نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

مبارزه بیولوژیک علیه نسل اول کرم ساقه خوار برنج برای مدت ۱۰ روز در شالیزارهای شهرستان بندرانزلی آغاز شد.
    
مسئول کلینیک گیاه پزشکی بندرانزلی  گفت : این نوع مبارزه در صورتی که در موقع مناسب و به شکل صحیح اجرا شود کاملا موثر و بدون آسیب به محیط زیست است .
” محدثه یکتا مقدم ” اظهار داشت : از شروع فصل زراعی در ۱۵ اسفند در قالب طرح شبکه مراقبت هر یک از کارشناسان کلینیک ۴۰۰ هکتار از شالیزارهای شهرستان را تحت نظارت قرار داده و نمونه برداری ها انجام شد.
وی افزود: در این نمونه برداری ها حالات رشد کرم ساقه خوار برنج بررسی و لاروهای زمستان گذران جمع آوری شده است .
به گفته وی یک هفته پس از این که ۵۰ درصد نمونه ها ی جمع اوری شده شفیره باشند ، کار رها سازی زنبور تریکوگراما را برای مبارزه علیه نسل اول کرم ساقه خوار برنج آغاز می کنیم .
این کارشناس خاطرنشان کرد: مرحله اول مبارزه علیه کرم ساقه خوار برنج ۱۰ روز به طول می انجامد.
یکتا مقدم افزود: با توجه به این که کرم ساقه خوار در سه نسل خسارت زایی می کند در سه تا چهار مرحله برای هر کشاورز در هر مرحله به ازای هر هکتار یک بسته ۱۰۰ تایی تریکو کارت اختصاص داه می شود.
این کارشناس تصریح کرد: تریکوکارتها حاوی دسته های تخم زنبور تریکوگراما است که روی کاغذهایی چسبانده شده و ۱۰ قدم به ۱۰ قدم در مزرعه در صورت کوتاه بودن ساقه ها روی چوب نصب می شود.
وی متذکر شد: زنبور تریکوگراما به اندازه نوک سوزن است و با چشم دیده نمی شود بر روی تخم کرم ساقه خوار برنج تخم گذاری کرده و آن را از بین می برد.
مسئول کلینیک گیاه پزشکی بندرانزلی با بیان این که استفاده از زنبور تریکوگراما علاوه بر این که کرم ساقه خوار برنج را از بین می برد سموم خطرناک را وارد شالیزار و آب و خاک نمی کند ، به شالیکاران توصیه کرد از این شیوه برای مبارزه با کرم ساقه خوار برنج استفاده کنند.
از حدود هفت هزار هکتار اراضی کشاورزی بندرانزلی چهار هزار و ۸۲۰ هکتار شالیزار است که عمدتا زیر کشت رقم هاشمی و خزر می رود.
خزانه گیری برنج در شهرستان بندرانزلی معمولا از دهه نخست فروردین ، عملیات نشاکاری از اواسط اردیبهشت ماه و کار برداشت برنج نیز مرداد تا شهریور انجام می شود. 

منبع:گیلان نیوز

مطالب مرتبط
شرمنده ايم! مطلب مرتبطي براي شما يافت نشد.
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
بازدید از سایت