طریق کاشت، داشت و برداشت هندوانه به عنوان یکی از محصولات میهنی ما در آبکنار، اصلی ترین هدف این جشنواره خواهد بود. هر کوشش و برنامه ای باید در راستای همین روند تدوین شود. برای دستیابی به چنین هدفی راههای بسیاری وجود دارد که در اینجا به برخی از آنها اشاره می کنم:

محل جشنواره

این جشنواره باید حتما در فضایی آزاد، باز و قابل رفت و آمد برای همگان باشد. ما در آبکنار “مزار” را داریم که می تواند محل این جشنواره و حتی مناسبتهای دیگر باشد اما با وضع و شرایطی که هم اکنون دارد، این کار عملی نبود و دقیقا به همین خاطر محل جشنواره به مکان دیگری محول شد. مزار دو راه ورودی دارد که ما یکسال تمام وقت داریم که آنرا بصورت دو جاده ماشین رو استاندارد تبدیل کنیم. جاده هایی با قواعد اصولی و کارشناسانه که شامل همه جاده های بین المللی است.

آب و برق رسانی، از دیگر کارهایی ست که باید در تدوین برنامه یکساله ما قرار بگیرد تا با آب رسانی حرفه ای و برق رسانی استاندارد، مزار را از این دو کمبود، بی نیاز کنیم.

ساختن کومه های خاص آبکناری دور تا دور مزار که در مناسبتهایی مانند جشنواره هندوانه، دکه ها و غرفه های هندوانه خوانده شود و در سایر مناسبتها، محل نشستن خانواده ها بدور هم باشد.

راه اندازی سرویسهای بهداشتی عمومی که معمولا در پارکها بنا می شود…

اینها موارد اصلی بازسازی مزار است که باید در یک برنامه ریزی یکساله و با اتکا به ارگانهای دولتی از یکسو و کمکهای خیریه آبکناریهایی که دارای شرایط مالی مناسبی هستند، به درستی بررسی شود. بازسازی مزار، نه تنها می تواند مزار را برای تمام روستاهای اطراف بعنوان یک پایگاه گردشگری و برگزاری مناسبتهای گوناگون درآورد، بلکه راه را برای جشنواره هندوانه هموار خواهد کرد. با چنین بازسازی، کشاورزانی که هندوانه یکی از محصولات سالانه آنهاست، از چند ماه مانده به تاریخ برگزاری این جشنواره می توانند برای کرایه این کومه ها، به شورای آبکنار مراجعه کنند و کومه مورد نظر خود را در آن روز کرایه کنند. شورای آبکنار با تعیین یک مبلغ ابتدایی، می تواند درآمدی از این راه داشته باشد تا در جای دیگر و برای پروژه ی دیگری به مصرف برساند.

اینها نمونه هایی ست که می توان بخوبی آنها را در ذهن ترسیم کرد و چه بسیار ایده های دیگر که در تداوم کار، از سوی اندیشمندان آبکناری ما به بحث و مشورت گذاشته شود و برای بهتر ساختن مزار از آن ایده ها بهره گبری شود.

در واقع از یکسو تمام این تلاشها بسوی برپایی جشنواره هندوانه در سال آینده خواهد بود اما از سوی دیگر، همین مزار، به محل پر اهمیتی تبدیل خواهد شد که ازبرگزاری سیزده بدر تا نام گذاری به عنوان یک پارک گردشگری خانوادگی را می تواند در شناسنامه خود داشته باشد.

دعای آخر:

در حالی بسوی نخستین برگزاری جشنواره هندوانه حرکت می کنیم که اهمیت آن برای بسیاری از ما در ابهام قرار دارد. بر همین اساس این جشن هرچه ساده تر، فرهنگی تر و کم هزینه تر باشد بهتر می تواند ما را به اهداف اصلی جشنواره هندوانه نزدیک کند. هنوز هم باور دارم که آن دو بزرگواری که داوطلب شده اند، جناب مهندس شاکری و جناب خاتمی گرامی، به همراه آقای جاوید پورهادی، به عنوان کمیته موقت اجرایی این جشنواره، در کنار شورای اسلامی آبکنار، به برنامه های این جشن سامان بهتری بدهند تا با ثبت نام جشنواره هندوانه آبکنار در پانزدهم تیرماه ۱۳۹۱ بر اهداف اصلی این جشنواره تاکید کنند و حاضران در این جشن را از چند و چون برنامه های آینده این جشنواره باخبر کنند. بویژه برای مسئولینی که قرار است به عنوان مهمانان ویژه در جایگاه ویژه حضور یابند.

.

منبع مطلب و عکس: سایت آبکناری

بازدید:3,363بار , ارسال شده در : 7ام تیر, 1391; ساعت : 9:07 ب.ظ
تعداد نظرات : ۰
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
بازدید از سایت