نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

  

نام رسمی روستا: دیورش بوده و هم اکنون می باشد و درتمامی مکاتبات اداری همه ارگانهای دولتی و غیردولتی دیورش می باشد .

 نام عرفی روستا: دیدرشک ، دیمرش می باشد. که درکتاب تاریخ گیلان ازنام دیمرش استفاده شده است

 توضیحات اجمالی درمورد روستا: روستای دیورش در ۳.۵ کیلومتری روستای شیرکوه و ۷ کیلومتری مرکز بخش یعنی توتکابن واقع گردیده و ریشه قدیمی دارد و بعضی از ریش سفیدان بر این اصل معتقدند که قبل از اینکه روستای مجاور (شیرکوه ) وجود داشته باشد روستای دیورش ابادی بود ه است و دارای قدمت طولانی سکونت افراد بوده است . روستای دیورش بدلیل داشتن سرچشمه سفید اب و غار طبیعی نور چشمه و پل قدیمی گلی ( گل پل ) با کوههای مثل پلنگ کول که دربالای آن ییلاق لارنه با طبیعت زیبا از جنگلهای گسترده و متراکم از گونه های مختلف درختان و قله درفک با ارتفاع ۳۵۰۰ متر با یخچال طبیعی می باشد .

شرح مختصری از تاریخ روستا روستای قدیمی و باستانی که تمامی اثار موجود در روستا بیانگر این است که دیورش دارای قدمتی دیرینه است که با دامداری وکشاورزی و کورهای زغال گیری و نجاری در جنگل ایجاد شده است .قدمت این روستا حدوا” به بیش از ۵ قرن می رسد .

 اقتصاد ،اشتغال و درآمد

 احتساب میزان درامد واردات ارز و کالا به روستا کاری مشکلی است اما با احتساب زمینهای کشاورزی ,دامداری و دو شرکت پرورش و تکثیر ماهیان سرد ابی که از طریق بخش خصوصی اداره می گردد و کارگر هایی که به روستا و شهرهای دیگر می روند تقریبا”حدود ۲۰۰میلیون تومان درسال می باشد .نوع درامد در روستا کشاورزی ، دامداری ، برنج کاری و کشت گندم و جو می باشد . دامداری در روستا بصورت سنتی می باشد که انواع انها گاو ،گوسفند ، بز، ومجموعا” تعدادآنها ۱۵۰۰راس می باشند

 سرمایه گذاری : معمولادر روستا سرمایه گذاری کم صورت میگیرد به دلیل ساخته شدن سد درآینده نزدیک امکانات رفاهی کمتری به روستا اختصاص میدهند وقراراست سد دیورش اب شرب شهرهای توتکابن-رستم آباد-رودبار-منجیل وحتی لوشان راتامین کند.درواقع هنوز روستا دربلاتکلیفی بسر می بردومردم ازنبود امکانات رفاهی ازجمله:راه آسفالته-تلفن ثابت خانگی-خانه بهداشت-وغیره رنج میبرند

 راههای جذب سرمایه گذاری : کمک گسترده و مسئولین از سرمایه گذاران بومی و غیربومی می باشد.

 زمینه های ای سرمایه گذاری : سرمایه گذاری در هرمنطقه بستگی به امکانات خدادادی و طبیعی و مواهب الهی و استعدادهای محیطی دارد که در این روستا می توان کشت و صنعت و سرمایه گذاری برای گردو کاری ، کیوی کاری ،پرورش ماهیان سردابی ، اب معدنی ، دامداری صنعتی و سرمایه گذاری برای ایجاد مناطق گردشگری و ایجاد کلبه های حنگلی در جهت جذب توریست و اکوتوریسم با توجه به پتانسیل موجود و نیاز روستا از بهتریتن فعالیتها میتواند باشد .

جمعیت روستا ۲۶۲نفر می باشد که از ۲ساله تا ۸۵ساله می باشند

 

 جغرافیای روستا : روستای دیورش بصورت کوهپایه ای می باشد که( شامل ۱۱محله کوچک و پراکنده )و دارای پستی و بلندی ها ، دره ها ، تپه های متعدد می باشد وضعیت توپولوژی روستا بصورت پراکنده می باشد و رودخانه ای که اصلی ترین شاهرگ حیاتی این روستاست ، از سرچشمه سفید آب ، چشمه ها و رودخانه های بالادست تشکیل شده است از سمت شمال به جنوب روستا را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده است . روستای دیورش ازسمت غرب به روستاپنجخاله( بصورت راه مالرو و پیاده رو است )از سمت جنوب به روستای شرکوه با جاده خاکی که تنها راه ارتباطی به روستااست .ضمنا” از سمت شمال و شرق به جنگل متصل شده است .فاصله روستا تا شیرکوه ۳.۵ کیلومت و تا شهر توتکابن که مرکز بخش است ۷کیلومتر می باشد. اب و های روستا مرطوب کوهستانی است ، ییلاق موجود در روستا که در بالادست ان قرار دارد لارنه نام دارد که در پای قله درفک است و از دیگر ییلاقات :چالسراکی ،زردگلی ،دیوخانی ،لنگه می باشد که در منطقه عمارلو قراردارند و اهالی در فصل بهار و تابستان به انجا کوچ می کنند. بادهای قالب روستا ازسمت شما به داخل روستا می وزدو جنگل انبوه با گونه های بلوط، توسکا ،افرا راش،چنار وگیاهان میوهای جنگلی مثل ازگیل ،آلوچه ،گالبی وحشی، زالزالک، خرمالو و…. می باشد که دارای طبیعت بکر با درختانی سر به فلک کشیده ، چشم انداز طبیعی زیبا یی است . ازجانوران موجود در جنگلهای روستا گراز وحشی ، جوجه تیغی ، خرس ، روباه ، و گرگ می باشد که ازجمله زیانهای وارده به روستا توسط گراز حمله به محصولات کشاورزی و باغی می باشد و دیگر حیوانات مانند خرس و گرگ با دریدن دامها خسارات جبران ناپذیری را به اهالی روستا وارد میکنند

 ازجمله مناظر طبیعی موجود در روستا:

سرچشمه سفید آب و غار نورچشمه ، ییلقات لارنه ، کوهها و تپه های سرسبز و جنگلهای متراکم می باشد.

اسیبهای طبیعی روستا شامل سیلابهای متناوب ، رانش زمین ، زلزله ، بادهای فصلی مخرب ، سرمازدگی می باشد

 فرهنگی-اجتماعی: تمامی مردم روستا دارای دین اسلام و مذهب شیعه اند، تنها مسجد روستا که مسجد امام حسین(ع )نام دارد با سازه چوبی بعداز زلزله ۳۱خرداد۶۹ ساخته شده است و تنها شهید دوران جنگ تحمیلی شهید شاهپور یغیازی می باشد ۰وهمچنین دارای یک آزاده وجانباز به نام احمدبسیار میباشدودیگرجانبازان هشت دفاع مقدس عبارتند:حسن پودات-روستادرسالهای دورتر دارای کدخدایی به نام مرحوم اسدرجبی پوربودوایشان زحمات زیادی رابرای عمران وآبادی روستاکشیدندوبعداز ایشان هم باتشکیل شدن شوراهای اسلامی کارهای مردم را رسیدگی میکردندوشوراهای حال حاضر عبارتند از:آقایان جانعلی رجبی-جهانگیرشهبازی وجاویدالاه یاری که درکناردهیارزحمتکش روستاآقای موسی آقاجانی به کارهای مردم رسیدگی وپاسخگوی شان هستند. روستا از یک مدرسه ابتدایی( دبستان شهید یغیازی )برخورداراست که از سال ۸۶تاکنون تعطیل می باشد – شاخه ای از تعاونی مهر توتکابن در روستا وجود دارد که خدماتی مثل توزیع کالای کوپنی را ارائه میدهد.

مسکن درروستا : بافت خانه های روستایی بصورت پراکنده و نوع مساکن عموما” کرسی بلند در یک طبقه – بندرت خانه های قدیمی ۲طبقه اند که اکثر صالح مورد استفاده شده چوب و گل و سنگ با سقف شیروانی اند. مصالح ساختمانی استفاده شده درساخت ساختمانهی روستا از چوب و گل و گچ و بلوک و سیمان و حلب می باشد.

 طرحهای اقدام شده درطول ۳۲ سال پس ازپیروزی انقلاب اسلامی:

۱- ساخت دبستان شهید یغیازی دیورش ۲- جاده عمومی ۳- مسجد امام حسین (ع) ۴- برق رسانی به روستا ۵- پل بتونی ورودی روستا ۶- نصب آنتن ماهواره ای تلویزیونی با پوشش شبکه های یک و سه سیما .

وضعیت برنامه ریزی دولتی در روستا : از جمله کارهای دولتی انجام گرفنه توسط بنیاد مسکن تخصیص تسهیلات اعتباری برای ساخت خانه های جدید به افراد فاقد مسکن می باشد که ازجمله موانع ان سخت گیری در نحوه اعطای تسهیلات و نیز عدم مقاوم سازی مساکن قدیمی است . اداره برق خدمات برق رسانی را در سال ۱۳۷۶ انجام داده است که از مشکلات موجود : عدم روشنایی معابرو انحراف تیرهای برق می باشد . اداره آب: متاسفانه باوجودچندین چشمه در داخل روستا که اب آنها توسط اداره آب به روستای مجاور ( شیرکوه – فتحکوه ) انتقال داده شده است، تاکنون هیچگونه اقداماتی در سطح روستا انجام نداده است و اکثر شبکه های اب رسانی ( لوله کشی ها ) بصورت خودیاری انجام شده است . انتظار میرود در اینده نزدیک با تدابیر ویژه ای برای بهداشتی نمودن آب شرب مصرفی مردم در سطح روستا انجام دهد .

 فامیلی های روستا:آقاجانی -آچاک-الله یاری-پوباش-پودات-پشته دار-شهبازی-رجبی –رجبی پور-دوستی پور-شریفی-جمشیدی-سمندری-علیمی نیای راد-ندیمی-یغیازی -گلعلیپور-رشیدمنش—محمد نژاد-باقری-چمیدر

محله های دیورش:کندلات-کویل کشه-آقوس چال-لارنگه-کردمحله-رجب لنگه-نازنی بجار-رچاله.تبرکوت-سلدر-آذرچکه اطراف دیورش:دوراهان-چهل قزیان-خرس چال-مانشین-بلس چال- اربه دشته-پلنکول-کتله بره-کرف-بلند زمین

روستاهای اطراف دیورش:روستای شیرکوه-پنج خاله-فتکوه-لیسن-اسطلخ جان-شهران-سندس-دیورود-بربجار-راجعون -پشتهان  

  

گردآورنده : آقای عبداله پشته دار

منبع:shirkoohh.com

بازدید:7,286بار , ارسال شده در : 16ام فروردین, 1390; ساعت : 9:50 ق.ظ
تعداد نظرات : ۰
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
بازدید از سایت