نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
بازدید از سایت
امروز : ۲۱ آذر ۱۳۹۶
بازدید امروز : 3093
بازدید دیروز : 6136
تعداد نظرات : 3401
تعداد مطالب امروز :0 عدد
تعداد مطالب : 1796
کل بازدیدها : 38762
خروجی فید امروز : 31
ورودی گوگل امروز : 10
افراد آنلاین :7 نفر

 

بعد از وضع حمل، تمام خانم‌ها تمایل دارند كه به وزن قبل از حاملگی خود برگردند و نگران هستند كه این کار چه مدت طول خواهد کشید.
بلافاصله بعد از زایمان، به دنبال تخلیه محتویات رحم و خونریزی طبیعی، حدود 5 تا 6 كیلوگرم، وزن مادر كاهش می‌‌یابد.
در طول 6 هفته اول بعد از زایمان ،2 تا 3 كیلوگرم دیگر وزن كاهش پیدا می‌‌كند كه این كاهش وزن به علت از دست دادن مایعات از طریق ادرار است. اكثر خانم‌ها در طی 6 ماه بعد از زایمان به وزن قبل از حاملگی خود می‌‌رسند.
از عواملی كه بر روند كاهش وزن بعد از زایمان تاثیر دارند: حاملگی اول،‌ شیر دادن به نوزاد، برگشت زود هنگام به سركار خارج از خانه و … می‌‌باشند.
در طی 6 هفته اول بعد از زایمان نباید رژیم لاغری یا محدودیت انرژی داشته باشید، زیرا بدن نیازمند انرژی است تا آنچه در زمان تولد نوزاد از دست رفته است، باز یابد و نیاز كودك تامین شود. تغذیه با شیر مادر، به طور معجزه‌آسایی باعث كاهش وزن نمی‌‌شود، ولی به كاهش وزن كمك می‌‌كند.
مواد غذایی كه مادر می‌‌خورد و می‌‌نوشد، بر روی شیردهی تاثیر می‌‌گذارد. بنابراین نظارت بر غذای مادر درواقع نظارت بر غذای كودك است.

خانمی كه زایمان كرده است، در واقع مسئول تغذیه خود و نوزادش می‌‌باشد، پس باید رژیم غذایی خود را با دقت انتخاب كند. خوردن همه مواد مانند حبوبات و دانه‌های مغذی، میوه‌های تازه، سبزی ها و غذاهایی كه پروتئین و كلسیم و آهن را به فراوانی فراهم می‌‌كنند، باید مورد توجه قرارگیرد. متخصصان و كارشناسان تغذیه توصیه می کنند 500 كالری در روز به میزان انرژی مورد نیاز مادر شیرده باید اضافه گردد. به طور متوسط اكثر زنان شیرده روزانه 2700 كالری انرژی نیاز دارند. خوردن كمتر از 1800 كالری در روز منجر به كاهش تولید شیر و ضعف بدنی می‌‌شود. در این دوران، شیر دادن به نوزاد و آزاد شدن اكسی توسین (هورمون آزاد شده از هیپوفیز) باعث می‌‌شود كه مادر احساس تشنگی بیشتری كند. به همین دلیل مادر در این دوران بیشتر از بقیه مواقع آب می‌‌نوشد، اگر چه تاثیر زیادی در تامین شیر ندارد، ولی نوشیدن حداقل 8 تا 12 لیوان آب در روز را به مادران توصیه می‌‌شود.
مواد غذایی كه مادر می‌‌خورد و می‌‌نوشد، بر روی شیردهی تاثیر می‌‌گذارد. بنابراین نظارت بر غذای مادر درواقع نظارت بر غذای كودك است.
طوری كه اگر مادر غذای نامناسب مصرف كند، نوزاد در واقع با رفتارش مادر را متوجه می‌‌سازد، مانند گریه‌كردن، خواب كم، بی‌قراری و… . همچنین مادر باید در مورد مصرف غذاهای آلرژی‌زا دقت كافی داشته باشد، زیرا نوزاد به یك سری از مواد غذایی كه مادر می‌‌خورد حساس بوده و پاسخ آن را به صورت علایم پوستی نشان می‌‌دهد. مصرف بعضی از غذاها توسط مادر باعث قولنج معمولی در نوزاد می‌‌شود، از جمله كلم و شیر گاو.

یكی از راه‌هایی كه باعث می‌‌شود وزن مادر به طور منظم كاهش یابد و هیچ گونه خطری هم برای نوزاد ندارد، شیردهی است.
مادران در این دوران باید همانند دوران بارداری، میزان آهن دریافتی را كنترل كنند، هر چند كه در دوران بارداری تمام ویتامین‌ها و مواد لازم را به طور كامل دریافت كرده باشند. مادر در این دوران به طور معمول قرص آهن را برای تامین آهن مورد نیاز خود و نوزادش مصرف می‌‌كند. بسیاری از خانم‌ها ذخایر آهن خود را طی زایمان‌های مكرر به میزان قابل توجهی از دست می‌‌دهند. بنابراین مادران باید در این دوران از نظر ذخایر آهن كنترل شوند. البته این نكته قابل توجه است كه این مکمل ها نباید جایگزین یك رژیم غذایی خوب شوند.
مادران با رعایت رژیم غذایی متنوع و مناسب، سلامت خود و نوزاد خود را تضمین می‌‌كنند. با توجه به این كه در این دوران هر هفته در حدود نیم تا یك كیلوگرم وزن مادر كاهش می‌‌یابد، رژیم غذایی كم‌چرب به همراه ورزش‌های مناسب در این روند تاثیر بسزایی دارند. ولی باید توجه داشت كه كاهش سریع وزن مادر به عنوان یك خطر برای نوزاد است، زیرا این عمل باعث می‌‌شود سم معمولی كه در چربی‌های بدن ذخیره شده است را به جریان خون رها كند و میزان مواد سمی یا آلوده‌كننده در شیر بالا رود.
پس از زایمان در صورت رعایت رژیم غذایی درست ( نه کم و نه زیاده ازحد) وزن بدن در هر ماه نیم کیلو کاهش می یابد، زیرا مقداری از انرژی لازم برای تهیه شیر از اندوخته های بدن، تامین می شود.
یكی از راه‌هایی كه باعث می‌‌شود وزن مادر به طور منظم كاهش یابد و هیچ خطری هم برای نوزاد نداشته باشد، شیردهی منظم است. مادرانی كه نوزاد خود را شیر می‌دهند، كالری بیشتری از مادرانی كه شیر نمی دهند، می سوزانند.
مصرف مواد غذایی پُرفیبر،مانند میوه‌ها و سبزی‌ها قسمت اصلی رژیم غذایی در این دوران محسوب می‌‌شوند (حتی بیشتر از زمان بارداری). از مزایای این مواد غذایی فیبردار، تامین حركات دودی روده‌ها است كه برای درمان یبوست و هموروئید (بواسیر) مفید می‌‌باشد.
هرگز خیلی زود به فكر بارداری مجدد نباشید. شما باید ذخایر مواد مغذی بدن خود را تقویت كنید تا آغاز پرفروغی برای جنین بعدی شما باشد. بارداری و شیردهی فشار زیادی به بدن شما وارد می‌‌سازد. بارداری‌های پی‌درپی بر سطح انرژی و ذخایر مواد مغذی بدن شما نظیر كلسیم و آهن، فشار اضافی وارد می کند، به خصوص اگر به نوزاد خود شیر نیز بدهید.

جهت كاهش وزن خود در بارداری اول، محدودیت شدید كالری برای خود ایجاد نكنید، زیرا رژیم غذایی فوق العاده كم كالری از تامین مواد مغذی مهم در دوره بارداری به خصوص مواد مغذی نظیر كلسیم و آهن ناتوان است. در مورد کاهش وزن در دوران شیر دهی و پس از زایمان باید بیان بگویم که بدن مادر در دوران بارداری حداقل 4 کیلو چربی های ذخیره ای جمع آوری می کند و دلیل آن تامین انرژی مورد نیاز شما برای دوران شیردهی است. پس از زایمان در صورت رعایت رژیم غذایی درست ( نه کم و نه زیاده ازحد) وزن بدن در هر ماه نیم کیلو کاهش می یابد، زیرا مقداری از انرژی لازم برای تهیه شیر از اندوخته های بدن، تامین می شود. پس نگران نباشید و سعی نکنید در دوران شیردهی رژیم بگیرید ، چون کودک شما لطمه خواهد دید. به اندازه غذا بخورید و کم خوراکی نکنید.
البته اگر به نوزاد خود شیر می دهید نباید رژیم لاغری بگیرید، ولی اگر به دلایلی( البته قاطع و موجه) قادر به شیردهی نیستید، می توانید تحت نظر کارشناس تغذیه یا پزشک رژیم بگیرید. دلیل اینکه می گویم “تحت نظر کارشناس تغذیه یا پزشک رژیم بگیرید” این است که بدن مادر در دوران بارداری و هنگام زایمان تحت تاثیر فشار و تغییرات زیادی قرار می گیرد و گرفتن رژیم غیر علمی، به طور خود سرانه باعث می شود بدن دچار مشکلات یا بیماری شود.
از استعمال دخانیات و داروهای غیر مجاز خودداری كنید و راجع به داروهایی كه مصرف می‌‌كنید یا قصد مصرف آن را دارید با پزشك خود مشورت كنید

 

بدون رژیم لاغر شوید

خیلی از افرادی که سال ها رژیم لاغری گرفته اند، از این کلمه متنفرند و وقتی به آنان توصیه می شود که رژیم کاهش وزن داشته باشید، می گویند سال هاست که رژیم لاغری دارند، ولی نتیجه ای نمی گیرند.
اگر شما هم جزء این دسته از افراد هستید، حتما به دنبال راهی برای کاهش وزن بدون رژیم لاغری می باشید.

قدم های عملی ذیل شما را در این راه کمک می نمایند:

قدم اولبا رژیم گرفتن خداحافظی کنید.
رژیم ها را فراموش کنید. در حقیقت شما باید کلمات “رژیم و رژیم گرفتن” را از ذهن تان پاک کنید، زیرا مانعی بر سر راه شما هستند. آنها جلوی کاهش وزن شما را می گیرند.
هر موقع این کلمات را می شنوید، به خوردن مشتاق تر می گردید و نتیجه آن نیز چیزی نخواهد بود، جز آن که مشکل اضافه وزن شما، بدتر و بدتر می شود.

قدم دومبه سالم خوردن توجه کنید، نه به کالری مواد غذایی!
عبارت “سالم غذا خوردن” از عبارت “رژیم گرفتن” بسیار زیباتر است. از امروز این لغت را بکار برید.
هنگام خوردن مواد غذایی سعی کنید آن چه را که سالم تر است انتخاب نمایید، بدون آن که به میزان کالری آن توجه کنید. باید بدانید با دانستن جدول کالری مواد غذایی و نیز انرژی سوخته شده در اثر ورزش های مختلف ، موفق به کاهش وزن نخواهید شد.
امروزه فراوانند کسانی که لیست کالری مواد غذایی را همراه خود دارند و یا با استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری می توانند به انرژی موجود در مواد غذایی پی ببرید. ولی باید بدانید که حفظ کردن کتاب آیین نامه رانندگی، شما را راننده نخواهد کرد!

قدم سوم وزنه را کنار بگذارید.
وزن کردن مکرر باعث لاغر شدن شما نمی شود، فقط ترس شما را زیاد می کند. خیلی از کسانی که چند بار در روز خود را وزن می کنند، پس از مدتی ناامید شده و دیگر از ترازو می ترسند. در نتیجه تا مدت ها خود را وزن نمی کنند و افزایش وزنی تا 20 کیلوگرم پیدا می نمایند، بدون آن که به آن توجه کرده باشند.
لذا همین الان ترازو را کنار بگذارید، زیرا برای قدم بعدی به آن نیاز دارید.

قدم چهارمدر مورد وزنتان نگران نباشید.
این که شما دائما نگران وزنتان باشید، مشکل شما را حل نخواهد کرد. لذا به جای نگرانی دائمی، با مشاوره با پزشک یا متخصص تغذیه، راه حلی عملی برای کاهش وزن خود بیابید. دلایل آن که شما باید نگرانی برای کاهش وزن را کنار بگذارید، شامل:
* نگرانی در مورد وزن تان شما را چاق تر می کند.
نگرانی باعث ایجاد احساس یاس و ناامیدی در شما می شود. در نتیجه بیشتر می خورید و چاق تر می شوید.
* احساس نگرانی در مورد وزنتان باعث می شود برای حل مشکل تان ناتوان تر شوید.
نگرانی باعث ایجاد حس شکست در شما می شود. در نتیجه شما در نبرد کاهش وزن،از پیش شکست خورده هستید.
* نگرانی باعث هدر دادن وقت گرانبهای شما می گردد.
حس نگرانی تمرکز شما را برای موفقیت مختل خواهد کرد. لذا به جای نگرانی، کاری کنید که از کاهش وزن لذت ببرید.

قدم پنچمدر دنیای واقعی قدم بردارید، نه در عالم رویا
تلاش برای رسیدن به یک وزن ایده آل غیر منطقی، شما را در ادامه ی رژیم ناامید خواهد کرد.
اگر از چاقی شدید رنج می برید، باید بدانید با 10 درصد کاهش وزن، به موفقیتی خواهد رسید که ادامه راه را برای شما تسهیل خواهد نمود. لذا لباس هایی را که تا 6 ماه پیش می توانستید بپوشید، ولی امروز دیگر اندازه شما نیستند را به عنوان هدف انتخاب نمایید تا اندازه ی بدنتان به آن برسد.

قدم ششمبه جلوتر نگاه کنید.
نگران نباشید هفته آینده و یا ماه آینده ، وزن شما چقدر خواهد شد. آینده نگر باشید و برنامه درازمدت برای لاغر شدن داشته باشید، مثلا بگویید 6 ماه دیگر.
* دوست دارید بعد از 6 ماه چه وزنی داشته باشید؟
* یک محرک خوب انتخاب کنید تا باعث تشویق شما برای کاهش وزن شود، مثل جلوگیری از پادرد.

قدم هفتمبرای 7 روز آینده، تقویم غذایی خود را یادداشت کنید.
شاید شما هم این جمله را شنیده اید که : “من هیچ چیز نمی خورم، ولی چاق می شوم”.
واقعیت آن است که هیچ کس با نخوردن چاق نمی شود، مگر اینکه اشتباه کند. لذا برای 7 روز:
1) هر چیزی را که می خورید یادداشت کنید.
2) زمان خوردن هرچیزی را نیز یادداشت کنید.
خود را گول نزنید.هدف از نوشتن تقویم غذایی این است که ببینید واقعا چه چیزهایی می خورید! همچنین به شما کمک می کند زمان خوردن خود را هم بدانید، زیرا بی نظمی در ساعات خوردن نیز اشتهای کاذب شما را تحریک می کند.

قدم هشتمیک برنامه سالم غذایی برای خود تهیه کنید.
این برنامه غذایی باید ساده باشد:
1- به طور مرتب از این مواد خوراکی استفاده کنید:
میوه، سبزیجات ، نان و غلات سبوس دار مانند: نان سنگک، برنج قهوه ای و ماکارونی سبوس دار، جو.
* روزانه حداقل 5 واحد میوه و سبزیجات مصرف کنید.
* روزانه حداقل 3 تا 5 واحد نان و غلات سبوس دار مصرف کنید.
* از مصرف آرد سفید تا آنجایی که می توانید خودداری کنید. همیشه سعی کنید از غلات سبوس دار استفاده کنید.
2- به طور مرتب از لبنیات کم چرب استفاده کنید:
شیر کم چرب ، ماست کم چرب، پنیر کم چرب.
* روزانه حداقل 3 واحد لبنیات کم چرب مصرف کنید.
3- این غذاهای پروتئینی را بخورید:
تخم مرغ ، ماهی، گوشت قرمز بدون چربی، مرغ بدون پوست ، سویا.
* اگر کلسترول خون شما بالاست، بیش از 2 عدد تخم مرغ در هفته مصرف نکنید.
* از گوشت قرمز نهایتا 2 تا 3 بار در هفته و هر بار به طور متوسط 60 تا 70 گرم مصرف کنید.
* از پروتئین گیاهی مانند سویا ، لوبیا و به طور کلی حبوبات نیز حتما استفاده کنید.
* ماهی به ویژه ماهی های چرب را که به شیوه کبابی یا بخارپز آماده می شوند را 2 بار در هفته بخورید.
4- از این مواد غذایی بسیار کم و یا اصلا مصرف نکنید:
روغن، کره، سس مایونز ، خامه، شکر.
* سعی کنید حداکثر 30 درصد کالری مصرفی شما از چربی ها و روغن باشد.
* روغن های گیاهی مانند روغن زیتون خالص ، روغن کانولا و روغن ماهی بهترین انتخاب در میان روغن ها هستند.
* از مصرف مارگارین و روغن نباتی جامد که حاوی چربی ترانس هستند، خودداری کنید.
5- نوشیدنی ها:
آب، آب میوه طبیعی ، چای و یا قهوه (به شرطی که به آنها شکر یا قند اضافه نکنید) را می توانید در طی روز مصرف کنید.
6- از تنقلات و شیرینی ها به طور مناسب استفاده نمایید.
از انواع شیرینی جات، کیک، شکلات، کاکائو، چیپس و ذرت بوداده به میزان مناسب استفاده کنید، زیرا حذف کامل و طولانی مدت این مواد از رژیم افراد غیرممکن خواهد بود.

* ممکن است بعضی اوقات دوست داشته باشید از این خوراکی ها استفاده کنید! اشکالی ندارد، ولی حداکثر یک بار در هفته از این مواد خوراکی بخورید، زیرا حاوی چربی ترانس و مضر بوده و میزان زیادی کالری دارند.
اگر اطلاعات شما از رژیم های غذایی کم است سعی کنید با مطالعه و تحقیق بیشتر سطح سواد تغذیه ای خود را بالا ببرید، زیرا بعضی اوقات ما تخمین درستی از محتویات مواد خوراکی نداریم.
تحقیقات نشان داده است هر چقدر در مورد تغذیه سالم و رژیم های غذایی اطلاعات بیشتری داشته باشیم، راحت تر وزن کم می کنیم.

تقريبا براي همه شما مواقعي پيش آمده است که به نوعي، هوس غذايي شديدي را در خود تجربه کرده باشيد. اين اشتياق بيش از حد، در خانم ها به ويژه قبل از شروع دوره قاعدگي به مراتب بيشتر است. تحقيقات نشان داده اند که خوراکي مورد علاقه در اين مواقع، شيريني، شکلات و مواد غذايي شيرين و چرب است .
تجربه افرادي که از افزايش وزن رنج مي برند حاکي از آن است که اين اشتياق مي تواند بسيار شديد و غير قابل کنترل گردد.
پژوهشگران نشان داده اند که اشتياق شما به يک غذاي خاص، در واقع يک مکانيسم فيزيولوژي مغزي است.
در مطالعه اي جديد، هنگام استفاده از تکنولوژي ام.آر آي توسط دانشمندان، از افراد خواسته شد که غذاي مورد علاقه شان را تصور کنند. سپس مشخص شد شکلات و چيپس (بيشترين خوراکي هاي مورد علاقه) همان مناطقي از مغز را فعال مي کنند که اغلب به داروهاي اعتياد آور جواب مي دهد.
با هوس هاي غذايي چگونه برخورد کنيم؟
اگر شما جزء آن دسته از افراد باشيد که براي خوردن شکلات مورد نظرتان، به سوپرمارکت ها و فروشگاه هاي متعدد سر بزنيد، پس احتمالا اگر دستتان به شکلات مورد علاقه تان برسد، مقادير زيادي از آن را به يک باره خواهيد خورد. به عبارت ديگر در برابر وسوسه هاي حاصل از شيريني و شکلات هيچ مقاومتي نخواهيد کرد.
براي کنترل اين هوس بيش از حد چه بايد کرد؟
دو نظريه کاملا متناقض از طرف متخصصين در اين باره به چشم مي خورد:
* بعضي از متخصصين، ريشه کن کردن تمايلات غلط و شديد غذايي و غلبه بر آنها را شديدا توصيه مي کنند.
* برخي ديگر معتقدند، هوس يا اشتياق شديد غذايي، يک مکانيسم کاملا طبيعي است و بايد در برابر آن تسليم شد، يعني مي توانيد از خوراکي مورد علاقه تان، هر چقدر مي خواهيد بخوريد.
براي هر دو نظريه ي مذکور، شواهد و مدارکي وجود دارد، مثلا تحقيقات بر روي حيوانات نشان داد که مقاومت در برابر هوس غذايي و نخوردن خوراکي هاي شيرين، توانست تمايلات غذايي حيوانات را اصلاح کند و آنها به تدريج از غذاهاي جديد نيز لذت بردند و حتي در کمتر از يک ماه تمايل بيشتري نسبت به رژيم غذايي جديد (رژيم بدون شکر و شيريني) نشان دادند.
ولي برخي مطالعات ديگر چنين اظهار مي کنند که ما به راحتي نمي توانيم يک تمايل غذايي را متوقف و آن را با يک اشتياق مناسب تر جايگزين کنيم، مثلا مطالعات ديگري بر روي حيوانات نشان داد، هنگامي که براي مدتي به موش ها غذاهاي چرب و خوشمزه داده شد و پس از مدتي قطع شد و خوراکي هاي ديگر ارائه شد، موش ها نيز تسليم شدند و از همان غذاهاي کم چرب استفاده نمودند. اما وقتي بعدها ، پژوهشگران همان غذاهاي چرب را در قفس موش ها انداختند ، موش ها بسيار مشتاقانه آنها را خوردند و منتظر مقادير بيشتري از آن غذا بودند. به نظر مي رسد يک بار مزه مزه کردن غذاي چرب و خوشمزه، گرايشي را در مغز موش ها براي دريافت مقادير بيشتر ايجاد نموده بود.
بخشي از اين گرايش به علت ترشح هورمون دوپامين است. دوپامين يک ماده شيميايي مترشحه از مغز است که مسئول هر دو مورد: اشتياق غذايي و اعتياد به کربوهيدرات (مثل شيريني ها) مي باشد.
بر اين اساس چنين نتيجه گيري مي شود که وقتي براي اولين بار، غذاي لذت بخشي را مي خوريد، مغزتان هورمون دوپامين را ترشح مي کند که باعث مي شود مقدار بيشتري از آن غذا را بطلبيد.
اگر مصرف خوراکي لذت بخشي، هورمون دوپامين خونتان را بالا ببرد، بعدها با احساس طعم و يا بوي آن خوراکي ، مجددا آن را خواهيد خواست.
به عبارت ديگر بايد گفت مکانيسم تنظيم اشتها بسيار پيچيده است که اين موضوع در انسان به دليل تاثيرات فراوان محيطي و نيز تداخلات رواني و تغذيه اي (که به دليل استرس هاي روزمره وجود دارد) رسيدن به يک نتيجه قطعي را سخت تر مي نمايد.
ولي بايد اذعان داشت که اين تنها يک پديده فيزيولوژيک صرف نمي باشد، بلکه اين هوس و اشتياق، گاهي به اعتياد و وابستگي شديد تبديل مي شود که کنترل آن براي شما به مراتب سخت تر خواهد بود.
لذا اينکه شما از کدام دسته نصايح متخصصين بايد پيروي کنيد و راه حل نهايي شما چيست، کاملا بستگي به خصوصيات غذايي شما دارد:
– اينکه تا چه حد مي توانيد موقعيت هاي حساس را تشخيص دهيد و اجازه ندهيد وسوسه هاي هاي غذايي شما را از هدف کاهش وزن و حفظ وزن متعادل منحرف کنند؟
– آيا از آن دسته افراد هستيد که مي توانيد با مصرف مقدار کمي از خوراکي دلخواهتان، ارضا شويد و هوس خود را کنترل کنيد ؟ و يا از آن دسته افرادي هستيد که حتي با يک مزه مزه کردن غذاي مورد علاقه، رژيم غذايي تان خراب مي گردد و ديگر نمي توانيد خوردن خود را کنترل کنيد؟
در رژيم هاي غذايي جديد، حذف کامل يک ماده غذايي براي طولاني مدت توصيه نمي گردد. در مراحل اوليه، به دليل وابستگي شديد افراد چاق به مواد غذايي وسوسه انگيز، به نوعي مراحل حذف اين عادات مورد هدف خواهد بود، ولي پس از آن که متخصصين تغذيه احساس نمايند که فرد اگرچه از خوردن اين مواد غذايي لذت مي برد، ولي بر ميزان مصرف آن کنترل دارد آن موقع در سبد غذايي شان قرار خواهد داد.

 

منبع: ایران شف

بازدید:8,619بار , ارسال شده در : ۲۶ام مرداد, ۱۳۸۹; ساعت : ۱۱:۴۶ ق.ظ
تعداد نظرات : ۰
آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

شبکه های اجتماعی کرکان

شماره تلفن تلگرام :0016624759892
تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
آرشیو ماهانه

برای اشتراک در خبرنامه کرکان ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید