نویسندگان
تبلیغات
کد HTML تبلیغ
WELCOME

 

رودسر   شهر زیبا و تاریخی ….

شهرستان رودسر با وسعتی حدود ۱۳۴۰ کیلومتر مربع در شرق استان گیلان و سومین شهر وسیع گیلان می‌‌باشد. رودسر از شمال به دریا، از جنوب به سلسله جبال البرز و از شرق به استان مازندران و از غرب به لنگرود منتهی می‌شود. شهرستان رودسر دارای چهار بخش مرکزی، کلاچای، چابکسر و رحیم آباد می‌‌باشد. قومیت مردم رودسر گیلک و به زبان گیلکی با لهجه بیه پیش (شرق گیلان) تکلم می‌‌کنند. مذهب مردم رودسر شیعه جعفری و اثنی عشری است رودسر در زمانهای قدیم به نامهای کوتم و هوسم نامیده می‌شود و دارای تاریخ بسیار دوری می‌‌باشد. یکی از روستاهای رودسر به نام تیمجان در زمان سلطنت شاه عباس اول دارای ضرابخانه بوده که سکه‌های ضرب شده در این محل موجود است مقدسی جغرافی دان معروف در سال ۳۷۵ هجری قمری در کتاب (احسن التقاسیم فم معرفه الاقالیم) آورده هوسم را بازاری نیکو و مسجد جامعی نزدیک مقرحاکم است و یا حمداله مستوفی در سال ۷۴۰ هجری قمری از هوسم به عنوان بندر و لنگرگاه کشتی‌هایی که از گرگان و طبرستان آذوقه حمل می‌‌کردند یا نموده مردم [رودسر] دارای عواطف و پایبند به اصول مذهبی می‌‌باشند. این مطلب را رابینو در کتاب ولایات دارلمرز گیلان بدین صورت آورده: مردم رودسر به ملایمت طبع و علاقه مندی به مذهب معروف می‌‌باشند اقتصاد مردم رودسر به علت قرار گرفتن درکنا دریا و زمین‌های مناسب بیشتر بر پایه کشاورزی و ماهیگیری استوار است. از محصولات تولید شده در رودسر می‌‌توان برنج، چای، مرکبات، گندم، جو، فندق، گردو، حبوبات، گل گاوزبان و انواع سبزی و ابریشم را نام برد. تنوع و فراوانی در رودسر باعث گردیده تا بازار هفتگی آن که در روزهای یکشنبه دایر می‌‌گردد از رونق فراوانی برخوردار باشد. بافت چادرشب، لباس قاسم آبادی ،حصیر، جوراب پشمی، زنبیل، نمد بافی و تولید انواع سرامیک و سفال را نام برد که اغلب در یکشنبه بازار رودسر عرضه می‌‌گردد.

جاذبه‌های گردشگری و تاریخی
منطقه بسیار پرجاذبه سفیدآب رحیم آباد رودسر و آبشار زیبای آن با چشمه‌های زلال و متعدد که از – کوههای پر برف سرچشمه گرفته و از میان جنگل‌های انبوه می‌‌گذرد – چشمه زیبا و خروشان آسمان رود واقع در ۴۵ کیلومتری رحیم آباد رودسر در منطقه اشکورات علیا – منطقه سرسبز و فوق العاده دیدنی اشکورات با طبیعتی بکر – ساحل بسیار زیبا و آرام رودسر به طول ۴۰ کیلومتر هرساله پذیرای خیل مشتاقان دریا می‌‌باشد – منطقه جنگلی و کوهستانی سرولات (در چابکسر) بارودی بسیار پرآب و زلال که نزدیکی آن به دریا – تلفیقی از یک شاهکار طبیعت می‌‌باشد چشمه آب معدنی سجیران واقع در روستای جیرک در یک مسیر کوهستانی و در لابلای جنگل انبوه که – دارای خواص فوق العاده شفابخش و مفید برای بیماریهای کلیوی – کبدی و گوارشی می‌‌باشد همچنین وجود غارهایی مربوط به انسان‌های ماقبل تاریخ در این منطقه حاکی از زندگی انسان‌های اولیه – می باشد که می‌‌توان به غار دیارجان نزدیک آشورآباد و غار کبیران نزدیک گرمابه دشت رودسر و غار سرد دره در روستای شاهیجان اشکور اشاره کرد .

نقاط زیارتی و تاریخی
گنبد پیر محله یکی از نقاط تاریخی رودسر و از عجایب هفتگانه گیلان می‌‌باشد. ساخت گنبد مربوط – به دوره کیانیان و به صورت هشت ضلعی می‌‌باشد قلعه بندبن واقع در بندبن قاسم آباد رودسر با برجی به ارتفاع ۱۲ متر که ظاهراً در زیر قلعه راه‌ها و – دالانهایی برای تردد وجود داشته است . بندبن روستائی زیبا و تاریخی با مردمانی فرهیخته و اهل دانش است که در آن قلعه ای سنگی متعلق به دوران باستان وجود دارد . قدمت این قلعه به هزاران سال پیش باز می گردد که ساکنان این نقطه جغرافیائی از آن بعنوان قلعه دفاعی در برابر حملات دشمنان دریائی خود استفاده می کردند . در معماری این قلعه از مواد و ترکیبات خاص و کم نظیری استفاده شده است که با وجود رطوبت شدید هوا ، آنرا تا کنون پابرجا نگاه داشته ، از اطراف این قلعه گنجینهایی کشف شده است . در ابتدای روستای بندبن امامزاده ای واقع است که محل زیارت مومنین می باشد .

پل آجری تیمجان که ساخت آن مربوط به دوره صفویه می‌‌باشد – مسجد جامع تیمجان و قبور سادات مرعشی – بقعه متبرکه یحی دلیجان فرزند امام موسی کاظم  – بقعه متبرکه آقا سید محمد فرزند گرامی امام موسی بن جعفر  – بقعه متبرکه آقا سید عبداله فرزند گرامی امام موسی کاظم  – بقعه متبرکه آقا سید نصرالدین از نوادگان امام موسی کاظم  – بقعه متبرکه آقا سید نصرکیا از نوادگان امام موسی کاظم  – بقعه متبرکه آقا سید مبین از فرزندان گرامی امام موسی کاظم  – بقعه متبرکه آقای سید معین از فرزندان گرامی امام موسی کاظم  – بقعه متبرکه آقای سید مرتضی از نوادگان گرامی امام موسی کاظم  – بقعه متبرکه سید بی بی سکینه از فرزندان گرامی امام موسی بن جعفر

 

  منبع:وبلاگ پاینده باد ایران رودسر

آرشیو مطالب
ارسال نظر جديد
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی یا گیلکی تایپ کنید.
  • نظرات در ارتباط با همین مطلب باشد در غیر اینصورت از « فرم تماس با مدیریت » استفاده کنید.
  • «مدیر سایت» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور یم.
  • نظرات پس از تأیید مدیریت سایت منتشر می‌شود.



جستجو
مدیریت
سایت کرکان بندرانزلی با دامنه
www.kargan.ir
نیز در دسترس می باشد.
مرحوم تقی کرکانی خان قدیم کرکان

روستای کرکان در منطقه جلگه ای و در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع شده دارای نسق 85 ساله (تاتاریخ 1363 شمسی)بوده و از نظر ثبتی جزء بخش 7 حومه انزلی و سنگ شماره 6 میباشد و مسافتش تا کپورچال 7 کیلومتر و تا انزلی 27 کیلومتر است . . .

تبلیغات
HTML
محبوب ترین مطالب
بازدید از سایت