نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

لیسار قلب تالش است. جایی که دیدنی ترین جاذبه های طبیعی و تاریخی مسافران را وادار می کند تا در سفر به تالش سری هم به لیسار بزنند و زیبایی قلعه صلصال و دریاچه نئور و ییلاق سوباتان را در کنار روستاهای بکر و دیدنی این منطقه تماشا کنند.
برای رسیدن به لیسار باید به بخش کرگان‌رود شهرستان تالش سفر کنید و این شهر ترانزیتی را که بر سر راه ترانزیت تهران- رشت- آستارا قرار گرفته است، ببینید. جایی در جاده اصلی هشتبر به آستارا و در حدود ۲۰ کیلو متری شهر هشتبر که از جنوب دهستان جوکندان شروع می شود.
به محض نزدیکی به لیسار، شالیزارها و باغ های میوه به عنوان شاخص ترین نشانه های شهر، رسیدنتان را به گردشگرپذیرترین نقطه تالش خوش آمد می گویند و بعد از آن، تا چشم کار می کند دریا است و جنگل و سرسبزی.
لیسار یعنی چه؟

عده ای از مورخان معتقدند که نام لیسار به نام نریک لیسار پادشاه آشور ارتباط دارد اما مردم محلی معتقدند که لیسار به معنی نیزار است.

دیدنی های لیسار

قلعه سلسال:

مهم ترین جاذبه ای که در لیسار انتظار شما را می کشد، قلعه لیسار است که آن را با نام قلعه صلصال و قلعه سلسال هم می شناسند.
این قلعه که در قسمت جنوبی شهر لیسار قرار دارد، از دو قسمت داخلی و خارجی تشکیل شده و  بخش خارجی آن محوطه نسبتا وسیعی را در بر می گیرد و توسط دیوار پهنی از زمینه اطراف جدا می شود. از این دیوار خارجی که از سنگ رودخانه ای قرمز و تقریبا یک دست ساخته شده، این روزها چیزی به جا نمانده و تنها بقایای سنگ های به کار رفته در حصار خارجی در گوشه و کنار آن به صورت توده های انبوه مشاهده می شود.

ارگ قلعه هم در بالای تپه قرار دارد و امروز فقط دیوارهای آن به یادگار مانده است. شواهد نشان می دهند که پیش از این ارگ در طبقات مختلفی بنا شده بود که طبقات زیرین آن به دنبال ریزش طبقات بالا پر شده اند.
مردم محلی عقیده دارند که قلعه سلسال در زمان اسماعیلیان از قلعه های مهم حکومت بوده است و شباهت ساختمانی قلعه لیسار با قلعه الموت و یا قلعه های دیگر اسماعیلیه از یک طرف و ارتباط نزدیک پیروان این فرقه با افرادی در تالش از طرف دیگر، احتمال چنین تعلقی را بیشتر می کند.

منطقه حفاظت شده لیسار:

منطقه حفاظت شده لیسار هم یکی دیگر از دیدنی های این منطقه است که میراث طبیعی دو استان اردبیل و گیلان به شمار می رود و از سه بخش جلگه ای، جنگل های کوهستانی و مراتع ییلاقی تشکیل شده است.
دریاچه نئور:

نئور اگر زیبا ترین دریاچه ایران نباشد، بدون شک یکی از زیباترین دریاچه هایی است که در ایران می توانید ببینید. اگرچه این روزها نئور را لایه نازکی از یخ پوسانده اما در روزهای گرم تر سال، نئور با اکوسیستم متنوعش، می تواند گونه های مختلف گیاهی و جانوری را برای شما نمایش دهد.
ییلاق سوباتان:

این ییلاق هم که در غرب تالش قرار دارد، یکی از زیباترین بخش های لیسار است که در حقیفت منطقه ییلاقی اهالی جوکندان، لیسار و قلعه بین به شمار می رود. برای دیدن سوباتان باید به ۳۲کیلومتری شمال غرب تالش و نزدیکی جنوب دریاچه نئور سفر کنید. فاصله این ییلاق تا شهر هشتپر‍‍‍‍ حدود ۳۲ کیلومتر با جاده‌ای کوهستانی است که از دل جنگلهای تالش می‌گذرد. از ارتفاعات این ییلاق می توانید چشم انداز جالبی از قلعه لیسار، ییلاق برزبیل، کاروانسرای شاه عباسی و قبرهای ماقبل تاریخ محله کندی یا کهنه‌ده را ببینید.
روستاگردی در تالش

اما اگر گذارتان به لیسار افتاد، فراموش نکنید که سری هم به روستاهای بکر این شهر یعنی سیاه کت محله، داوان، قلعه بین، قلعه چین، نومندان، سیدلرمحله، هره دشت، اوتارمحله، محمودآباد(مانداوار)، سوست، حجت محله و تقی پور محله هم بزنید و اگر شرایط مهیا بود، یک شب را در خانه های روستایی ساکنان این محله ها بگذرانید. آنها بدون شک بهترین میزبان های سفر شما هستند که به شما شانس تجربه سبک زندگی تالشی و چشیدن غذاهای محلی شان را می دهند!

منبع:guilanview.blogfa.com

بازدید:4,976بار , ارسال شده در : 18ام مرداد, 1390; ساعت : 7:20 ق.ظ
تعداد نظرات : ۱
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد

  • علی حسن نزاد گفته: ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۸

    لذت بردم…
    اگه لطف کنین عکسهای بیشتری از مناطقی که معرفی میکنین بزارین خیلی عالی میشه… حتی اگه شده واسه مدت محدود هم آپلود کنید تا بتونیم ببینیم…

  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
    • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
    • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
    • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
    • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
    • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



    جستجو
    مدیریت
    سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
    www.kargan.ir
    نیز در دسترس می باشد.
    مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

    روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

    تبلیغات
    HTML
    محبوب ترین مطالب
    بازدید از سایت